Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chusta motocyklowa
Autor Wiadomość
grzeesiek 

Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2010-12-21, 00:17   Chusta motocyklowa

Sprzedają w tym sklepie tez taki mega gadżet za 15 zł rękaw czy jakoś tak za co ich kocham bo prosta rzecz a w kasku cicho zero zawirowań i idealna ochrona.I nikt tego nie ma tylko oni.

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-21, 19:07   

Hmmm masz foto tego? :)

grzeesiek 

Wysłany: 2010-12-21, 20:13   

Nie nie mam ale polecam.Ja zakładam to ponad uszy i nochal spróbuj to szybko się od tego uzależnisz.Cisza w kasku bezcenna z dołu powietrze nie wpada.Ogólnie pierdoła a ma wiele zalet.

Dzika Czika 
Dzika Czika Papryka

Motocykl: Honda
Imię: Aga
  Wysłany: 2010-12-21, 21:50   

grzeesiek napisał/a:
Nie nie mam ale polecam.Ja zakładam to ponad uszy i nochal spróbuj to szybko się od tego uzależnisz.Cisza w kasku bezcenna z dołu powietrze nie wpada.Ogólnie pierdoła a ma wiele zalet.

AAAAAAle o co chodzi???? Jak to cudo sie nazywa???

grzeesiek 

Wysłany: 2010-12-22, 10:34   

Jak powiesz rękaw taki za 15 zeta to ta dziewczyna czai o co chodzi.Coś przypominające to ale z cienkiego materiału aby cię w lato w kominiarce nie ugotować http://allegro.onet.pl/re...1365838354.html

benzin 

Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wysłany: 2010-12-22, 10:58   

masz na mysli cos takiego zapewne: http://www.sklep-motocykl...c911b7a75d6557e

Dzika Czika 
Dzika Czika Papryka

Wysłany: 2010-12-22, 13:34   

Ano juz wiem o co chodzi. Ja dziury dolne w kasku zalepiam, ale
moze sie przydac zwlaszcza ze po kominiarce fryz oklaply jak nalesnik. Dzieki:)

Agnich 

Motocykl: Hornet 600
Imię: Agnieszka
Wysłany: 2010-12-22, 16:45   

grzeesiek napisał/a:
Jak powiesz rękaw taki za 15 zeta to ta dziewczyna czai o co chodzi.Coś przypominające to ale z cienkiego materiału aby cię w lato w kominiarce nie ugotować http://allegro.onet.pl/re...1365838354.html

...chusta-świetna sprawa...Jeżdżę już jakiś czas w niej. Faktycznie, w przypadku laseczek, ma wielostronne zastosowanie. Kominiarki też używam i to nawet latem. Nie narzekam, bo jest z materiału "oddychającego" (kominiarka) :)

Dzika Czika napisał/a:
Ano juz wiem o co chodzi. Ja dziury dolne w kasku zalepiam, ale
moze sie przydac zwlaszcza ze po kominiarce fryz oklaply jak nalesnik. Dzieki:)

A to koleżanka chce na motocyklu jeździć czy "wyglądać" ? :D Bo jak fryz jak naleśnik nie jest cool, to my tutaj na forum polecamy taki wynalazek:
http://www.scigacz.pl/Hov...asku,14385.html
i nigdy więcej włosy nie będą wyglądały jak naleśnik hihiihih :D

...Gott weiss ich will kein Engel sein...
Ostatnio zmieniony przez Agnich 2010-12-22, 19:39, w całości zmieniany 1 raz  

grzeesiek 

Wysłany: 2010-12-22, 19:00   

Benzin to nie to.
Dzika Czika- też nie lubię być jak krowa przylizany pozalepiałem tą niby wentylację i dużo lepiej ani za cicho ani za głośno..Jedynie jak już zdrowo pizga to maskę neoprenową.
Chusta tez ok ale mi po jednym wyjeździe gdzieś ją w pizdu zwiało nawet nie wiem kiedy.
Wiadomo kominiara jest ok i respekt wiekszy;p jednemu pasi drugiemu nie.
Agnich te projektantki to wyglądają jak naćpane Ty się z nimi nie kumpluj.

Agnich 

Wysłany: 2010-12-22, 19:35   

grzeesiek napisał/a:

Chusta tez ok ale mi po jednym wyjeździe gdzieś ją w pizdu zwiało nawet nie wiem kiedy.

Zwiało? ehhehe, a jak tego dokonałeś? :D Wiesz, ta chustka to jest na szyję (na ogół) . Nigdzie nie pisał producent, że to onuca na buca :D Przy takim zastosowaniu to się nie dziwię, że w pizdu poleciała :)
grzeesiek napisał/a:

Agnich te projektantki to wyglądają jak naćpane Ty się z nimi nie kumpluj.

hm....Ty to możesz mieć rację... bo w końcu, z kim się zadajesz... Brrr na myśl samą gęsia skórka mnie się zrobiła :>

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-22, 21:46   

Dzika Czika napisał/a:
Ja dziury dolne w kasku zalepiam

Tj. będąc w kasku? :P :D

(sorry! :D )

Dzika Czika napisał/a:
ale moze sie przydac zwlaszcza ze po kominiarce fryz oklaply jak nalesnik

Albo w drugą stronę, sterczy naelektryzowany we wszystkie strony :/

Agnich napisał/a:

A to koleżanka chce na motocyklu jeździć czy "wyglądać" ? :D

Kij tam na motocyklu, ale po zejściu z niego... :P

Agnich napisał/a:
grzeesiek napisał/a:

Zwiało? ehhehe, a jak tego dokonałeś? :D Wiesz, ta chustka to jest na szyję (na ogół) . Nigdzie nie pisał producent, że to onuca na buca :D Przy takim zastosowaniu to się nie dziwię, że w pizdu poleciała :)

ha ha ha dobreee:D ja też mam hustę, ale nie wyobrażam sobie, jak miałoby mi ją zwiać :P no chyba że z otwartej kieszeni ;)

Dzika Czika 
Dzika Czika Papryka

Wysłany: 2010-12-22, 22:43   

Dżizys...Agnich no to wolę kominiarkę solo albo wersję razem z chustą niż ten kosmo wynalazek ala suszara z PRLowskiego zakładu fryzjerskiego:)

[quote="TNT"]
Dzika Czika napisał/a:
Ja dziury dolne w kasku zalepiam

Tj. będąc w kasku? :P :D

(sorry! :D )

No to ładnie! sama się podłożyłam, to samo brzmienie a różne znaczenie dopiero teraz zauważyłam ha ha.
A ta profesjonalna chusta to nie włazi wam do buziuń???????
Próbowałam z tradycyjną i ciągle jakieś kłaki miałam w zębach. Bo ja wogle to ma taką tendencję że jadę często z otwartą buziunią aż dziw że mi jeszcze tam nic nie wpadło:)Na przykład taki bąk to podobno potrafi przy wylocie np. karkiem (jeśli wpadnie oczywiście buzią) zrobić takie spustoszenie jak pocisk o średnicy 9 mm. Podobno :) :)

eve 
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wysłany: 2010-12-22, 22:50   

grzeesiek napisał/a:

Ja w tym dziwactwie jeżdżę cały sezon! i faktycznie chyba się uzależniłam :D w chłodniejsze dni zakładam kołnierz i na niego jeszcze ten kominek ;)
zaczęłam to stosować właśnie po to żeby powietrze nie podwiewało, gadżet fajny i zdaje egzamin !

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-22, 23:09   

No na zimne dni pewnie jest to fajna sprawa :) Może też pomyślę o czymś takim ;)

Dzika Czika napisał/a:

A ta profesjonalna chusta to nie włazi wam do buziuń???????
Próbowałam z tradycyjną i ciągle jakieś kłaki miałam w zębach. Bo ja wogle to ma taką tendencję że jadę często z otwartą buziunią aż dziw że mi jeszcze tam nic nie wpadło:)Na przykład taki bąk to podobno potrafi przy wylocie np. karkiem (jeśli wpadnie oczywiście buzią) zrobić takie spustoszenie jak pocisk o średnicy 9 mm. Podobno :) :)

Ja mam bawełnianą, tak że nie wiem czy jakaś PRO ona jest, ale do pyska nie włazi :P

Hah o żółto-czarnych żyjątkach nawet mi nie mów... W wakacje jechałem w full'u albo z otwartą przesłoną w zwykłym - już nie pamiętam - i z okularkami przeciwsłonecznymi na oczach. Na DTŚ-ce na wysokości Auchana wpadła mi na pysk pszczoła - odbiła się od okularów, przeleciała w dół środkiem kasku i wpadła pod koszulkę, oczywiście upitoliła. Coś mnie nagle boli jak cholera, przecieram ręką - nic. To zjazd na parking przy Norauto - podnoszę koszulkę i wypada zdechłe dziadostwo... Brrrr. Najadłem się wtedy strachu że coś mi się wbiło ;o

Agnich 

Wysłany: 2010-12-23, 06:46   

Dzika Czika napisał/a:

Próbowałam z tradycyjną i ciągle jakieś kłaki miałam w zębach. Bo ja wogle to ma taką tendencję że jadę często z otwartą buziunią aż dziw że mi jeszcze tam nic nie wpadło:)

A to może Twój chop wcześniej w niej jeździł i też nie znał zastosowania, jak kolega Grzesieeek :D Ty to lepeiej sprawdź :D
ihihi Nie rozdziawiaj buzi, bo Ci co "większego" wpadnie i wtedy? :)

TNT napisał/a:
No na zimne dni pewnie jest to fajna sprawa :) Może też pomyślę o czymś takim ;)

Ja w niej śmigałam 2 tyg po Chorwacji w upałach ok 30-35 stopni i tez się nadała. Nie spaliło mi szyi (nawet nie chodzi o estetykę, tylko o ewentualny dyskomfort) i skóra z kurtki nie odparzała mojej własnej :)

Odpowiedz do tematu