Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nakładka wycieraczka na palec
Autor Wiadomość
Fredi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-21, 19:54   

Własnie jazda w deszczu pomaga usunąć owady

Chyba że jeździliście w deszczu z owadami, ja nie miałem takiej okazji ;)

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-12-21, 21:26   

tak Fredzie, zwłaszcza jak jedziesz w takim deszczu przez 8 dni, kominiarke masz mokra i szybe cały czas otwarta bo od środka zaparowana :D wtedy też robale spływają tylko że w druga strone :D

TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-22, 01:11   

To jest taki wbudowany system dokarmiania biker'a w 'wysokooktanowe' białka ! :D

Fredi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-22, 19:33   

emil napisał/a:
tak Fredzie, zwłaszcza jak jedziesz w takim deszczu przez 8 dni, kominiarke masz mokra i szybe cały czas otwarta bo od środka zaparowana :D wtedy też robale spływają tylko że w druga strone :D

To musisz cycu używać pinlocka to Ci nie będzie parowało ;)

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-01-16, 20:44   

Dzisiaj próbowałem jak ta gumka na palec wyciera szybkę, deszczu nie było za to gorsze gówno ...woda z pod kół z syfem z drogi. Gumka jest sztywna i bierze na wprost, a szybki wiadomo wypukłe, żeby dobrze oczyścić szybke trzeba ze 3 ruchy, a rękowicą machnąłem raz i było ok, do czasu az rękawica się upaprała i tylko mazała, wtedy pozostała gumka B)
Rewelacji nie ma, to kawałem gumki i na taki syf z drogi żdne wycieraczki , te w samochodach też, bez spryskiwacza nie dają rady. Zobaczymi jak w deszczu będzie

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2011-01-18, 17:27   

kupilem ten wynalazek przy okazji zakupu kasku
szalu nie ma ale lepiej z tym niz bez

T_rex 

Motocykl: mam
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-01-18, 18:17   

kiler600r napisał/a:
kupilem ten wynalazek przy okazji zakupu kasku
szalu nie ma ale lepiej z tym niz bez

Długo to masz ? Bo ja mam nówkę i po założeniu na rękawicę raczej grubą, ściska mi palec, jakby zaciasna była, rozciągnie się to coś z czasem ?

c64club 
MacGyver

Motocykl: Banda małolitrażówek
Imię: Igor
Wysłany: 2011-03-17, 00:08   

Mój osobisty patent zamiast takiej gumki - smaruję szybkę od zewnątrz kroplą oleju silikonowego* i rozcieram miękkim gałgankiem aż znikną smugi. Na 2 dni jeżdżenia w deszczu starcza. Powyżej 40km/h kropelki znikają z szyby szybciej niż się na niej pojawiają Przy ostrej ulewie (kiedy puszki jadą max 50), trzeba się wspomóc rękawicą.

Silikon jest hydrofobowy, stąd to działanie. Przy okazji wygładza mikro ryski na szybce.

*w moim przypadku to akurat Silpasta E, ale to utwardzony olej silikonowy. Zwykły olej silikonowy działa tak samo, smar silikonowy do mechanizmów plastikowych również

Rękawice z gumką miałem pożyczone od kolegi zanim wpadłem na ten patent z silikonem. Były w dechę, to akurat był jakiś model narciarskich do jazdy wyczynowej, więc powzmacniane ile wlezie, ale gumka była bardzo miękka i zbierała wszystko.

Odpowiedz do tematu