Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kaski firmy BOX i SHIRO
Autor Wiadomość
tomko222 

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-06-20, 22:23   

emil napisał/a:
hjc cs-r1 - po 2 latach wieje po oczach spod szyby ;)

Jak zaczyna wiać to się po prostu reguluje szybę :P Jeżdżę w takim kasku trzeci sezon i wystarczyło 2 razy wyregulować szybę :P W tym kasku to już bardziej przeszkadza pasek który co mniej-więcej miesiąc trzeba regulować i szyba która dosyć łatwo paruje.
Ostatnio zmieniony przez tomko222 2012-06-20, 22:23, w całości zmieniany 1 raz  

ser-jones 
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
Wysłany: 2012-06-20, 23:01   

tomko222 napisał/a:
emil napisał/a:
hjc cs-r1 - po 2 latach wieje po oczach spod szyby ;)

Jak zaczyna wiać to się po prostu reguluje szybę :P Jeżdżę w takim kasku trzeci sezon i wystarczyło 2 razy wyregulować szybę :P W tym kasku to już bardziej przeszkadza pasek który co mniej-więcej miesiąc trzeba regulować i szyba która dosyć łatwo paruje.

Potwierdzam, na dodatek jest dosc glosny. Dzisiaj za te pieniadze pewnie bym wzial co innego.

slusar_o2 

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
Wysłany: 2012-06-21, 06:58   

zieba24 napisał/a:
- wytrzymała skorupa (raz tak jeb..em bokiem z motocykla na asfalt że kompletnie nic mi się nie stało, kask ma tylko kilka rysek, a po upadku moja głowa była cała i nic kompletnia

taki kask nadaje się tylko na doniczkę.

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

Agacia85 

Motocykl: Honda CBR
Imię: Agata
Wysłany: 2012-06-21, 10:56   

zieba24 - wielkie dzięki. Brakowało mi wypowiedzi kogoś kto w końcu użytkuje ten kask, więc raczej może coś powiedzieć z doświadczenia....to że firma jest mało popularna etc. to wiem, wiem też że oczywiście najlepiej wydać 700zł i więcej na super kask. Natomiast na chwilę obecną moje możliwości finansowe nie pozwalają mi aż tak "zaszaleć" zwłaszcza, że muszę kupić 2 kaski, nie wspominając o takich "detalach" jak rękawice, kurtki itp. Więc wydatków sporo.
Jeszcze raz dzięki za opinię.

Pozdrawiam

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-06-21, 12:24   

Temat do zamknięcia rozumiem...

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2012-06-21, 12:46   

lepiej nie, bo może ktoś jeszcze bedzie chcial kupić taki kask?

Drzewo 
Drzewo

Motocykl: HH919
Imię: Dawid
Wysłany: 2012-06-21, 13:58   

Box, Shiro - nie wiem, ale z tańszych kasków bardzo pochlebne opinie zbiera LS2 i na twoim miejscu patrzył bym w tą strone.
Ostatnio zmieniony przez Drzewo 2012-06-21, 14:12, w całości zmieniany 1 raz  

Agacia85 

Motocykl: Honda CBR
Imię: Agata
Wysłany: 2012-06-21, 18:22   

właśnie, może jeszcze się temat przyda..
myślę, że w sklepie się wszystko wyjaśni....pomierzę, zobaczę co i jak, no i coś wybiorę. :)

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-06-22, 00:18   

Temat zostaje :)

zieba24 

Motocykl: Kawasaki ER6F
Imię: Adam
Wysłany: 2012-06-22, 12:16   

slusar_o2 napisał/a:
zieba24 napisał/a:
- wytrzymała skorupa (raz tak jeb..em bokiem z motocykla na asfalt że kompletnie nic mi się nie stało, kask ma tylko kilka rysek, a po upadku moja głowa była cała i nic kompletnia

taki kask nadaje się tylko na doniczkę.

masz rację, tylko że jak zwykle chodzi o kasę, i wiem że usłyszę "ile warta jest twoja czacha" , ale jestem w trakcie poszukiwania i wyboru już nowego kasku

[ Dodano: 2012-06-22, 12:31 ]
Drzewo napisał/a:
Box, Shiro - nie wiem, ale z tańszych kasków bardzo pochlebne opinie zbiera LS2 i na twoim miejscu patrzył bym w tą strone.

też się zastanawiam nad kaskiem firmy LS2 i jeśli miałbym jakikolwiek kupic to z serii FF385 z blendą, pompowanymi policzkami i skorupą z włókna szklanego (fiberglass). Macałem te kaski z niższej półki i jety ale wyglądały licho, i bardzo skrzypiały ale to kaski za 150-200 zł.
Wg mojej opini albo LS2 trakuje nasz kraj trochę jako biedaków i tylko tanie serie nam sprzedaje lub firma wilmat (oficjalny dystrybuor na polskę) troche olewa sprawę.
W Polsce brakuje wiele fajnyc malowań i topowych kasków jak FF396
http://www.ls2helmets.es/productsFam.php?proId=1

W sklepie w niemczech też te kaski nie są pozycjonowane jako tanie i tam mają pełną ofertę i są sprzedawane kaski nawet po ponad 300 euro ( w Polsce nadrfoższy jest za 500 zł)
http://www.fc-moto.de/epa...ets/LS2-Helmets

tomektychy 

Motocykl: GSX-R 750 K6
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-06-22, 13:37   

ja bym się chciał podpiąć pod temat....muszę zmienić kask...nie mam kasy na shoei za 2tyś ale 700-800 zł wyłożę. Jaki najlepiej kupić? Rozważam HJC albo AGV.... ale jaki model wybrać by był przede wszystkim cichy?

MadJack 

Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
Wysłany: 2012-06-22, 23:26   

siora zakupiła dzisiaj 2 kaski, padło na BOXa, ja korzystając z okazji wziąłem HJC CS-R1, poki co pozytywnie. Ciszej niz w astonie (nie ma szumow, szyba szczelnie przylega do uszczelki), wygodnie, antifog swietnie sie spiuje. Jedyny minus to przy otwartej wentylacji przy wiekszej predkosci zaczyna sie robic glosno. Jesli mialbym cos polecic do 400 zł to polecam właśnie tego HJCka :)

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2012-06-23, 21:51   

Czytam , czytam , czytam...... Powiedzmy sobie szczerze. Jeśli chodzi o kask , rękawice , spodnie , kurtkę czy o jakikolwiek inny sprzęt. Nie ukrywajmy. W pierwszym rzędzie patrzymy na zawartość naszej kieszeni. W kolejnym etapie kupujemy kolor , następnie wygodę i opinie innych a na samym końcu patrzymy na bezpieczeństwo. I taka jest niestety przykra ale prawda. Ilu z nas ma taki sprzęt jaki chciało by mieć. Bezpieczeństwo zalezy w dużej mierze od stylu naszej jazdy. Dopiero później.zastanawiamy się " co by było gdyby". Refleksja i rozum przychodzi później. Po glebie lub po zwiększeniu zarobków lub zacisnieciu pasa. Jeśli chodzi o LS2 to owszem , w miarę dobry kask za w miarę niska cenę. Osobiście nie nazywam się Rossi , nie jeżdżę jak Rossi , nie mam maszyny jak Rossi itp. Sa ludzie co jeżdżą w "topkach" i żyją. Ale jak , na czym i w jaki sposób jeżdżą pozostaje tylko.sprawa dyskusyjna. Moje zdanie - bezpieczeństwo jest dla nas warte tyle ile mamy w kieszeni.

MadJack 

Motocykl: 0,75
Imię: Jacek
Wysłany: 2012-06-23, 22:49   

Cris, ostatnie zdanie Twoje wypowiedzi raczej powinno brzmiec (pomijajac styl jazdy) - Jesteśmy na tyle bezpieczni na ile mam gruby portfel. Bo wiesz, dla mnie na przykład bezpieczeństwo jest bardzo ważne (szczególnie po wypadku zmieniłem myślenie) ale niestety na pewne rzeczy mnie w chwili obecnej nie stać...

Cris 
call me snake...

Motocykl: Yamaha XJ600
Imię: Cris
Wysłany: 2012-06-23, 23:15   

Tak , masz racje , dzieki za sprostowanie.

Odpowiedz do tematu