|
Kask |
| Autor |
Wiadomość |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-02-07, 19:47
|
|
|
grzeesiek a wiesz może czy nie pożyczali komuś tych kasków .
Z kaskami, motocyklami, samochodami jest tak samo jak z dziewczynami nigdy ich nie pożyczaj
Może trafiłem na jakiś AGV bezusterkowy ponieważ ani mi antifog nie zszedł ani wnętrze się nie rozbiło. A zrobiłem w nim prawie 4 tysiące kilometrów
Co do kasku Shoei muszę się zgodzić z Patrą , naprawde świetne tylko ta cena , 2 koble dać za kask, to dosyć sporo |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-02-07, 20:27
|
|
|
| Mam kilka kasków.. i nie narzekam w sumie... mam AGV URbana i wszysko je git |
|
|
|
 |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2011-02-08, 11:41
|
|
|
| Przemo napisał/a: | grzeesiek a wiesz może czy nie pożyczali komuś tych kasków .
Z kaskami, motocyklami, samochodami jest tak samo jak z dziewczynami nigdy ich nie pożyczaj
A zrobiłem w nim prawie 4 tysiące kilometrów
|
A ja jestem kierowca niedzielny a robie lekko ponad 8 tys i ponoć to mało.
Czyli za jakieś 3 lata obiektywnie coś o nim powiesz.
Idzie się kupuje na co stać .Najlepszy był by beret bo ma mega wentylację. |
|
|
|
 |
mayty
100% straight

Motocykl: mały fazer
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-02-08, 12:07
|
|
|
na czopsach jeżdżą w samych orzechach...co to uchroni przed pijanym kierowcą?
Brać kask który ma wytrzymałą skorupę, wszystkie atesty bezpieczeństwa, dobrze leży na głowie i ludzie już sprawdzili że nie wysypuje się wnętrze i szyba nie zachodzi glonami... |
|
|
|
 |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-02-08, 14:54
|
|
|
| mayty napisał/a: |
Brać kask który ma wytrzymałą skorupę, wszystkie atesty bezpieczeństwa, dobrze leży na głowie i ludzie już sprawdzili że nie wysypuje się wnętrze i szyba nie zachodzi glonami... |
Weź pod uwagę budżet o jakim mówimy, w tej cenie nie znajdziesz kasku który:
-Ma wytrzymałą skorupę
- Dobrze leży na głowie( to zależy od anatomii jeden powie że kasku super leży drugi powie że lipa bo na skroniach uwiera)
- wnętrze w każdym kasku z tej półki cenowej się wyrabia drugim minusem jest to, że jest ono niedemontowalne
Cechy które podałeś(no może z wyjątkiem certyfikatów bezpieczeństwa, które nawet naxa posiada) zarezerwowane są niestety dla kasków które kosztują min. 2x tyle ile kolega ma do wydania.
Ja bym wziął w tej kasie LAzer Lz6... lekki sprawdzony przez wielu, tani... niestety w pewnych widełkach cenowych trzeba iść na kompromisy nie kupisz nowego mercedesa w cenie punto, brutalne ale prawdziwe. |
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
horbal
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
Wiek: 34 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 591 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2011-02-08, 16:13
|
|
|
to LAZER czy AGV |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-02-08, 16:32
|
|
|
| horbal napisał/a: | to LAZER czy AGV |
Mnie się podoba nazwa Lazer .... |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
tlusty

Motocykl: CB 450 N
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2011-02-08, 16:42
|
|
|
| Kamyk napisał/a: |
-Ma wytrzymałą skorupę
- Dobrze leży na głowie( to zależy od anatomii jeden powie że kasku super leży drugi powie że lipa bo na skroniach uwiera)
- wnętrze w każdym kasku z tej półki cenowej się wyrabia drugim minusem jest to, że jest ono niedemontowalne.
|
1. sprawdź z jakiego materiały są skorupy za 200-300 zł i te za 500-600, jeżeli nie jest to kevlar-karbon albo sam karbon to co to jest?
2. cena nie ma tu nic do rzeczy
3. no wlasnie taka naxa ma. koniec kropka |
|
|
|
 |
Kamyk
Motocykl: Fazer, tyle, że goły:)
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2011-02-08, 18:05
|
|
|
| tlusty napisał/a: | | Kamyk napisał/a: |
-Ma wytrzymałą skorupę
- wnętrze w każdym kasku z tej półki cenowej się wyrabia drugim minusem jest to, że jest ono niedemontowalne.
|
1. sprawdź z jakiego materiały są skorupy za 200-300 zł i te za 500-600, jeżeli nie jest to kevlar-karbon albo sam karbon to co to jest?
2. cena nie ma tu nic do rzeczy
3. no wlasnie taka naxa ma. koniec kropka |
Chyba sobie żartujesz tym postem??
Kewlar i karbon np. w Lz6?? no proszę Cie... tworzywo sztuczne z dobrze absorbujące uderzenia
Cena ma kolosalne znaczenie porównaj jakość wykonania kasku np. Arai a Naxa... Wielka skrajność ale skoro według Ciebie cena nie ma nic do rzeczy...
masz rację Naxa posiada certyfikat i za jeśli ktoś ma kasę tylko na naxe to kupuje naxe tyle w temacie |
_________________ ale po co? |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2011-02-08, 18:11
|
|
|
| a jeszcze co do naxy ... jak ja chciałem kupić tani kask to też wszyscy odradzali, a mimo to kupiłem naxę... wiecie jakie było moje zdziwienie gdy pojechałem na rozpoczęcie sezonu do Częstochowy i okazało się że pełno ludzi ma naxe, dosłownie co czwarta osoba w takim kasku na łbie, więc nie przejmuj się gadaniem innych i kupuj taki kask na jaki cię stać bo jak zaczniesz dokładać po 100 zł to zaraz dojdzie do tego że powinieneś kupić kask w cenie motocykla ... |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-02-08, 18:13 Re: Kask
|
|
|
| horbal napisał/a: | | Witam chciałem zapytać o opinie na temat kasku Naxa f1 . Czym w codziennym uzytkowaniu różni się kask matowy do połysku ? Szukam swojego pierwszego poważnego kasku totalnie sie nie znam na tym , może macie jakieś inne propozycje w tej cenie ? http://naxa.pl/kask.php?model=F1&foto=F1I_a |
Nie wyrobie!!!!!!!!!!!
Horbal z racji tego że Piwowarek ma dziś urodzinki to proponuje Ci taki układ przywieś mi kasę którą masz wydać na jakiś kask podrzędny czyli jakieś 300zł tak? i wybierzesz sobie kask który Ci pasuje ok? |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
tlusty

|
Wysłany: 2011-02-08, 18:21
|
|
|
| Kamyk napisał/a: |
Chyba sobie żartujesz tym postem??
[...]
|
No właśnie pisze, słuchaj, jeśli nie jest to carbon/kevlar to właśnie jest to "tworzywo sztuczne z dobrze absorbujące uderzenia" wiesz dokładnie co? i wiesz właśnie z czego jest Lazer?? a w wiesz z czego jest takie Arai o ile nie jest z kevlaru/kabronu? Mamy do wyboru kaski z poliwęglanu, laminatu: poliwęglan z żywicą (zapomniałem jaką ), kevlaru, karbonu. O tym mówie, żeby nie polegać na internetowych specach i słuchać opinii o pękniętych kaskach w lesie, plamach na szybkach czy innych pierdołach że głowa boli. Dowiedzieć się z czego jest kask, porównać z konkurencją i wypowiadać się. I pisze że o ile kask nie jest wykonany z kevlaru/karbonu to tworzywo w takim LS2 jest identyczne w AGV w podobnej cenie. Mało tego kask dwukrotnie droższy od kasku za 200-300 nie jest droższy z uwagi na inną technologie wykonania czy zastosowanie innego materiału ale z uwagi na dodatki: lepszą wentylacje, nie parujące, nie rysujące się wizjery, wyjmowane wnętrze, lepsze wyciszenie, materiał wyściółki, blendy, jakieś odjebane malowanie nie rysujące się, a nie barwienie i chuj go wie co tam jeszcze dodają do tych kasków. Kask tańszy będzie mniej wygodny ale będzie równie bezpieczny - jeśli porównujemy kaski wykonane z tego samego tworzywa (i nie pisze tu tylko o skorupie ale też środku...) Po prostu uważam, że gadka że kask taki i taki to szajs i be powtarzana tylko dlatego że się marki nie zna jest nieodpowiednia na forum.
Piszesz że nie można kupić tanio kasku z wytrzymałą skorupą - bzdura, skoro te kaski za 200-300 złotych mają skorupy z tych samych tworzyw co inne.
Piszesz, że tani kask zawsze źle leży na głowie, bzdura co to ma do rzeczy - jedyne o czym trzeba tu powiedzieć że wnętrze STOSUNKOWO szybciej się zużyje.
Mówię tu o markowych rzeczach. Poszukam zaraz przykładów i wkleję jeżeli wciąż nie wiesz o czym pisze.
Jakość wykonania, widziałem Naxe i śmiało stwierdzam że w kasku z wyjmowanym wnętrzem, z blendą za ok 200 zł (nie pamietam dokłądnie ile) byłą w porządku. Powiedz mi proszę co masz na myśli pisząc jakość wykonania kasku? |
| Ostatnio zmieniony przez tlusty 2011-02-08, 18:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-02-08, 18:49
|
|
|
Nie słuchaj co Ci mówią!!
Dzięki temu masz niezawodną wentylacje + gwarancje, że nic nie zaparuje, no i o stoperach należy pamiętać przy dłuższej trasie,
A co najważniejsze nikt nie będzie pierniczył już o wyściółkach i wykończeniu
 |
| Ostatnio zmieniony przez Reaper 2011-02-08, 18:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tlusty

|
Wysłany: 2011-02-08, 18:51
|
|
|
a dodam jeszcze do postu przemo że jak ktoś się boi pękających kasków niech jeździ w berecie to gówno nigdy nie pęka
i w sumie dobry kask na chudóff |
|
|
|
 |
horbal
Moderator

Motocykl: xj600
Imię: Karol
Wiek: 34 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 591 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2011-02-08, 19:01
|
|
|
tlusty, Przemo, proszę was dajcie spokój już mnie to przestało bawić myślałem że za takie pieniądze to nie będę miał dużego wyboru i łatwo zdecyduje co mam kupić ,a teraz to mi się w głowie mieszają wady i zalety poszczególnych modeli |
|
|
|
 |
|
|