Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
cafe racer
Autor Wiadomość
zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-27, 15:02   cafe racer

szuakm kogoś kto ma rodzinę albo znajomych w GB i kto mógłby mi w przystępnej cenie przywieźć/załatwić/przysłać naklejki na bak i boki do caferacera.
dzięki i pozdr.

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-12-27, 15:27   

gdzie to można kupić jak to wygląda itp. może bym mógł pomóc ale muszę mieć wszystko podane na tzw. tacy żeby nie szukać jeździć itp.

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2010-12-27, 17:27   

odezwij sie na gg moze pomoge albo odpowiedz na pytania powyzej na forum i bedziemy kombinowac

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-27, 19:45   

http://www.cb750cafe.com/parts.php?id=18

cos w ten deseń..
po prawej stronie jest montaż na baku, a w środku gotowe efekty na CB-ku. widziałem na angielskich stronach gotowe zestawy na bak i boki, a gdzieś na jakims polskim forum znalazłem info, że ktoś sobie z Anglli przywoził a komuś innemu znajomek przywiózł. w PL to jest nie do dostania.
byłbym wdzieczny jakby się komuś przy okazji chciało ...
pozdr.

YGH 

Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
Wysłany: 2010-12-27, 19:49   

ijeee ee tam! dobry sklep "reklamowo-papierniczy" i zrobią Ci cuda jakie sobie tylko wymarzysz

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2010-12-27, 22:02   

Cytat:
ijeee ee tam! dobry sklep "reklamowo-papierniczy" i zrobią Ci cuda jakie sobie tylko wymarzysz

mysle ze ma racje i powinno byc taniej niz w uk a jak CI zalezy zeby gdzies tam pisalo made in GB to moge zapytac brata ale jak wyzej dezwij sie na gg

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-27, 22:44   

zenoo napisał/a:
zeeno szkoda roboty
jak pisze dobra drukarnia od reklam na samochody itp i bedzie git a dla lepszego efektu lakiernik bezparwnym zalakierowac po całosci i masz :P

choc dla prawdziwych i tak to kicha powinienes to aerografem zrobic albo pendzelkiem a nie naklejki :P hehehe

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-06, 19:20   

dobra, mam nalepki o jakie mi chodziło, dzięki za pomoc.

SZCZEGÓLNIE TOBIE POCIK :)

tlusty 

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
Wysłany: 2011-02-06, 19:24   

zajebiste, ace cafe london identyko jak moj avatar ze starego forum, kuźwa musze go znaleźć i ustawić

powiedz mi zeno, masz więcej fotek swojego sprzęta?

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-06, 19:49   

panie kolego nie mam, chyba ze stare z zeszłego roku. jedno jest w kalendarzu na kwietniu w dolnym rogu
ale w tej chwili moto dostało nowe malowanie z czarnego na czarny, nalepki już mam, ale jak widzisz na podłodze :D , gaźniki właśnie przyszły z kolejnej renowacji mam nadzieję że ostatniej, poprzesuwałem podnózki do tyłu, wczoraj czesałem bak z rdzy od środka - szukam jeszcze lusterek ale nie tych badziewiastych z alledrogo ... a w ogóle to jest jeszcze troche w częściach. ale jak jesteś ciekawy to porobię jak sie złoży.

tlusty 

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
Wysłany: 2011-02-06, 20:00   

niewdzięczny materiał na cafe racera z uwagi na tył ramy, jestem ciekawy jak wygląda twoja kanapa i jak przesunąłeś te podnóżki - skorzystałeś z podnóżek pasażera? dorobiłeś własne sety? jak się jeździ teraz w takiej pozycji? jak na winklach? jaką masz tam kierownice :D w ogóle temat cafe mnie jara i chętnie zobaczyłbym sprzęta podobnego do mojego w tym stylu

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-06, 20:27   

:)
no to po kolei :
honda CM to CB400 w wersji softchopper, po zakupie wyglądał tak jak poniżej czyli jak napisałeś niewdzieczny na cafe.
ale wywaliłem praktycznie wszystko co zbędne kufry, frędzle, chlapacze, fotel, stelaże, kierownica (czyli przerabianie linek i nowe manetki), ostatnie poleciały gmole; rok temu ze 100% pomocą PitStopu wypiaskowałem ramę i nowe malowanie na czarno oczywiście, kanapę robił mi http://www.mariomoto.pl/ - jest trochę za długa, ale w sumie jeżdze ostatnio z córką więc dobrze wyszło. podnózków mam chyba ze 10 z różnych modeli hondy i dopasowywałem, nie jest to jakieś mistrzostwo świata ale z CB pasowało razem z dźwignią zmiany biegów.
kierownica jest akcesoryjna Tomaselli, ale nie typowa na cafe, bo jeżdże tym motocyklem praktycznie na okrągło więc postawiłem bardziej na wygodę niż wygląd. poza tym to zostały jeszcze tłumiki do przerobienia z dzwonków na stożki .
gaźniki mam z CM więc nie zblokowane... to tyle, silnik chodzi bez problemu więc nie otwieram, aaa.. zmieniłem tylną zębatkę na mniejszą, przy 120/h nie mam już 8000/min.
jak sie uda zorganizować ten rocznicowy "zlot" to mozemy więcej pogadac :)

Odpowiedz do tematu