|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kaski firmy SL2 |
| Autor |
Wiadomość |
miro
Motocykl: Honda DEVILLE
Imię: Mirek
|
Wysłany: 2012-07-12, 22:38
|
|
|
| Ola_su napisał/a: | czytam o co napisałeś
Czy kaski Naxa są produkcji Polskiej, czy producent to firma polska produkująca w Chinach. Jeśli nie widzisz różnicy to sory, ale nie mamy o czym rozmawiać !!!!! |
Kolega prosi o pomoc w doborze garnka,więc Mu jej udzieliłem a ty jak nawiedzona robisz z tego afere ,wybacz ale masz problemy z przyjmowaniem do swojej świadomości FAKTÓW nawet potwierdzonych.Dalsza korespondencja z tobą jest wręcz niewskazana.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cori

Motocykl: Suzuki GladiuS
Imię: Ula
|
Wysłany: 2012-07-13, 09:04
|
|
|
Dziękuję za informacje :-P a kraj pochodzenia niekoniecznie ma w tym przypadku znaczenie Maibacha też już w chinach robią ;-)
Po niedzieli jedziemy do 4ride wybrać kask ,i napisze jaki na pudle jest kraj producenta :-) |
|
 |
uzi68 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-07-13, 15:20
|
|
|
Byłem tam dzisiaj. Chciałem kupić szczękowca. Specjalnie dla mnie sprowadzili biały.
Jazda próbna się odbyła i... nie kupiłem. Za głośno w środku. Ponoć wszystkie szczękowce tak mają. Może za 2000 zł byłby jakiś lepszy i cichszy. Jak wygram w TOTO wtedy kupię.
Kraj produkcji? Nie sprawdzałem na kartonie i szczerze powiedziawszy za 400 zł mam to gdzieś. Nieźle wykonany, bardzo dobra widoczność przy oglądaniu się za siebie. Biały jest ładny. Tyle. Za 400 zł wystarczy. Kupiłem za to inny z LS2. W podobnej cenie i ocenię za kilka tygodni. Dzisiaj zrobiłem jakieś 50km, więc trudno coś powiedzieć. |
| Ostatnio zmieniony przez uzi68 2012-07-13, 15:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
miro
Motocykl: Honda DEVILLE
Imię: Mirek
|
Wysłany: 2012-07-13, 16:19
|
|
|
| W kaskach tak na prawde w pierwszym rzedzie chodzi o bezpieczeństwo.Ochrona czaszki przede wszystkim a szumy ;ja stosuje stopery i powiem wam że nawet kaski za 2000 tyś zł nie są tak wyciszone [po prostu ciszaaaa] i to jest komfort jazdy,polecam. |
|
|
|
 |
Ola_su
Motocykl: Suzuki Dr400S Honda CB750
Imię: Aleksandra
|
Wysłany: 2012-07-13, 21:04
|
|
|
| miro napisał/a: | | Ola_su napisał/a: | czytam o co napisałeś
Czy kaski Naxa są produkcji Polskiej, czy producent to firma polska produkująca w Chinach. Jeśli nie widzisz różnicy to sory, ale nie mamy o czym rozmawiać !!!!! |
Kolega prosi o pomoc w doborze garnka,więc Mu jej udzieliłem a ty jak nawiedzona robisz z tego afere ,wybacz ale masz problemy z przyjmowaniem do swojej świadomości FAKTÓW nawet potwierdzonych.Dalsza korespondencja z tobą jest wręcz niewskazana.Pozdrawiam |
Jeśli próbowałeś mu doradzić przy wyborze kasku to już na wstępie wprowadziłeś w błąd kolegę informacją że jest to wyrób hiszpański. Od dawna już wiadomo, że produkcja chińska w zasadzie bez względu na markę jest niestety słaba, chyba że firma zlecająca nastawi się na jakość a nie tak jak to jest w przypadku LS2 na cenę. Jeżeli byś chciał mu naprawdę doradzić, odradził byś te kaski i polecił kaski bardziej markowych firm, które zwracają uwagę również na bezpieczeństwo.
Ja osobiście bym odradziła wszelkiego rodzaju firmy typu LS2, Naxa, Box itp. Kaski te nie spełniają żadnych światowych norm bezpieczeństwa. Skupiła bym się raczej na Kaskach bardziej renomowanych firm, AGV, HJC, Shark, scorpion z których można wybrać fajne modele za niedużą kasę i być może warto dołożyć 2 stówy więcej i cieszyć się bezpieczeństwem.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-13, 21:07 ]
| uzi68 napisał/a: | Byłem tam dzisiaj. Chciałem kupić szczękowca. Specjalnie dla mnie sprowadzili biały.
Jazda próbna się odbyła i... nie kupiłem. Za głośno w środku. Ponoć wszystkie szczękowce tak mają. Może za 2000 zł byłby jakiś lepszy i cichszy. Jak wygram w TOTO wtedy kupię.
Kraj produkcji? Nie sprawdzałem na kartonie i szczerze powiedziawszy za 400 zł mam to gdzieś. Nieźle wykonany, bardzo dobra widoczność przy oglądaniu się za siebie. Biały jest ładny. Tyle. Za 400 zł wystarczy. Kupiłem za to inny z LS2. W podobnej cenie i ocenię za kilka tygodni. Dzisiaj zrobiłem jakieś 50km, więc trudno coś powiedzieć. |
Masz gdzieś kraj pochodzenia? A pytałeś się o dostępność części zamiennych do takiego kasku?
Jak długo będziesz musiał czekać na mocowanie szyby bo właśnie kask spadł ci z lusterka i się urwało? (te typy tak mają)
i tu jest różnica pomiędzy kaskami sprawdzonych światowych marek a "garnkiem" od hiszpańskiego producenta produkowanych w Chinach
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mayones4
Motocykl: 805ccm
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 2012-07-16, 17:15
|
|
|
moim skromnym zdaniem KAŻDY PRODUCENT tańsze produkty robi właśnie tam a te lepsze i w cenie robi u siebie, i nie dotyczy to tylko kasków. ja kupiłem sobie francuskiego asthone 419 zł powiem tak jakość wykonania dopracowanie szczegółów przewyższało ZNACZNIE kaski bardziej znanych producentów w cenie powiedzmy 600 zł, zdziwił mnie fakt że kask TAK ZNANEGO PRODUCENTA w niemałej cenie po wzięciu do ręki trzeszczy stuka cos wystaje SZOK, to na pewno zostalo zrobione w chinach
na kask za 1999 zł mnie nie stać póki poza tym do mojego choperowategop stylu jazdy nie potrzebny mi inny. atest ma made in czajna nie doszukałem się na nim ale kto wie może gdzieś pod podszewka jest ten słynny slogan. LS 2 miałem swojego czasu jeden z niższych modeli, na pewno robiony w chinach ale jego jakość wygląd i leżenie na głowie naprawdę było warte przynajmniej 2 razy tyle co za niego dalem.
a z bezpieczeństwem jest tak że przy 150 km/h przy niekorzystym uderzeniu ŻADEN kask nie da rady.
teraz czaje na drugi kask dla plecaczka, ale póki co zbieram kasę bo nie zamierzam kupić gniota ale wole sluchać co drugi dzień GDZIE MÓJ KASK ? niż kupić byle syf.
pomijam już orzeszki, pewnie dlatego niemcy przegrali wojne bo mieli nieatestowane kaski |
|
|
|
 |
Cris
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wiek: 59 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 3401 Skąd: Milton Keynes UK
|
Wysłany: 2012-07-16, 19:01
|
|
|
| Niestety ale nie moge się zgodzić. Ponad 60% towarów światowego rynku JEST PRODUKOWANYCH W CHINACH. Powód jest prosty-tania siłą robocza. Czy będzie to LS2 , czy SHARK , Modeka , Philips czy inny gad , producentem jest Chińczyk. Innym tego aspektem jest to ze linie produkcyjne znanych marek mają wiele więcej obostrzen nizeli rodzimi producenci. Więc przestańcie się już dziewczyny szarpac za włosy bo to nie ma sensu. I tak kiedys przyjdą " kitajce" i nakryja nas czapkami... |
_________________ Wróg publiczny nr 1 |
| Ostatnio zmieniony przez Cris 2012-07-16, 19:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mayones4
Motocykl: 805ccm
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 2012-07-17, 08:15
|
|
|
już u nas byli pozostawili po sobie autostradę nie ufam im,
kup kask który CI najbardziej leży na głowie i wizualnie w cenie do 500-600 zł to to samo pieroństwo, a jak masz min 1500 zł to wybierasz i patrzysz na gwiazdki. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |