Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
VFR RC46 Olkusz
Autor Wiadomość
Monsti 

Motocykl: VFR
Imię: Tomasz
Wysłany: 2011-08-12, 23:11   VFR RC46 Olkusz

Witam,

Jestem zainteresowany bardzo motorkiem z poniższej aukcji. Moto do obejrzenia w Olkuszu i wstępnie umówiłem się na oględziny w poniedziałek 15 sierpnia, ale może ktoś z Olkusza albo okolic ma chwilkę żeby podjechać w sobotę albo w niedzielę i zdać relacje jak moto prezentuje się na żywo? Nie chciałbym robić na próżno 500 km.

http://motoolkusz.otomoto...r-M2599642.html

Dzwoniłem dzisiaj do gościa i ogólnie mówi, że moto wygląda super, jechać i brać (bo co ma mówić innego:)). Ściągnięte z Włoch dwa tygodnie temu, prezentuje się świetnie i że z przygód miało parkingówkę chyba (widać na tłumiku, lekko pęknięty migacz i otarcie na lusterku). Nie będzie problemu przy oględzinach zdjąć owiewki i zrobić jazdę próbną... Podesłał mi dzisiaj też szczegółowe zdjęcia na których co mnie niepokoi to czacha jakby źle spasowana z boczymy owiewkami, baardzo obtłuczone felgi i napęd trochę zjechany chyba.

Dajcie znać co myślicie o tej ofercie i czy ktoś będzie skłonny tam podjechać.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-08-13, 00:42   

kolego, zarejestruj się na vfr-oc.pl tam Ci chłopaki ocenią i doradzą, wygląda naklejkowo na oryginał, ale przebieg mnie bawi, więc coś pewnie jest na rzeczy.
Pozdro!

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-13, 00:48   

Trochę dziwne, że moto z roku 2000 i ma nakręcone tylko 17800 km (!), tym bardziej, że sprowadzone z Włoch, gdzie jeździ się praktycznie cały rok.
Przebieg to istna ściema.

emil 

Wysłany: 2011-08-13, 00:52   

Kolego, instynkt Cię nie zawiódł ;) ale to już napisałem, mnie zastanawia kąt naklejek na bokach np bo nie przyglądałem się nigdy 8-setce, ale zegary, lusterka, felgi ma na bank ze swojego rocznika.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-13, 01:11   

Trzecie zdjęcie od prawej strony- jakby różnica w odcieniu pomiędzy owiewką, a czachą (może to tylko przekłamanie na fotce)... no i lakier jak po polerce.

emil 

Wysłany: 2011-08-13, 01:14   

nie, te niebieskie to taki dziwny kolor, zależy jak patrzysz bo to perła, mi się wydaje ok, brakuje na dupie naklejek z hecs3 ale poza tym ok, tak jak pisałem wyżej.

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-13, 01:28   

Ja się nie znam, ale spójrz na pozostałe foty- ewidentna różnica w odcieniu pomiędzy czachą, a owiewkami. Czacha jest ciemniejsza.

emil 

Wysłany: 2011-08-13, 01:32   

mowie, ze mi kąt naklejek bocznych nie pasuje zbytnio no i 2000r to ma lambde, więc naklejki hecs3 na zadupku powyżej stopek kierowcy są pożądane ;) a tu ich nie ma, ale patrząc odwrotnie, zegar kłamie, więc co było gmerane?

Turbo88 
forumowy narciarz

Motocykl: Kilka naraz
Imię: Franek
Wysłany: 2011-08-13, 04:33   

emil napisał/a:
2000r to ma lambde, więc naklejki hecs3 na zadupku powyżej stopek kierowcy są pożądane ;) a tu ich nie ma

Ja widze że są. Kąt naklejek też mi się nie podoba. Wyraźnie widać różnicę w odcieniu lakieru pomiędzy czachą a boczkami. Jak masz możliwość to poproś o ściągnięcie plastików i zobacz czy nie były spawane i czy nr. seryjne się zgadzają. Możesz się też przyjżeć czy na baku w miejscu tankpada są jakieś rysy, odpryski. Niechce mi się wierzyć żeby po 17kkm to miejsce było idealnie gładkie.

Monsti 

Wysłany: 2011-08-13, 09:19   

Na vfr-oc też oczywiście działam w temacie :)

Co do naklejek HEC3 to przecież są tam gdzie być powinny a boczne raczej pod kątem dobrym porównując to do zdjęcia poglądowego na vfr-oc.de

Jedyne właśnie co mnie zastanawia to ten troszke inny odcień czachy (chociaż na fotkach przesłanych do mnie tak tego nie widać) i ta słabo spasowana czacha, nadpęknięty migacz, ale to może być efekt tej parkingówki. Wygląda to tak: http://imageshack.us/g/546/p1080460.jpg/

Ok, kolega z forum vfr zadeklarował, że podjedzie i da znać jak to na żywo wygląda :)

emil 

Wysłany: 2011-08-13, 09:42   

byłem bez oka to i hecsa nie widziałem :D

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-08-13, 13:14   

Znam Janusza, kupowałem u niego kiedyś motocykl. Wiecie jak to jest ze sprowadzanymi maszynami, bierze się co tylko może przynieść zysk i tyle. Dzisiaj trafiłem na Kawasaki ZX-6, gość z komisu chyba sam siebie też chce oszukać, twierdzi że moto igiełka, on chyba nigdy zadbanego moto nie widział. Ale do Janusza z MOTO-OLKUSZ zastrzeżeń nie mam, trzeba jechać i oblukać a jak się ma jakieś ale to albo z ceny zejdzie, albo dorzuci kilka gadżetów.

Monsti 

Wysłany: 2011-08-13, 14:11   

Wiesz, też tak myślę i rozumiem, że trafić na 12 letnie moto bez żadnej przygody graniczy z cudem. Dlatego nie zrażą mnie jakieś lekkie niedociągnięcia, które z czasem sobie zrobie. Ważne żeby moto było całe a nie przejadę 300km zdejmę owieki i okaże się, że wszystko klejone i spawane i zrobione na sztukę żeby tylko puścić dalej. No nic, wszystko wyjaśni się w poniedziałek, zobaczymy jeszcze co odpisze kolega z forum vfr...

brutus333 
brutus333

Motocykl: Japanese :-)
Imię: Piotr
Wysłany: 2011-08-13, 14:26   

Wiem jak jest w naszym pięknym kraju, trafić na zadbany egzemplarz to jak strzelić 6 w totka. Ja się zastanawiam nad sprzedażą mojego sprzęta, ale to inna półka. Ale tak jak pisałem, Janusz może wydawać się bajkopisarzem bo gadkę ma niewyjętą, jednak on żyje ze sprzedaży motocykli. Jeśli Byś się decydował, Sprawdź dokładnie dokumenty czy nie ma jakiegoś błędu. Wiem że to oczywista sprawa, ale w ferworze zakupów można łatwo zabyć takie rzeczy.

Monsti 

Wysłany: 2011-08-14, 11:34   

Kolega z forum vfr jednak nie moze podjechac, jakas nagla sprawa wyskoczyla. Moze j
ktos dzisiaj podjedzie tam zobaczyc co i jak? Stawiam 0,5L!

Odpowiedz do tematu