|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: Piwowarek 2013-05-10, 22:46 |
...3,14 i reszta |
| Autor |
Wiadomość |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2013-02-23, 11:03
|
|
|
| Bass, masz jeszcze te śpiwory? |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-02-23, 11:16
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | | jesteśmy zmuszeni korzystać z usług ASO, ze względu, iż kupiliśmy nowe motocykle i mamy je na gwarancji |
tu sie mylisz naszczescie,juz od paru lat niema obowiazku serwisowania auta czy motocykla w autoryzowanym serwisie, unia juz dawno zrobiła z tym porzadek, pomimo ze w kazdym takim miejscu mowia calkowicie co innego. Wiedza ta podparta jest moimi przejsciami z renaut w katowicach,jak poszły panewki to tez była gadka ze nieserwisowany,wystarczylo jedno pismo od prawnika i w tydzien silnik wymienili na nowy.Wystarczy ze w serwisie podbiją ci ksiazke serwisową i podpiszą sie pod listą rzeczy do sprawdzenia.
Teraz widze poruszacie sprawe serwisowania motocykla przez samego wlasciciela i to seldon ją pierwszy poruszył a nie ja.
Caly czas tylko mowie ze serwis SIKORY jest do dupy a to wy dorabiacie sobie filozofie do reszty i jak kazdy wlasciciel bmw nie da sobie zlego slowa powiedziec ZE JAKIS TAM SERWIS ( w tym przypadku sikora i tylko ten bo o nim pisze) jest zły.
Skonczmy ten temat bo bronicie sikory jak byscie mieli tam minimum pakiet akcji.
Zlego slowa nie powiem za to o serwisie bawaria motors w katowicach choc tam tylko kiedys auta robili, to co popierdolili u sikory tam wlasnie naprawiono i zrobiono to dobrze i nie mam do nich zalu ze skasowali duzo ale zrobili to profesjonalnie tak jak w bmw powinno byc. |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-02-23, 11:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-02-23, 11:19
|
|
|
| greenmack, czytaj ze zrozumieniem i wypowiadaj się bez nadinterpretacji. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

Motocykl: R1200GS
Imię: SEBA
Wiek: 50 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 1296 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2013-02-23, 12:41
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | | Bass, masz jeszcze te śpiwory? | w tej chwili nie ale kwestia zamówienia i na drugi dzień mam |
_________________ Bass - www.riss.pl Hurtownia odzieży BHP
 |
|
|
|
 |
SoftLife
...3,14 i reszta

Motocykl: FZS 600
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2013-02-23, 12:49
|
|
|
Tak sobie czytam ten serwisowy wątek i zastanawiam się czy tylko BMW i BUELL wymagaja serwisowania bo właściciele innych marek się nie wypowiadają? (o;
a tak na prawdę to pochwalić się chciałem. Nie będę już wieczorami siedział w garażu spędzając czas na czyszczeniu swojej CB500. Hania zmieniła właściciela. Teraz będę dopieszczał FZS600 . Na tą chwilę wymiana płynów, regulacje oraz opony i z niecierpliwością czekam na wiosnę, pierwsze połknięte kilometry i owady na szybce kasku |
_________________ Don't ride behind me, i may not your leader.
Don't ride in front of me, i may not your guard.
Just ride beside me, and be my brother |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

|
Wysłany: 2013-02-23, 12:50
|
|
|
greenmack, jeszcze tylko jedna rzecz proszę, Powiedz mi jakie motocykle serwisowałeś w ASO? To ostatnie pytanie moje w tym temacie |
 |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-02-23, 12:57
|
|
|
| Bass napisał/a: | greenmack, jeszcze tylko jedna rzecz proszę, Powiedz mi jakie motocykle serwisowałeś w ASO? To ostatnie pytanie moje w tym temacie |
mama zawsze mowila: ''ucz sie synu na błedach innych a nie swoich'' wiec trzymam sie tego jak tylko moge bo tych błedow popelniono za duzo jak dla mnie.
Gdybym jednak kiedys kupił nowy motocykl i jesli przez przypadek bylo by to bmw to u sikory widzieli by mnie tylko raz,przy kupnie wlasnie i na koniec powiem co juz pisalem: jesli oceniacie serwis po tym czy dadza rade wymienic olej,naciagnąc linki,zmienic filt jesli to jest dla was wyznacznikiem jakosci serwisu to sie z wami zgadam w 100%: sikora w tych czynnosciach jest doskonały |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-02-23, 13:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-02-23, 13:00
|
|
|
| SoftLife, gratki Kolego!! Dawaj fotę!!!! |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

|
Wysłany: 2013-02-23, 13:54
|
|
|
| greenmack napisał/a: | | Bass napisał/a: | greenmack, jeszcze tylko jedna rzecz proszę, Powiedz mi jakie motocykle serwisowałeś w ASO? To ostatnie pytanie moje w tym temacie |
mama zawsze mowila: ''ucz sie synu na błedach innych a nie swoich'' wiec trzymam sie tego jak tylko moge bo tych błedow popelniono za duzo jak dla mnie.
Gdybym jednak kiedys kupił nowy motocykl i jesli przez przypadek bylo by to bmw to u sikory widzieli by mnie tylko raz,przy kupnie wlasnie i na koniec powiem co juz pisalem: jesli oceniacie serwis po tym czy dadza rade wymienic olej,naciagnąc linki,zmienic filt jesli to jest dla was wyznacznikiem jakosci serwisu to sie z wami zgadam w 100%: sikora w tych czynnosciach jest doskonały |
czy ty na proste pytanie musisz tyle paplać wystarczyło by napisać nie nigdy nie serwisowałem lub tak serwisowałem to i to tu i tam . Dla mnie temat nie istnieje .
[ Dodano: 2013-02-23, 13:55 ]
SoftLife, gratulacje i módl się o szybką wiosnę |
 |
| Ostatnio zmieniony przez Bass 2013-02-23, 14:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
EL Sebo
...3,14 i reszta

Motocykl: Yamaha YZF R1, WR400f
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2013-02-23, 14:09
|
|
|
Do garaży okurzać MOTÓRY Albo do ASO, niekoniecznie SIKORA
Buczkowice
Piątek 01.03.2013 bezchmurnie 7 °C bezchmurnie
Sobota 02.03.2013 prawie bezchmurnie 6 °C prawie bezchmurnie
SoftLife , gratulacje dawaj fote |
| Ostatnio zmieniony przez EL Sebo 2013-02-23, 14:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bass
Pal gumę a nie dusze

|
Wysłany: 2013-02-23, 14:14
|
|
|
| Czy ktoś jedzie na mopliku na Buczkowice??? |
 |
|
|
|
 |
asasello

Motocykl: został na breloczku
Imię: Łukasz aka Rysiu
|
Wysłany: 2013-02-23, 15:33
|
|
|
| Bass napisał/a: | | Czy ktoś jedzie na mopliku na Buczkowice??? |
ja niestety mam dalej moto rozgrzebane :/, ale rozgrzebuję je sam ;p lub z pomocą kolegi Czyża, który, o czym nie wspomniałem wcześniej i teraz biję się w pierś , dołożył się również do prezentu Wodza w postaci pomalowania szybki na czarno- Elmo style |
| Ostatnio zmieniony przez asasello 2013-02-23, 15:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
eve
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wiek: 42 Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 3417 Skąd: Orzesze
|
Wysłany: 2013-02-23, 16:18
|
|
|
| asasello napisał/a: | kolegi Czyża, który, o czym nie wspomniałem wcześniej i teraz biję się w pierś , dołożył się również do prezentu Wodza w postaci pomalowania szybki na czarno- Elmo style |
ja wspomniałam że to jego wytwór więc nie bij sie za mocno w tą pierś |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-02-23, 16:41
|
|
|
bass i piwowarek-teraz powiecie ze to honda przeciez a sikora traktuje motocykle bmw inaczej ,lepiej, na specjalnych warunkach niz motocykle hondy i samochody bmw....
'''''Moi drodzy chciałbym wam przedstawić moje negatywne doświadczenia z serwisem HONDY w Bielsku-Białej MOTOCENTRUM SIKORA. Dodam, że posiadam również samochód marki BMW który salon jest zaraz obok HONDY i jest firmowany również nazwiskiem SIKORA. Moja Honda Hornet jest pierwszą z dwóch kupionych w tym salonie 2006 oraz 2010.
Ale do rzeczy, miałem wypadek w sierpniu 2012 roku oględziny rzeczoznawcy zostały wykonane w dniu 27 sierpnia 2012 a 5 września oddałem swoją piękną Hornetke w ręce tego serwisu. No i się zaczęło
Pierwsze co trochę mnie zdziwiło to nie podjęcie naprawy do momentu jak TU nie przelało im kasy no ale to sprawa miedzy nimi a TU.
po 2 tygodniach
Telefon ja: czy naprawa została rozpoczęta?
Honda: nie bo nie mamy jeszcze kasy,
telefon do TU: czy przelew został wysłany do Hondy?
TU: Tak, został wysłany kilka dni temu.
Wizyta w Salonie Honda na drugi dzień
Ja: Czy przelew od TU został już zaksięgowany?
Pani z kasy: Dobrze już sprawdzam. Po kilku minutach, niestety nie mamy jeszcze tego przelewu.
Ja: Ale TU twierdzi, że przelew został wysłany kilka dni temu.
Pani z kasy: A może jest zaksięgowany na innym koncie, proszę poczekać. Po kilku minutach, przykro mi ale nie osoby która może to sprawdzić.
No cóż odpuściłem i wyszedłem. Po kilku dniach dzwonie i dowiaduje się, że mają już kase. No wiec pytam kiedy będzie naprawa wykonana, Honda, że około tygodnia do dwóch jak tylko części przyjdą, po miesiącu okazało się, że nie ma jeszcze wszystkich części.
Postanowiłem odebrać motocykl by wykorzystać pogodę pojeździłem jakieś 2 tygodnie i znowu oddałem go do serwisu ale okazało się że nie ma jeszcze wszystkich części. Sezon się kończył więc przestało mi zależeć już na motocyklu więc, dzwoniłem 1 w miesiącu czy jest gotowy i oczywiście nie był.
Aż tu nagle i niespodziewanie telefon 4 lub 5 luty 2013 roku pańskiego.
Honda: Motor jest już gotowy można sobie go odebrać.
Świetnie!!! No ale patrzę przez okno a tu … śnieg. Mówie, że jak tylko zrobi się lepsza pogoda to zabiorę swój motor. Po dwóch tygodniach Honda zaproponowała, że przywiozą mi mój skarb. No to dobra jest piątek i czekam na czarna perłę.
Zanim zobaczysz zdjęcia muszę powiedzieć, że bardzo dbam o wygląd i stan techniczny swojego szerszenia więc proszę się nie dziwić, że mi się ciśnienie podniosło.
No i przywieźli szczena mi opadła jak zobaczyłem co mi przywieźli.
Oczywiscie HONDA zaproponowala kolejne ogledziny rzeczoznawcy no ale to wszystko bylo juz w pierwszym kosztorysie naprawy za ktory wzieli cos okolo 7000. |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-02-23, 16:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-02-23, 17:05
|
|
|
greenmack, jesteś nudny, ciągniesz ten temat i koniecznie chcesz, abym przyznał Ci racje? Nie ma takiej opcji, ponieważ ja opinie wyrażam na podstawie moich doświadczeń, a nie zasłyszanych opowieści i dopóki serwis Sikora BB czegoś nie spierdzieli w moim moto nie ma podstaw, abym przyznać Ci racje.
SoftLife, dawaj fotę! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |