|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kask i Kurtka |
| Autor |
Wiadomość |
mimik

Motocykl: Fz6
Imię: Dominik
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 274 Skąd: Stanowice
|
Wysłany: 2010-08-04, 14:58 Kask i Kurtka
|
|
|
| Witam, panowie jezdzi ktos z was w Kasku Scorpion??, jezeli tak to jakie są wasze opinie na temat tego kasku i jeszcze czy Firma Modeka jest dobrą firmą odziezy motocyklowej?? |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2010-08-04, 15:30
|
|
|
Z modeki mam kombinezon, pas, rękawice i buty. Więc po kolei...
Kombinezon (Modeka Mona Lady)... trochę w nim wieje, po około miesiącu użytkowania zaczęły się drobne uszkodzenia- a tu odpadł uchwyt od zamka, a tu pękło kilka gumek na ściągaczu w spodniach. Poza tym póki co narzekać nie mogę. Jak się sprawdzi przy szlifie- jeszcze nie miałam "przyjemności" sprawdzać, ale przy glebie postojowej protektory spełniły swoje zadanie. Jak na taka cenę nie można narzekać.
Buty... żadnych zastrzeżeń no może poza tym, że rzepy się rozpinają, ale można wziąć z zamkiem. Póki co sprawdziły się dobrze w deszczu i błocie.
Rękawice (Sahara Traveller) też bez zastrzeżeń. Wygodne, fajne wywietrzniki, że ręce się nie pocą, a na zimnie o dziwo za bardzo nie marzną. |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
| Ostatnio zmieniony przez Patra 2010-11-28, 19:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mimik

Motocykl: Fz6
Imię: Dominik
Wiek: 34 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 274 Skąd: Stanowice
|
Wysłany: 2010-08-12, 14:18
|
|
|
| ja sobie zakupiłem kurtke z Modeki i kask Scorpion, jaknarazie wszystko sprawje sie idealnie, zobaczymy po sezonie:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |