|
lancuch DID, ktore zebatki? |
| Autor |
Wiadomość |
grzeesiek
Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 2012-01-06, 18:28
|
|
|
| Martin.B.M. jak możesz to powiedz co mam kupić i ile trzeba dać za napęd do mojej r6 2002 rok.W tamtym sezonie napęd był igła a w tym ma początek naciągu a wywalony zdrowo.Moto nie katuje ale szybsze hamowanie silnikiem chyba go zrujnowało. |
|
|
|
 |
bart_b

Motocykl: zajebisty pomarańczowy
Imię: bart
|
Wysłany: 2012-01-06, 22:11
|
|
|
| zapodaj sobie wzmocniony łańcuch np. did albo rk do tego zebatki np. pbr albo grosskopf (nie jt bo to kiła) i bedzie dobrze. bierzesz model łańcucha ktory jest do twijego moto i dokładasz jedna pozycje w góre w kategorii wytrzymałość i jest ok. |
_________________ mOtOcZeWa.pL |
|
|
|
 |
grzeesiek
|
Wysłany: 2012-01-08, 09:16
|
|
|
| Dzięki bart_b. |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

Motocykl: Fajny
|
Wysłany: 2012-01-09, 10:32
|
|
|
[quote="grzeesiek"]Martin.B.M. jak możesz to powiedz co mam kupić i ile trzeba dać za napęd do mojej r6 2002 rok. [quote]
Z RK gxw jest podwójnie wzmacniany.Did to tylko zvmx, vx może nie wytrzymać długo jak ostrzej latasz, EK zvx2 lub mvxz. Zębatki to tylko Jt/Sunstar i supersprox choć te ostatnie ciężko dostać przód.
grosskopf nie kupuj bo są słabiutkie, przód nie wytrzymała nawet 25 motogodzin w crf 450,fakt cena tańsza o połowę niż jt itp ale nie polecam.Najlepiej kupować sprawdzone.Sunstar i Jt,Supersprox są najczęściej wybierane a trochę dziwne aby tyle ludzi się nie znało źle wybierało a tego nie zauważyło No ale ostateczna decyzja należy do Ciebie |
_________________ SKLEP/SERWIS MOTOCYKLOWY. www.mgm-moto.pl
 |
|
|
|
 |
bart_b

|
Wysłany: 2012-01-09, 10:38
|
|
|
Moim zdaniem JT są słabsze od groskopfa ale z tego co widze ile osob tyle opinii.
Generalnie w 99% procentach staram się przekonac na PBR bo cena dobra i a jakość bardzo wysoka, znacznie wyższa od JT i na tyle wysoka ze nie ma sensu przepłacac za sunstara. w mocnym moto przednia JT nie uciągnie życia łańcucha i trzeba zmienić w miedzyczasie no chyba ze chce się wymieniac łańcuch znacznie wczesniej to można zostawic.
A to ze klienci wybierają to co im podpowiesz to nie dowód że sięznają na temacie. poza tym IC dobrze wypromowało ta markę ale to nadal nie dowód jakości |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

|
Wysłany: 2012-01-09, 10:50
|
|
|
| bart_b napisał/a: |
staram się przekonac na PBR bo cena dobra i a jakość bardzo wysoka,
A to ze klienci wybierają to co im podpowiesz to nie dowód że sięznają na temacie. poza tym IC dobrze wypromowało ta markę ale to nadal nie dowód jakości |
Pbr nie testowałem więc nie wiem ale nie potrzebuję zmieniać tego co jest dobre
Co do podpowiadania klientom ,przecież ja nie jestem producentem jt sunstar itp polecam je jak ty pbr itp.
Co do IC to nie mają oni sunstar a supersprox też kuleje u nich wiec...A z tego co widzę Inter cars,larson to nie Hart że sprzedaje tandety z Chin ,moim zdaniem maja bardzo dobry towar i dużo hurtowni,sklepów sprzedaje właśnie jt/supersprox itp Jak ktoś ma umowę z kimś na pbr itp małe znane firmy to bardziej stars się je wcisnąć klientowi,mi też oferty składają jakieś hurtownie co rzekomo maja super zębatki 10x mocniejsze niż supersprox stealth za niższą cenę Ale kto z was chciałby to testować za grubą kase ?To co klient wybierze pozostawiam samemu klientowi do wyboru,czy mu sprzedam jt ,jr,pbr,vaz,sunstar itp i tak zarobię ,to samo łańcuch,więc |
 |
|
|
|
 |
bart_b

|
Wysłany: 2012-01-09, 15:39
|
|
|
PBR mało znana? Noooooooooo to kolego musisz jeszcze sporo się nauczyć. Jedna ze starszych i lepszych firm w tej kategorii na rynku. Tak jak napisałem powyżej, reklama to nie wszystko a IC dało rabat na JT to sie sprzedaje
JT nie jest najgorsze ale wkładanie go w kategorie wysokiej półki to bzdura. Supersprox, sunstar pbr, owszem ale na pewno nie JT
dziękuję za dyskusję, dla mnie temat został wyczerpany |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

|
Wysłany: 2012-01-10, 09:22
|
|
|
| bart_b napisał/a: | | PBR mało znana? Noooooooooo to kolego musisz jeszcze sporo się nauczyć. |
Hahah widocznie tak ;P,Wiem co to Pbr bo mam to w ofercie ,nie testowałem,ale u mnie jakoś nikt o to nie pyta więc dziwne że aż tak dobre,ale,następna zębatka będzie pbr i zobaczymy. Trzeba by też napisać do wlk 4 z Japan a aby w standardzie je montowali a nie robili błędów z Sunstar ,Jt itp markami
Również dziękuję za pogawędkę,a ost słowo wyboru i tak pozostawiam klientowi czy to będzie
Pbr ,Jt, Jr,Sunstar itp i tak sprzedam to zarobię Odradzam jednak Grosskopf u mnie nie wypadła dobrze,podobnie tarcze hamulcowe tej firmy masakra. Pozdrawiam..;)
Ps; należy też pamiętać że bdb zębatki nic nie dają jak się ma słaby łańcuch,bo i tak nie założymy nowego napędu na używane zębatki |
 |
|
|
|
 |
grzeesiek
|
Wysłany: 2012-01-10, 19:47
|
|
|
Na pewno skorzystam z tego w czym się zgadzacie za co wam serdeczne dzięki!
W końcu jakaś fachowa dyskusja na forum. |
|
|
|
 |
bart_b

|
Wysłany: 2012-01-10, 20:28
|
|
|
nie zakladaja na pierwszy montaz tak samo jak np. supersproxa i wielu innych. min powod to to ze wymienione przez ciebie firmy pochodza z japonii. a pyta cie ktos o łańcuchy EK pewnie nie bo wiekszosc chce dida a EK montuje kawasaki. |
|
|
|
 |
Martin.B.M.

|
Wysłany: 2012-01-10, 20:53
|
|
|
| bart_b napisał/a: | \. a pyta cie ktos o łańcuchy EK pewnie nie bo wiekszosc chce dida a EK montuje kawasaki. |
Gdzieś 35 % sprdzedaje EK 50% DID 15% RK .Did od kiedy zlikwidował vm/vm2,spadł mocno z powodu słabiutkiego vx,którym je zastąpiono.A nowe opakowanie nie działa na ludzi.A na zvmx mało kogo stać. Regina ,Iris itp nawet nie pytają.A to że Ek montują do kawy to tylko zaleta bo jak w moto 180-200ps daje radę to chyba w fazerku czy f4is też się poradzi. |
 |
|
|
|
 |
bart_b

|
Wysłany: 2012-01-10, 22:31
|
|
|
oczywiscie ze tak jest, tez uwazam ze to swietny łańcuch. did jest mocno wypromowany i stad ludzie głównie to znaja. EK pare sztuk juz poszło do ludzi i jak na razie sero zastrzezen. ja mam na razie fabryczne RK (takie samo uciągło w hajce ponad 35 tyś) ale jak je zabije to kłade EK.
regina iris i sfr to zdecydowanie pozycje niskobudżetowe (czuć np. przy cięciu ze to zdecydowanie słabsza stal) ale np do takiego virago 250 i tp spoko można zakładać bo 15-20 koni mocy nie potarga tego a cena baaardzo zachęcająca |
|
|
|
 |
|
|