|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
NOLAN N103 |
| Autor |
Wiadomość |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-07-21, 01:39 NOLAN N103
|
|
|
Dla potomnych zakładam temat dotyczący tego kasku szczękowego.
i stanowczo odradzam. W obydwu, funkiel nówkach, które przymierzałem - blenda mniej lub bardziej opada sobie jak jej się podoba. prześledziłem opinie kasku na forum AfricaTwin i moje podejrzenia się potwierdziły - jest to wada niemalże wszystkich egzemplarzy tych kasków. Blenda żyje własnym życiem a po dłuższym użytkowaniu nie da się jej schować za pomocą dżinksa i trzeba robić to ręcznie palcem.
Ponadto dowiedziałem się, iż pinlock jest wadliwy i rysuje od środka szybkę. Mało tego między pinlock a szybę wdziera się woda - 100% opisanych przez posiadaczy przypadków. Trzeba sobie dokupić specjalnie Pinlock z podkładką żelową nie rysującą szyby, co wiąże się z dodatkowym wydatkiem.
Z moich uwag dodatkowo otwieranie kasku jest beznadziejne. Trzeba do tego zaangażować co najmniej 2 palce i po kolei zadziałać na guzik z różnych stron.
W poprzednich modelach (N100,101,102) pojawiały się na dużą skalę inne problemy, m.in. z cieknącą do środka wodą przy zamkniętej szybie. |
| Ostatnio zmieniony przez TNT 2012-07-21, 01:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Spili

Motocykl: Honda ST1300 Pan European
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2012-07-21, 15:59
|
|
|
Akurat myślałem nad tym modelem dla córki...
No to dałes mi do myslenia... :/ |
_________________ www.paneuropean-klub.pl |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-07-21, 16:22
|
|
|
| Sam mam niezły zgryz co wybrać. Ale po doświadczeniu już z dwoma 'szczękami' tj. NAXA F0A a potem HJC CL-MAX odwidziała mi się loteria. Wolę być pewien tego co kupuję. LWG |
|
|
|
 |
Spili

Motocykl: Honda ST1300 Pan European
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2012-07-21, 16:37
|
|
|
Jeździłem na początku w Caberg Jutissimo - nigdy wiecej...
Nie dość że głośny jak diabli to z blendą też się namęczyłem...
Teraz już 3-ci sezon w C3 Schuberth... Polecam
"Będzie Pan zadowolony" |
_________________ www.paneuropean-klub.pl |
|
|
|
 |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-07-21, 17:07
|
|
|
C3 z chęcią, tylko cena jak na razie dla mnie zaporowa.
Hmm to też mi podciąłeś skrzydła bo myślałem o jakimś Caberg'u.
Możesz napisać co było z nim nie tak?
Byłem wcześniej pewien że chcę Airoh'a Miro póki go nie ubrałem na głowę heh. |
| Ostatnio zmieniony przez TNT 2012-07-21, 17:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2012-07-22, 10:43
|
|
|
Słyszałem wiele opini na temat tego kasku
N 103 to dobry kask z dyskwalifikującymi wadami w postaci opadającej przy wstrząsach blendą i w sporadycznych przypadkach dostającej sie wody do wnętrza.
N 104 jest alternatywnym rozwiązaniem pozbawionych tych wszystkich wad i w dodatku lepiej wyciszony. |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
|
|
|
 |
Drzewo
Drzewo
Motocykl: HH919
Imię: Dawid
|
Wysłany: 2012-07-22, 10:58
|
|
|
Fakt. Nolana N104 ludzie sobie chwalą. Poza nim zostaje chyba tylko Neotec i C3 za dużo większą cene, z tym że C3 też nie jest tak idealnie wyciszony jak to niektórzy piszą - tutaj opinie . Ja bym przemyślał zakup integrala - okulary zawsze można łatwo założyć przez wizjer, a jazda z otwartą szczęką i tak rzadko się zdarza. Przynajmniej mi |
_________________ http://www.moto-opinie.info/ - opinie na temat kurtek, kasków, opon i akcesoriów motocyklowych. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |