|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Otwarty przez: Piwowarek 2013-05-10, 22:46 |
...3,14 i reszta |
| Autor |
Wiadomość |
armor

Motocykl: Suzuki GS500F
Imię: Monika
|
Wysłany: 2012-05-07, 12:37
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: |
Shrekula, mówiłem Ci tyle razy, abyś miecz świetlny wyłączał jak idziesz spać |
Tak im się Shrekowy miecz świetlny spodobał, że próbowali zrobić taki sam domowymi sposobami
Mam nadzieje, ze nikomu nic się nie stało.
Mec i Ali witamy Was chlebem i solą na naszej Polskiej ziemi Kiedy dostarczycie prezenty bo chyba nie przyjechaliście z pustymi rękoma prawda hmm
Cieszymy się, że wszyscy dopłynęliście cali i zdrowi |
| Ostatnio zmieniony przez armor 2012-05-08, 11:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

Motocykl: Ducati Panigale Tricolore, Multistrada 1200s
Imię: Andrzej
Wiek: 53 Dołączył: 27 Wrz 2011 Posty: 1407 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2012-05-07, 12:49
|
|
|
Lawka to zdjęcie, które zamieściłem zrobione zostało gdzieś na wysokości 2300-2400 mnpm. Wczoraj był pierwszym dniem kiedy Grossglockner był otwarty. Jak na warunki trasa przygotowana była wyśmienicie. WYŚMIENICIE!
Na Franz Josef Hohe było 6-9 stopni. Na 2505 tylko 3. Więc to ograniczało tak naprawdę jazdę. W niewielu miejscach płynęła woda z topią cego się śniegu, natomiast nie było żadnego błota, żwiru i innego badziewia. Grossglockner jest zajebiście wybudowany. Nawet zakręty 180 stopni można brać z fajną prędkością. Warunek - musi być cieplej. Poniżej 2200 m można było już wczoraj dobrze dymić, tylko nam widoki przeszkadzały i fakt, że czasu było jak na lekarstwo, gdyż z Grossglocknera jechaliśmy prosto do Polski.
Na pewno sobie kiedyś tam podjadę w ciepły dzień i będę śmigał od rana do wieczora. Inaczej jest jechać znany winkiel, a inaczej gdy badasz trasę i pogoda nie jest idealna (na samej górze przez moment padał śnieg ).
Grossglocknera jednak gorąco polecam! Piękne widoki, fajne zakręty. Zaletą naszej wczorajszej wizyty było to, że droga była kompletnie pusta |
_________________ Niech MoTóR będzie z Wami!
 |
|
|
|
 |
eve
...3,14 i reszta

Motocykl: eFZet szósty w negliżu
Imię: IWI
Wiek: 42 Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 3417 Skąd: Orzesze
|
Wysłany: 2012-05-07, 16:08
|
|
|
No chłopaki ciesze sie że wróciliście
czekam na interesującą relację na żywo |
_________________ "Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad twoim grobem zesrały się z wrażenia." |
|
|
|
 |
Mario

Motocykl: Virago535
Imię: Mariusz
|
|
|
|
 |
Seldon

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
|
Wysłany: 2012-05-07, 17:04
|
|
|
| Podobno bmki to wszechstronne motoory ;-) |
|
|
|
 |
banita
Banita&Bąbel

Motocykl: 3x kamerton & kawa i saki
Imię: PIOTR
|
Wysłany: 2012-05-07, 17:16
|
|
|
| nic tylko kupowac bmw |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

|
Wysłany: 2012-05-07, 17:42
|
|
|
Teraz dałem radę obejrzeć fotki z wypadu majowego do Czech.
Widać, że mieliście super wypad i bardzo mnie to cieszy.
Armor ślicznie wyglądasz z warkoczem.
Shreku widzę, że się przecisnąłeś przez szparkę w skałach...
Fajnie, że mieliście super czas i pogodę. Miejscówki też jak widzę ciekawe i urokliwe.
Ulewa potrafi dokuczyć i to mocno, nam całe szczęście dała mocno w kość tylko podczas powrotu - jazda nocą w ulewnym deszczu przez kilkaset kilometrów - żadna frajda. |
 |
|
|
|
 |
Lawka

Motocykl: V-Strom 650A K8
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-05-07, 18:02
|
|
|
| Mec napisał/a: | Lawka to zdjęcie, które zamieściłem zrobione zostało gdzieś na wysokości 2300-2400 mnpm. Wczoraj był pierwszym dniem kiedy Grossglockner był otwarty. Jak na warunki trasa przygotowana była wyśmienicie. WYŚMIENICIE!
Na Franz Josef Hohe było 6-9 stopni. Na 2505 tylko 3. Więc to ograniczało tak naprawdę jazdę. W niewielu miejscach płynęła woda z topią cego się śniegu, natomiast nie było żadnego błota, żwiru i innego badziewia. Grossglockner jest zajebiście wybudowany. Nawet zakręty 180 stopni można brać z fajną prędkością. Warunek - musi być cieplej. Poniżej 2200 m można było już wczoraj dobrze dymić, tylko nam widoki przeszkadzały i fakt, że czasu było jak na lekarstwo, gdyż z Grossglocknera jechaliśmy prosto do Polski.
Na pewno sobie kiedyś tam podjadę w ciepły dzień i będę śmigał od rana do wieczora. Inaczej jest jechać znany winkiel, a inaczej gdy badasz trasę i pogoda nie jest idealna (na samej górze przez moment padał śnieg ).
Grossglocknera jednak gorąco polecam! Piękne widoki, fajne zakręty. Zaletą naszej wczorajszej wizyty było to, że droga była kompletnie pusta |
Mec dzieki za info. Jak tylko pogoda dopisze w ktorys weekend jade obadac ta slynna przelecz |
_________________ Suzuki GSF 600N Bandit --> Honda CBR 1100XX --> Suzuki V-Strom 650A K8
Buying accessory exhaust and using it with dB killer is like going to the whorehouse for a hug |
|
|
|
 |
Shrekula
z Łosienia

Motocykl: xj900 S
Imię: Maciej
Wiek: 41 Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 379 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2012-05-07, 21:26
|
|
|
hi hi ale jaja
ps.
poskramiacze Alpejskich przełęczy witajcie. Pewnie będzie co opowiadać hmm ..... |
_________________ Żyj szybko, kochaj mocno i nie patrz za siebie.
Za siebie tylko w lusterka. SPRAWDŹ DWA RAZY |
|
|
|
 |
bosman

Motocykl: kawaski zx600a1 / gpz600
Imię: jarek
|
Wysłany: 2012-05-07, 21:36
|
|
|
| Seldon napisał/a: | | Podobno bmki to wszechstronne motoory ;-) |
to ja zaczynam oszczedzac na cos takiego |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

|
Wysłany: 2012-05-07, 21:58
|
|
|
Lawka, warto mieć na tę trasę cały dzień. Bilet kosztuje 22 euro, my mieliśmy tylko dwie godziny... |
 |
|
|
|
 |
Lawka

|
Wysłany: 2012-05-07, 22:10
|
|
|
| Mec napisał/a: | Lawka, warto mieć na tę trasę cały dzień. Bilet kosztuje 22 euro, my mieliśmy tylko dwie godziny... |
Ode mnie do poczatku trasy Glossgnocker mam jakies 170km. to jakies 1,5h jazdy. wiec troche czasu by zostalo na winkle. tylko sie boje ze bedzie mokro, slisko i dupa z jazdy.
chcialem jeszcze po drodze zahaczyc o nockalmstrasse, ale mi kurcze wychodzi trasa na jakies 650km troche duzo jak na jeden dzien.
Musze pomyslec jak to ogarnac |
_________________ Suzuki GSF 600N Bandit --> Honda CBR 1100XX --> Suzuki V-Strom 650A K8
Buying accessory exhaust and using it with dB killer is like going to the whorehouse for a hug |
|
|
|
 |
maniekxx

Motocykl: Blackbird
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2012-05-08, 00:19
|
|
|
Więc żeby nie było że nie przestrzegam zasad to melduję się z rajzy
U mnie wyszło trochę więcej niż u Meca, Alego i Pitera bo prawie 4800km i niewiele mniej $ bo w przeliczeniu ok 4500pln - ale ani jednej minuty ani złotówki, czy euro nie żałuje bo było mega ZAJE....ŚCIE
Do domu dotarłem o 6 rano w poniedziałek, co daje 20 i pół godziny jazdy od wyjazdu z hotelu w Zeel am see z wjazdem na dużego Glocka czyli 1050km za jednym zamachem z czego ok900km w deszczu i w nocy
Tempo przejazdu niektórzy mogą uznać za zbyt duże, zważywszy że przebiegi dzienne w granicach 500km nie przebiegały autostradami tylko- winkiel, winkiel, 100metrów prostej, tornanti - czyli też winkiel tylko że 180 stopni lub ponad Nam wszystkim pasowało i sami ustalaliśmy "scenariusz" na dany dzień W zeszłym roku byłem ze znajomymi na moto w Chorwacji pod namiotami i na powrocie również Grossglockner. Było dużo spokojniej, więcej chodzenia i zwiedzania i również było super - tak więc wiele zależy z kim się jedzie i jakie są założenia;)
Podsumowując...
Kompani odjechani , widoki i winkle, winkle i jeszcze raz masakra!!!
Bardzo dobre rozpoczęcie sezonu, a osobiście w czerwcu w planach miałem jechać motórem na fiordy. Po tej rajzie zobaczymy... aczkolwiek jedno drugiego nie wyklucza, a gdzie tam jeszcze do wakacji |
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu |
| Ostatnio zmieniony przez maniekxx 2012-05-08, 01:37, w całości zmieniany 11 razy |
|
|
|
 |
Mec
Adwokat Diavla

|
Wysłany: 2012-05-08, 15:27
|
|
|
Lawka, sprawdź sobie pogodę. Myśmy jeździli kiedy nie były dobre warunki. Kilka dni wcześniej były mocne opady w górach, a wysoko padał śnieg.
Z każdym dniem będzie lepiej. Oni tę drogę zamiatają, nie mówiąc już o odśnieżaniu. Nie znalazłem żadnego zakrętu z błotem, piaskiem lub żwirem. Jedyne co było to woda z topniejącego śniegu na kilku, dosłownie kilku zakrętach. Jechaliśmy bardzo ostrożnie bo temperatura byla niebezpieczna u góry - 3-4 stopnie i ostrzegli nas przy bramkach, że na samej górze może marznąć.
Jak polecisz na początku czerwca to już powinno być mega dobrze. |
 |
|
|
|
 |
Lawka

|
Wysłany: 2012-05-08, 15:47
|
|
|
No wlasnie Trollsky bedzie jechac na poczatku czerwca. Poczekam na niego. A w miedzy czasie skocze sobie gdzies blizej i nizej
Pozdro i dzieki za info |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|