|
buty |
| Autor |
Wiadomość |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-05-16, 16:27
|
|
|
| Wybierz tak, żebyś się czuł wygodnie... u mnie jest tak, że mam lekki luz w okolicach kostki kiedy zakładam na nogę ale jak pojeżdżę chwilkę i popracuje biegami to tak jakby noga mi lekko puchła i luz na kostce znika... |
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
hubii
Motocykl: Był: F4i, Jest: Gsx-r 600 K7
Imię: Hubert
Wiek: 39 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 20 Skąd: Zakopane/Katowice
|
Wysłany: 2011-05-17, 15:25
|
|
|
Ja na jamszke xjotkę proponowałbym Ci butki firmy TCX jupiter 2 Gore-tex.
Buty są krótkie, wygodne, da się w nich pochodzić trochę, dobrze chronią kostkę, stopa się bardzo nie poci bo wypuszczaja powietrze na zewnątrz i co najważniejsze są z wysokiej jakości gore-texu więc nie przemakają dodatkowo podeszwa wykonana tajk ze tlumi czesc ew. drgan przenoszonych z podnóżków!! Jak dla mnie idealne do turystyki! W dluszcze przejazdzki (ponad 250 KM) sam je zakładam i po to kupiłem . Mozesz je kupić między innymi w sklepie OlekMotocykle w katowicach na al. Rozdzienskiego, maja w dobrej cenie coś koło 500 PLN. Mieli je tez w Sosnowcu ale nie pamietam jaka to ulica :/
A do tzw. zapier**lania to tylko sportowe Arleneski albo Alpinestar, długie Beriki też są nie najgorsze ale dla mnie za ciasne w łydce hehehe |
_________________ Zdaje sobie sprawe iż swoi nieodpowiedzialnym zachowaniem naraziłem siebie i innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo ale... Ja lubie zapierdalać |
|
|
|
 |
PiotRR

Motocykl: różowy
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2011-05-17, 20:49
|
|
|
| viral napisał/a: |
Teraz wyszły Tech Touring i Supertechy z alpinestars, ale nie wiem jaki masz budzet. |
A to ciekawe bo śmigam w supertech już chyba piąty sezon. Buty świetne do jazdy i nie zamieniłbym na inne, ale troche nie pasują do xj600 autora tematu a już całkowicie nie nadają się do kilkukilometrowego chodzenia/ zwiedzania.
Jeśli supertech na xj i do turystyki to na plastika może kowbojki z krokodyla? |
|
|
|
 |
Piecol

Motocykl: Kawasaki Versys
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2011-05-17, 23:36
|
|
|
| Dla mnie to może sobie autor kupić co chce byle nie chińskie adidasy z auchan. |
|
|
|
 |
PiotRR

|
Wysłany: 2011-05-18, 02:03
|
|
|
| Jeśli o mnie chodzi to może śmigać bez butów, ale jak pyta i chce żeby doradzić to pewnie liczy na w miarę sensowne odpowiedzi... |
|
|
|
 |
Piecol

|
Wysłany: 2011-05-18, 12:29
|
|
|
A moja nie była sensowna ?
Chciał buty turystyczne to napisałem z doświadczenia o swoich, które mam na nogach.
I ja osobiście nie za bardzo zwracam uwagę jak bardzo Alpiny pasują do XJ600.
Jeśli jesteś kreatorem mody motocyklowej to przepraszam, że takie faux pas popełniłem.
Na drugi raz zastanowię się co pisze, bo wychodzę na idiotę.
PS. Powiedz mi czy do Versysa pomarańczowego z 2010 pasują Diadora Breeze ? Bo takie też mam ...
Versys z ABSem |
|
|
|
 |
PiotRR

|
Wysłany: 2011-05-19, 00:39
|
|
|
Była...
Ale się nakręciłeś! Otwórz piwo i wyluzuj |
|
|
|
 |
Piecol

|
Wysłany: 2011-05-19, 08:59
|
|
|
No to cheers.
Wyluzowany jestem |
|
|
|
 |
RedBaron

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-05-31, 15:51
|
|
|
Raz jeszcze wrócę do tematu bo butów
mam okazje kupić nowe buty z wyprzedaży tcx competizione s za 600
http://allegro.pl/tcx-com...1613519747.html
Tutaj wrzucam filmik z prezentacją tego modelu
http://www.youtube.com/watch?v=T2QpW4WUS90
możecie powiedzieć mi jak oceniacie te buty w porównaniu do SIDI VERTIGO.
Sprzedawca w sklepie mówi mi że że wolał by te TCX'y niż SIDI VERTIGO ze względu na lepsze bezpieczeństwo. Ja jednak zastanawiam się jak jest w TCX'ach z wentylacją w upały
Oba buty mierzyłem i VERTIGO są ciut wygodniejsze w chodzeniu i lepiej są dopasowane do stopy niż TCX'y, ale z kolei TCX'y miałbym o 250 zł taniej
Jak uważacie które w końcu lepiej kupić SIDI VERTIGO czy tcx competizione s ?
i czemu ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|