|
Akcja "Tiry na tory" |
| Autor |
Wiadomość |
BASTEK
Highway To Hell

Motocykl: Hayabusa
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2011-09-16, 18:43
|
|
|
| T_rex napisał/a: | | A ja cały czas myślałem ,że to że półki są pełne to przez zmianę ustroju , ...a to poprostu Tirowcy w końcu nam dowieźli |
życzę powodzenia w wyprawie po banany swoją osobówką bądz motórem
chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ale co tam - każdy ma swoje zdanie i tyle. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-09-16, 18:49
|
|
|
| Cytat: | | Może pokurwieniec, który to wymyślił ma plan rozbudowania infrastruktury kolejowej tak by szyny dochodziły do każdego supermarketu każdej małej hurtowni wszystkich zakładzików i firemek. |
w pomysle chodzi raczej o przeniesienie tranzytu miedzynarodowego na szyny.
pomysl swietny! tyle ze polskie tory i infrastruktura wygladaja gorzej niz polskie drogi.
PKP nie potrafi upilnowac nawet węgla w wagonach a co dopiero samochodow wyładowanych drogimi towarami. |
| Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2011-09-16, 18:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-16, 18:49
|
|
|
Na przeciętnego tira wchodzi około 30 palet do przeciętnego dostawczaka 2 palety. Teraz chciałbym zobaczyć ile kosztowały by te same produkty gdyby zamiast 1 tira przywiozło go 15 dostawczaków gdzie trzeba zatrudnić 15 kierowców nie 1 potrzeba wlać paliwa do 15 samochodów nie do 1 trzeba zrobić przegląd i zapłacić OC od 15 samochodów nie od jednego. Ciekawe też czy mózg który to wymyślił wpadł n to, że na drodze zamiast 1 tir pojawi się w jego miejsce 15 dostawczków. W ogóle szkoda gadać .
Aktualna liczba matołów 69 301 |
|
 |
BASTEK
Highway To Hell

Motocykl: Hayabusa
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2011-09-16, 18:58
|
|
|
| OCC Senior napisał/a: | w pomysle chodzi raczej o przeniesienie tranzytu miedzynarodowego na szyny.
pomysl swietny! tyle ze polskie tory i infrastruktura wygladaja gorzej niz polskie drogi. |
Po części się z Tobą zgodze że kolej mamy jaką mamy, jest jednak jedno ale - z tych że pociągów i tak trzeba będzie przeładować towar na naczepy (ciężarówki) tak więc wychodzi na to samo. Ciężarówki i tak muszą dowieść towar na magazyn gdzie on zostaje przewożony mniejszymi ciężarówkami ( 7,5t ) |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-09-16, 19:16
|
|
|
Przyznam ze nie czytalem o tej akcji. ale slyszalem ze zalozenie jest takie aby ladowac cale TIRy na wagony a nie tylko ich ladunek.
wydaje mi sie ze nie chodzi tu o wyeliminowanie samochodow o masie do 40 ton (polularnie zwanych TIRami). Chodzi raczej o to aby nie przejezdzaly przez cala Polske po asfalcie.
Wyeliminowanie ruchu TIRow na drogach wewnątrzkrajowych jest niemozliwe. ale wyrzucenie z dróg tirow tranzytowych (bialuruskich , ruskich, itd) spowoduje wymierny wzrost bezpieczenstwa. |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-09-16, 20:08
|
|
|
Widzisz Bastek jak Senior, chce zadbać o kierowców. Leżysz , podziwiasz krajobraz albo TV, a jednak jedziesz/ a pauza się kręci/. Za bilet zapłacisz 1/3 kosztów normalnej jazdy, wypuszą Cię na zachodniej granicy i wio po normalnych drogach...po banany |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-09-16, 22:26
|
|
|
Nie chce mi się czytać i wnikać w marzenia obcych ludzi i nic nie podpiszę, ale miałoby to sens tylko w przypadku tranzytu przez PL
| BASTEK napisał/a: | | życzę powodzenia w wyprawie po banany swoją osobówką bądz motórem |
Gent, Vlissingen, Zeebrugge?
| prezesartur napisał/a: | | Na przeciętnego tira wchodzi około 30 palet do przeciętnego dostawczaka 2 palety |
34 europalety, niekiedy dwa lub trzy razy piętrowane w zależnoci od towaru |
_________________ srad- im szybciej jedziesz tym szybciej jedziesz |
|
|
|
 |
cybek1984

Motocykl: R1
Imię: Adrian
Wiek: 42 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 290 Skąd: Tychy, Kraków
|
Wysłany: 2011-09-17, 00:05
|
|
|
| Patra napisał/a: | | tomko222 napisał/a: | pytlos napisał/a:
ale podpiszę się pod księża na księzyc |
A zakonnice żądają mini... |
zakonnice na szubienice |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2011-09-17, 00:13
|
|
|
| I uwolnić wszystkie mrożone truskawki! |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-09-17, 00:13
|