|
Ochraniacze |
| Autor |
Wiadomość |
eve
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wiek: 42 Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 3417 Skąd: Orzesze
|
Wysłany: 2011-06-12, 15:32
|
|
|
prezesartur, a znasz jakąś dietę co wyciąga na wysokość? bo chętnie bym wzięła jakieś 10, 15 cm wysokości a nie szerokość! |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-06-12, 15:51
|
|
|
| Znam. Kuracja hGH stosuje się do spalania tkanki tłuszczowej i budowania masy mięśniowej oraz zwiększenia siły ale na długość też wyciąga. Koszt około 4-4,5 tyś miesięcznie. |
|
 |
eve
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2011-06-12, 16:14
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Koszt około 4-4,5 tyś miesięcznie. |
to ja wolę być kurduplem! |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2011-06-12, 17:01
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Dziołszki dietę trzeba zmienić a nie narzekać, że się nic dobrać nie da. |
staruszku ty mój kochany - w moim przypadku odziedziczyłam w genach "trzydrzwiową szafę komandora" i bieganie, pływanie i ćwiczenia nic nie dają, jaki tyłek jest taki jest
w poniedziałek zjadę do Motobastionu w Tychach podobno koleś ma mottoweary, najwyżej męskie se kupie |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-06-12, 17:44
|
|
|
| Tylko nie staruszku. Jestem świeży niczym informacja o przejęciu Ery przez T-Mobile. |
|
 |
Dragonita

Motocykl: Rower.... xD
Imię: Ania
|
Wysłany: 2011-06-12, 20:00
|
|
|
| eve ciekawy pomysł xD ..... też mam tą świadomość że takie ochraniacze mi za wiele nie dadzą ale coś tam dadzą przy drobnych otarciach itp. tylko właśnie mi chodzi o to żeby mieć cokolwiek na kolanach..... takie najlepsze z tych najgorszych hehe |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-06-12, 20:17
|
|
|
| Dziewczyny protektor nie ma za zadanie chronić od otarć tylko pochłonąć maksymalną ilość energii podczas uderzenia o asfalt chroniąc główki kości przed uszkodzeniami. Dlatego należy wybrać protektory z czegoś miękkiego a nie plastikowe ponieważ plastik ma dużą gęstość i w chwili udaru przenosi dużą siłę na kości. Wiem, że wydaje się, że im coś twardsze tym wytrzymalsze ale nie o wytrzymałość tu chodzi. Protektory mają być nie jak najtwardsze tylko jak najgrubsze i z materiału dobrze tłumiącego czyli pochłaniającego energię w jak najdłuższym czasie zmniejszając przeciążenie występujące w chwili uderzenia. Protektor to odpowiednik samochodowego zderzaka i dlatego zderzaki wykonane są z plastiku a nie z blachy. Protektory spełniają te same zadanie co rękawice bokserskie a chyba nie widziałyście nigdy plastikowych rękawic. |
|
 |
Dragonita

|
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-06-12, 21:40
|
|
|
Najlepiej było by wziąć w ręce (tzn o protektorach teraz akurat mówię) i zobaczyć ile tam tej pianki jest. Chodzi o to żeby jej było trochę a nie plastik+ milimetr jakiejś gąbki.
Myślę, że już takie coś będzie ok.
http://moto.allegro.pl/oc...1664012191.html
W kombiku protektor to nic innego jak:
http://moto.allegro.pl/he...1646695748.html
Tak naprawdę w zewnętrznych protektorach płacisz za ten cały kosmos te super kształty kolorki i całą resztę badziewia nie wpływającego na wartości użytkowe a tylko na wygląd i cenę. Typowy marketing im coś wygląda bardziej cudacznie tym jest droższe i "lepsze" a na dobrą sprawę wystarczy taki badziew byle był z odpowiedniego materiału. |
|
 |
Dragonita

|
Wysłany: 2011-06-12, 21:57
|
|
|
hmmm...ciekawe...... pod tym kontem nie patrzyłam na to......... wiec chyba już wiem coś o ochraniaczach.... dzięki wam wielkie za informacje |
|
|
|
 |
eve
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2011-06-12, 22:04
|
|
|
http://moto.allegro.pl/oc...1664012191.html
te moje właśnie są bardzo podobne!
ja je kupiłam jako zestaw nakolaniki + nałokietniki. Są one takie właśnie piankowe gąpkowe elastyczne i zgrabne bez zawiasów! Nakolanniki z racji że były mega ogromne poszły w zeszłym roku na letnim motocyklowym babozlocie na aukcji charytatywnej za 120 zeta a za komplet dałam 39 mało w tym jeżdżę bo jakoś w dżinsach niezbyt pewnie sie czuję! no ale... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-06-12, 22:04
|
|
|
Jeszcze dobrze kupić takie na jakich będzie pisać CE EN 1621-1. Wtedy wiadomo, że to certyfikowane ochraniacze z przeznaczeniem dla motocyklistów a nie np deskorolkarzy.
[ Dodano: 2011-06-12, 22:07 ]
Nakolanniki mają być duże w przeciwieństwie do nałokietników czy naramienników ponieważ mają chronić piszczel, która w newralgicznym miejscu jest kością praktycznie nie osłoniętą tkankami miękkimi. |
|
 |
eve
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2011-06-12, 22:16
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
Nakolanniki mają być duże w przeciwieństwie do nałokietników czy naramienników ponieważ mają chronić piszczel, która w newralgicznym miejscu jest kością praktycznie nie osłoniętą tkankami miękkimi. |
no ale one właśnie mi sięgają do połowy łydki wiec wyglądają i sprawują się jak powinny!
nakolanniki sięgały mi do kostek prawie i musiałabym je nosić w butach
no mógłby jakiś producent pomyśleć o mniejszych rozmiarkach |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2011-06-12, 22:26
|
|
|
| Nie ma rozmiarówki. Protektory są produkowane w dwóch typach A i B. B to rozmiar standardowy a A dla dzieci i bardzo drobnych osób. |
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
|
|
|
 |
|
|