|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
Przesunięty przez: lewy 2010-06-29, 12:30 |
Problemy przy rejestracji :( |
| Autor |
Wiadomość |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-15, 12:11 Problemy przy rejestracji :(
|
|
|
Witam.
Nabylem honde F2 i mam problem z rejestracja moto. Mianowicie sprawa wyglada tak: zakupilem moto w polsce od Niemca. Niemiec zakupil go w DE od innego niemca ale nie ma umowy (wedle niemieckiego prawa nie jest porzebna umowa.) Mam do niego dowod rejestracyjny i brief. Moto jest na niemieckich blachac. Podatku VAT 25 niedostane poniewaz moto kupilem w polsce. Z PCC jestem zwolniony. A w urzedzie sobie zarzyczyli umowe goscia od ktorego kupilem z wlascicielka z niemiec. Ale ta umowa fizycznie nie istnieje bo nie bylo potrzeby jej spisywac. Gosc nabyl moto ktore bylo wyrejstrowane przez poprzednia wlascicielke. Podobno tylko w Gliwicach robia takie problemy urzedasy... :/
Macie jakies sugestie lub mozliwosci. Moze ktos pracuje w urzedzie i zna sie na rzeczy? Moto jest po 1 przegladzie i ma oplacone OC. Tlumaczenia bede mial jutro..
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2010-06-15, 14:19
|
|
|
to pokazuje w jak dzikim kraju zyjemy
ale do rzeczy
masz raczej tylko dwa wyjscia
albo "zrobic" taka umowe na niemieckim druku pomiedzy niemcami (zakladam ze w briefie byli wpisani zarowno ten od ktorego kupiles i ten wczesniejszy
albo dogadac sie z tym niemcem od ktorego nabyles zeby jednak on zorganizowal taka umowe
zajrzyj tez na dzial prawny na scigacz.pl
tam bywaja opisane takie przypadki |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-16, 09:35
|
|
|
no niestety nie wiem jak to rozwiaze. Zaraz ide po tlumaczeniu i moze jeszcze dzis do urzedu pojade, jesli zdaze. Sie okaze co sie stanie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |