|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: Piwowarek 2013-05-10, 22:46 |
...3,14 i reszta |
| Autor |
Wiadomość |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-02-14, 14:55
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | | greenmack, czytaj ze zrozumieniem, wyraźnie napisałem, że nie bronię serwisu BMW Sikora tylko wyrażam opinię na jego temat na podstawie moich doświadczeń. Skoro na każdym forum piszą ludzie, że serwis drogi i ma kosmiczne ceny to po co taki jeden z drugim kupowali BMW? Mogli kupić np starą Hondę, albo Yamahe. Jak go nie stać to po co kupował? Ten argument do mnie nie przemawia. Polacy to taki naród, że będą zawsze narzekać. Są tacy, którzy wyżygają ostatnią złotówkę na motocykl, a potem na serwis nie mają, albo na opony. Sorry, ale jak ktoś dokonuje nieświadomego wyboru i poźniej biduje i ciuła każdego grosza to już nie jest mój problem tylko tej osoby, której pozostaje wyżalanie się na forach internetowych. |
wiec sam przyznales ze tanio nie jest,oto ta cała dyskusja.
Domyslam sie ze twoje doswiadczenia z nimi zwiazane zamykają sie z przegladem moto-podpieciu navi,czy załozeniu stalazy pod kufry....tu sie zgodze dają rade;p;p no chyba ze miales jakies inne jescze przygody i nam o tym nie powiedziales;p;p
Taki zakres ''usług'' zrobi dla Ciebie pierwszy lepszy serwis bo wymiana oleju czy filtrow mysle ze nawet po flaszce da sie ogarnąć ale pojedz do nich z jakims powazniejszym problemem niz przepalona kontrolka czy dolewka oleju a sie przekonasz jacy oni to cudowni i jakie wtedy biorą za to pieniadze.
I gadanie typu '' niestac cie to kup se pan poloneza'' tez do mnie nie przemawia bo jesli te pieniadze a tam sie zawsze zostawia konkretne pieniadze, jesli robisz cos powaznego pokrywają sie z jakoscia wykonania przez nich tej usługi to nikt by sie ich nie czepial- poprostu: marka bmw bierze duzo za serwis i robi go dobrze a tu jest calkowicie inaczej, kasa ogromna a jakosc jak w dawnym FSO.
Jesli chcesz to opisze ci moja przygodę z nimi plus dodatek przygoda znajomego, obie te fenomenalne opowiesci powinny zakonczyc sie przed sądem, tylko ze prawo w polsce ma wszystko i wszystkich w dupie i tak naprawde nic im nie mozesz zrobic- dodam ze tanio tez nie było ale watpie czy ktos chce tego sluchac. |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2013-02-14, 15:11
|
|
|
| greenmack, cokolwiek byś nie kupił i tak na serwis pojechać musisz. Nie wszystko zrobisz sam w garażu. Jak dobrze sobie przypominam sam musiałeś z moto pojechać do specjalisty, aby Ci zawieszenie ustawił po tym jak sobie zacząłeś srubkami kręcić. W zeszłym roku modyfikowaleś coś tam w silniku i zmienialeś komputer (przynajmniej tak sobie przypominam) i też nie robisz tego sam tylko gdzieś tam we Wrocławiu. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-02-14, 15:17
|
|
|
no ale co to ma do tematu bo teraz nie kumam???
i co ma to ze po kupnie pojechac musisz bo tez nie trybie;p
wyglaszasz poprostu opinie o tym serwisie z jakiegos tam powodu strasznie pozytywne, moze ta dupa co nic nie wie cie kreci ale mnie tez kreci jak tam jestem;pwiec to bym zrozumial ale wiesz dobrze ze dają dupy w wielu przypadkach i nie pisze tu o przegladach rutynowych....
i cenowo to tez kosmos;p;p
| Piwowarek napisał/a: | | Wrocławiu. |
gdyby to by bylo tam to zaden problem ale jest on niestety we wlocławku czyli duuuuzo dalej;p;p |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-02-14, 15:42
|
|
|
greenmack, he he he ta co mało wie to raczej mnie nie kręci he he he i jeszcze raz powtarzam, że ich nie bronię tylko wyrażam opinię opartą na moich doświadczeniach z tym serwisem.
Ty masz Bułę ja Beatkę. To na B i to na B, lecz dwa odrębne światy, wiec dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu. |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
crasch100

Motocykl: Honda CBR Fireblade 900rr GS1200
Imię: Kamil
Wiek: 41 Dołączył: 27 Maj 2012 Posty: 364 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2013-02-14, 18:30
|
|
|
Lipkens No namiot naprawde wymiata ;D jak całego GS-a połkną to musi być wielgachny ;D
Piwowarek,Greenmack mnie czeka wymiana łożysk i coroczny serwis w "bladym" więc pewnie niebawem również będę mógł poniekąt ocenić obsługę i sam serwis. Pewnym jest to że nie zdecydowałbym się na tak poważny przegląd (40000km) w jakimś podrzędnym warsztacie... |
|
|
|
 |
greenmack

|
Wysłany: 2013-02-14, 19:15
|
|
|
| niech ci bedzie piwowarek;p;p;p ale tak czy inaczej jeszczepogadamy o tym w buczkowicach po flaszce |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-02-14, 19:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
eve
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wiek: 42 Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 3417 Skąd: Orzesze
|
Wysłany: 2013-02-15, 07:44
|
|
|
greenmack, żaba
Wszystkiego najlepszego dla Was |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
|
|
|
 |
Stig

Motocykl: Papuć i drzetka
Imię: Stig
|
Wysłany: 2013-02-15, 08:56
|
|
|
greenmack, żaba Wszystkiego naj! |
_________________ Świnia i Transalp |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

|
Wysłany: 2013-02-15, 10:24
|
|
|
| greenmack, żaba, wszystkiego motórowego Wam życzę. |
|
|
|
 |
greenmack

|
|
|
|
 |
SoftLife
...3,14 i reszta

Motocykl: FZS 600
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2013-02-15, 12:51
|
|
|
| Sto lat w siodle solenizanci i nie drogich serwisów (o;! |
_________________ Don't ride behind me, i may not your leader.
Don't ride in front of me, i may not your guard.
Just ride beside me, and be my brother |
|
|
|
 |
asasello

Motocykl: został na breloczku
Imię: Łukasz aka Rysiu
|
Wysłany: 2013-02-15, 14:03
|
|
|
| greenmack,żaba najlepszego! |
_________________ prawdziwych przyjaciół poznaje się na motocyklu |
|
|
|
 |
radziej
Motocykl: FZS 600
Imię: Radek
|
Wysłany: 2013-02-15, 14:54
|
|
|
Naajlepsiejszego |
_________________ Zawsze w lato pod dyskoteką ze straganem stoi pan,
Kabanos, serdel, parówka drobiowa, kaszanka zwyczajna!
LwG! |
|
|
|
 |
crasch100

Motocykl: Honda CBR Fireblade 900rr GS1200
Imię: Kamil
Wiek: 41 Dołączył: 27 Maj 2012 Posty: 364 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2013-02-15, 16:22
|
|
|
| GREENMACK, ŻABA Najlepsze Życzenia!!! |
|
|
|
 |
adanior
adanior

Motocykl: zielona cebula
Imię: Adam
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |