Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony shinko
Autor Wiadomość
kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-11-04, 16:49   

nie jezdzilem na tych gumach, troche slyszalem od znajomych i chyba w motocyklu bym test roznych gum sportowych m.in. shinko
W tescie shinko zajeły ostatnie, albo jedno z ostatnich miejsc. Na suchym jako tako, na mokrym....szkoda gadac

wg mnie to tak jakby do nowego motora lac olej mineralny bo jest tanszy, choc mam kumpla, ktory do hajabusy swiadomie wladowal shinko, buhahaha

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2011-11-04, 19:20   

no i wszystko jasne dzięki pany ;)

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-11-04, 23:04   

ja to mialem w tdm.. na deszczu slajdem się jechało :D nie chce więcej tego widzieć na swoim moto.

dokładnie SR741

ser-jones 
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
Wysłany: 2011-11-06, 18:42   

A tak liczylem na te gumki, a teraz to chyba lepiej mi bedzie moje 9 letnie metzelerki zostawic, ale co to za jazda jak mnie rowery objezdzaja :(

Zrzęda 
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
Wysłany: 2011-11-06, 21:04   

Pozwolę się wypowiedzieć. Kiedyś śmiałem się z kumpla śmigającego na Shinko aż do czasu jak musiałem założyć taką na tył. Złapałem gumę z tyłu (w nowiutkich PR2) a na składzie mieli tylko Shinko R009 Raven. No i nawinąłem na niej gros kilometrów. Świetnie współpracowała z założoną na przedzie PR2. Więc gdy przyszedł czas wymiany laczków skusiłem się na komplet 009 Raven. Założyłem. Jedyną wadą było to, że łapałem delikatne shimmy (przy puszczeniu kierownicy) przy 60-70 km/h. I nijak nie dało się tego zbić. Założyłem opony przed wyjazdem do Paryża. Zrobiliśmy z żoną, załadowanym motocyklem trasę w większości w deszczu. I ani razu - powtarzam - ani razu nie miałem podbramkowej sytuacji. Fakt, nie jeżdżę ostro, nie pałuję, nie jestem przycieraczem slajderów. Ale z załadowanym po brzegi moto i na dodatek w deszczu (prędkości autostradowe 130-140km/h) po Belgijskich Ardeńskich winklach 60-80km/h - dawały radę. Moim zdaniem, jest to niezły zakup za rozsądną cenę. Dodam jeszcze jedno - na PR2 zdarzyło mi się na A4 złapać w deszczu lekki ślizg. Na Shinko - wogóle. Tyle ode mnie.
P.S.
Nie jestem sprzedawcą Shinko.
P.P.S.
Ale się rozpisałem. Mnie by się nie chciało czytać tego posta ;)

Padre 

Motocykl: Honda VFR 750 RC 36 ll
Imię: Artur
Wysłany: 2011-11-07, 11:24   

Miałem shinko w Ntv-ce i do spokojnej jazdy na suchym asfalcie sie nadają na mokrym czy w chodne dni to juz porażka , gdy kupiłem vfr-e tez miała na tyle te szynki i pierwsze co zrobiłem to wywaliłem tą gume B)
musi być prawdą.

Kapitan Bomba 

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
Wysłany: 2011-11-07, 14:00   

ser-jones napisał/a:
A tak liczylem na te gumki, a teraz to chyba lepiej mi bedzie moje 9 letnie metzelerki zostawic, ale co to za jazda jak mnie rowery objezdzaja :(

Może to nie opony są winne a umiejętności ?

ser-jones 
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
Wysłany: 2011-11-08, 07:44   

Brosik napisał/a:
ser-jones napisał/a:

Może to nie opony są winne a umiejętności ?

Uwierz mi, że aby jeździć na takich oponkach potrzeba sporych umiejętności :P Ogólnie to ja jeżdżę jak jak stary emeryt, jakoś już mi sie nie chce, no może czasami coś mi się tam załącza, ale sprzęcik mam dla dziadków i nie mam zamiaru zmieniać, no chyba że na jeszcze wolniejszy :D

Odpowiedz do tematu