|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Moja nowa SUCZKA |
| Autor |
Wiadomość |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-02-26, 14:38
|
|
|
łeee no MadJack, a myślałem że jednak łykniesz jaką TTRkę Dasz się karnąć? |
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-26, 14:58
|
|
|
spoko Arturo, mozemy sie kiedys zamienic
[ Dodano: 2012-02-26, 19:22 ]
mam pytanie. Wyczyściłem dzisiaj tłoczki i chciałem podciągnąć wyżej hamulec przedni (tzn. żeby szybciej łapał). No i niestety jest problem. Po prostu sie nie da. Układ w całości odpowietrzony. Pompka również i lipa. Łapie dopiero przy samej kierownicy przez co siła hamowania jest średnio zadowalająca. Co może być przyczyną? Pompka już dogorywa?
Zauważyłem też, że jest słabe ciśnienie, mianowicie jak dynamicznie wciskam kilka razy i później do oporu i odkręcam odpowietrznik to płyn leci ale tak niemrawo... a chyba na pewno powinien wręcz "sikać". |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
zilw

Motocykl: aktualnie palcem po mapie...:(
Imię: Sylwek
|
Wysłany: 2012-02-28, 20:38
|
|
|
| MadJack napisał/a: | spoko Arturo, mozemy sie kiedys zamienic
[ Dodano: 2012-02-26, 19:22 ]
mam pytanie. Wyczyściłem dzisiaj tłoczki i chciałem podciągnąć wyżej hamulec przedni (tzn. żeby szybciej łapał). No i niestety jest problem. Po prostu sie nie da. Układ w całości odpowietrzony. Pompka również i lipa. Łapie dopiero przy samej kierownicy przez co siła hamowania jest średnio zadowalająca. Co może być przyczyną? Pompka już dogorywa?
Zauważyłem też, że jest słabe ciśnienie, mianowicie jak dynamicznie wciskam kilka razy i później do oporu i odkręcam odpowietrznik to płyn leci ale tak niemrawo... a chyba na pewno powinien wręcz "sikać". |
Po mojemu to albo jeszcze jest powietrze albo jest opcja że przewody są w fatalnym stanie i pora je wymienić . |
_________________ gdyż lubię ............. zapier!@#$*
niestety obecnie palcem po mapie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |