|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: Piwowarek 2013-05-10, 22:46 |
...3,14 i reszta |
| Autor |
Wiadomość |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-05-07, 16:47
|
|
|
ja bym proszę panstwa proponował prywatne wycieczki tym bardziej osobiste przeniesc na PW bo przyznam ze srednio sie to czyta.
proszę,dziekuję, do widzenia..... |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2013-05-07, 16:57
|
|
|
greenmack, popieram
Jeśli ktoś chce coś jeszcze dodać w tym temacie to zapraszam "za kulisy" do "offtopowania" |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Piwowarek 2013-05-07, 16:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Seldon

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
|
Wysłany: 2013-05-07, 17:08
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | | Seldon, dla jasności to był "siusiak", a skoro Cie to tak raziło to dlaczego nie kliknąłeś sobie krzyżyka, aby ignorować posty które Cie rażą? Chcesz pouczać innych co mają robić, a sam czepiasz się o to samo. Trochę konsekwentnej Seldon. |
1) Napisałem co może być obleśne a nie co mnie razi,
2) W moim poście nie było słowa napisane co ktoś ma robić lub nie
3) Nikogo nie pouczam dałem tylko link do tematu z działu Witamy, który wisi już ponad rok
Piwowarek, czytaj proszę ze zrozumieniem zanim znów napiszesz że się czepiam i nie jestem konsekwentny. |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-05-07, 17:22
|
|
|
| Seldon, tak jak pisałem wyżej. Jesli masz coś do powiedzenia to zapraszam za kulisy. Tyle z mojej strony jesli chodzi czytanie ze zrozumieniem. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
eve
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wiek: 42 Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 3417 Skąd: Orzesze
|
Wysłany: 2013-05-07, 18:26
|
|
|
| Mec napisał/a: | | eve, bawisz się w cenzora, |
a co zabolało zwrócenie Ci uwagi ?
| Mec napisał/a: | | Orgazm, przynajmniej mnie nie kojarzy się z czymś obleśnym, a wręcz odwrotnie. | tego nie napisałam! ale słowo orgazm w takim wydaniu jak przedstawiłeś jest obleśne!
i jakoś inni koledzy nie piszą w taki sposób! to nie jest fajne!
| Mec napisał/a: | | Oczywiście można używać synonimów, jak "bardzo przyjemnie", "pełna ekstaza" etc. | no i da sie przyjemniej i kulturalnie !
| Mec napisał/a: | | Dałem Wam rady ze swojego doświadczenia. Może ekspresyjnie - a i owszem |
| Mec napisał/a: | | I Glock zrobił mi tym razem bardzo dobrze, jeśli Cię to tak bardzo interesuje, |
mnie akurat najmniej interesuje to czy jakaś trasa zrobiła ci dobrze czy nie!
Poluzuj gumkę w majtkach bo dostaniesz orgazm na siedząco !
No i oczywiście coś sie dzieje zaraz sie pojawia Seldon :) obrońca uciśnionych i szykanowanych!
A ja tylko zwróciłam uwagę o trochę kultury! |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
| Ostatnio zmieniony przez eve 2013-05-07, 18:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

Motocykl: Ducati Panigale Tricolore, Multistrada 1200s
Imię: Andrzej
Wiek: 53 Dołączył: 27 Wrz 2011 Posty: 1407 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2013-05-07, 18:28
|
|
|
Nie rozumiem - teraz za kulisy?
Jak Ktoś pisze tutaj to się mu odpowiada... proste.
Ja się nigdzie nie wybieram, zwłaszcza za kulisy, co najwyżej na kolejną rajzę
I będę pisał co uważam za stosowne i w miejscu, które uznam za odpowiednie ku temu i nikt nie będzie mi mówił gdzie, co i jak mam pisać.
To nie wojsko. Tu jest luziq.
Więc, jak ktoś coś ma do mnie to zapraszam na główny... |
_________________ Niech MoTóR będzie z Wami!
 |
|
|
|
 |
Ali72
Motocykl: Perełka
Imię: Damiano
|
Wysłany: 2013-05-07, 18:45
|
|
|
eve, nie poznaję Cię ...
"Co" Tobą kieruje, że się taka czepialska zrobiłaś cytując posty z przed trzech tygodni aby nawiązać dialog z Mecem ...
Można trochę inaczej i na inny temat, albo na temat ale inaczej prowadzić dyskusję na forum. |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

|
Wysłany: 2013-05-07, 18:58
|
|
|
eve, nie możesz mi zabronić używania słowa orgazm. Orgazm nie jest niekulturalny. Orgazm jest naturalny. Tak zostaliśmy stworzeni, że się trafia - mam nadzieję, że wszystkim .
Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że orgazm jest dobry!
Orgazm jest pozytywny... Czy ktoś się kiedyś smucił, martwił - kiedy go doznawał...?!
Orgazm jest synonimem chwili szczęśliwej, przepełnionej pozytywną energią i spełnieniem... w tym sensie opisanie jednej z najpiękniejszych i kultowych tras Europy w ten sposób jest w pełni uzasadnione i nie może być postrzegane, jako coś niekulturalnego. Niekulturalne jest używanie słów wulgarnych, obrażanie kogoś etc.
Regularnie używamy słowa: zajebisty we wszystkich możliwych formach, a jest to słowo zdecydowanie o zabarwieniu wulgarnym i mocno potoczne. Nikt się jednak zajebistości nie czepia...
Nadmieniam, ze orgazm określany jest mianem szczytowania, a Grossglockner to najwyższy szczyt Austrii, więc w tym zakresie porównanie również miało sens.
Ponadto "orgazm", "szczytowanie" to moment najsilniejszego podniecenia płciowego i towarzyszącego mu równie silnego uczucia rozkoszy, będący najczęściej celem lub zakończeniem stosunku płciowego, aktu masturbacji bądź innej formy zachowania seksualnego. Orgazmowi towarzyszy szereg charakterystycznych dla tego momentu reakcji fizjologicznych organizmu jak skurcze pochwy i dna macicy u kobiety czy wytrysk nasienia i skurcz moszny u mężczyzny. Bezpośrednim efektem orgazmu jest zaspokojenie seksualne objawiające się odprężeniem ciała, ustąpieniem przekrwienia organów płciowych i psychicznym uczuciem błogostanu oraz spełnienia emocjonalnego. U mężczyzn orgazm nie jest równoznaczny z wytryskiem nasienia, przy którym wcale nie musi dojść do orgazmu.
Patrząc na powyżej zaprezentowaną definicję uważam, iż użyłem trafnego sformułowania.
Czy jak napiszę o wypróżnianiu się (czyli defekacji) to uznasz mnie za niekulturalnego?
To wszystko jest naturalne - tak zostaliśmy stworzeni, że zdarza nam się jedno i drugie.
Językowo zaś powszechnie przyjęte jest używanie synonimów, porównań, etc. To wzbogaca wypowiedzi. Po co pisać, że było bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo przyjemnie, jeśli można użyć słowa "orgazm" i każdy wie co autor chciał przez to powiedzieć.
Tak więc eve, bez obrazy, ale nie przyjmuję Twojej krytyki i będę formułował swoje wypowiedzi w sposób, który uznam za stosowny i odpowiedni. jak Ci się moje posty nie podobają - to ich nie czytaj i uchronisz się przed obleśnością i niesmakiem.
To już bardziej określenie "robienie loda" jest zabarwione obscenicznie, wulgarnie - podobnie jak słowo zajebisty. Jednak w tym wypadku znów decyduje powszechność w używaniu sformułowań... Nieczęsto bowiem, używa się w potocznych wypowiedziach (a takie w sumie jest forum) innych określeń: miłość francuska, seks oralny, fellatio lub cunnilingus. Zauważ, że nie użyłem słowa obciąganie... tutaj zachowałem umiar.
Myślę więc, że ta dyskusja do niczego nie doprowadzi. Muszę z przykrością pozostać na swym stanowisku mimo, iż jesteś uroczą Damą i darzę Cię wielką sympatią.
Proszę więc wybacz, że słowo orgazm nie zniknie ze słownika mego i będę go również używał dla podkreślenia doznań motocyklowych.
[ Dodano: 2013-05-07, 19:12 ]
eve, poluzowałem gumkę w majtkach... siedzę... Nie dzieje się nic...
Chyba nie do końca dobrze mi poradziłaś...
Mimo wszystko jednak dziękuję... |
 |
| Ostatnio zmieniony przez Mec 2013-05-07, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ali72
Motocykl: Perełka
Imię: Damiano
|
Wysłany: 2013-05-07, 19:12
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | ..., a skoro Cie to tak raziło to dlaczego nie kliknąłeś sobie krzyżyka, aby ignorować posty które Cie rażą? ... Trochę konsekwentnej...
|
Piwowarek, należało tą uwagę z Twojej strony skierować również do Eve. |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-05-07, 19:32
|
|
|
Ali72, czytaj wcześniejsze moje posty to będziesz wiedział dlaczego i do kogo kierowałem tą uwagę.
Mec, szkoda, że źródłem elaboratu była Wikipedia. Myślałem, że stać Cie na wiecej i w temacie orgazmów nie musisz wspierać się tekstami z internetowej encyklopedii |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-05-07, 19:54
|
|
|
heheh
myslalem ze tylko zimą lecą takie tematy ale widze ze znowu sie mylilem. |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

|
Wysłany: 2013-05-07, 20:00
|
|
|
Tę Amerykę już odkryto... Miałem wymyślać definicję orgazmu? To tak jakbyś chciał bym teraz wymyślał definicję motocykla albo sam rysował sobie mapy zamiast kupić w Empiku gotowe i fachowo zrobione. Chcesz wymyślaj, ja korzystam z wiedzy i pracy innych. Korzystanie z dobrych źródeł nie przynosi ujmy. Piwowarek, czepiasz się bez sensu, bo już nie masz do czego, to się dopieprzyłeś do encyklopedii. Proponuję encyklopedie wszelakie schować za kulisy
Poza tym definicja w elaboracie zajęła jeden akapit, a elaborat był troszkę dłuższy. Cieszę się jednak, że wykazałeś wodzowską czujność sprawdzając czy orgazm to własnie to co opisałem Albowiem korzystanie z dobrych źródeł nie przynosi ujmy - szacun
[ Dodano: 2013-05-07, 20:06 ]
greenmack, jest zajebiście, znaczy bardzo fajnie... Wymiana poglądów wzbogaca i przynajmniej jest ciekawie |
 |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-05-07, 20:06
|
|
|
Mec, dałeś się podpuścić |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

|
Wysłany: 2013-05-07, 20:10
|
|
|
Piwowarek, wiem i nie wiem co to elaborat bo nie ma tego w Wikipedii - pisałem na czuja |
 |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-05-07, 20:17
|
|
|
Mec, poszukaj w sieci, albo w słowniku wyrazów obcych - elaboratio Dasz radę, zdolny jesteś |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|