|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Pomoc w wyborze |
| Autor |
Wiadomość |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
|
|
|
 |
ShoGun

Motocykl: GSX1300R&R1100GS&NRG50MC2
Imię: Michał
|
|
|
|
 |
maru

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
|
Wysłany: 2011-08-24, 19:18
|
|
|
Każdy chwali swoje he he, wiadomo ja Ci wkleje wykres z hamowni mojego B 12,5 - nie znajdziesz drugiego takiego sprzęta, który przy tak niskich obrotach ma max-moment. No chyba że jakiegoś czopsa....
a co to daje - np. na 6 biegu przy 4000 obr. - 120 km/h, 5000 obr. - 150 km/h, 6000 obr. - 180 km/h i tak to proporcjonalnie wzrasta.
Pozatym, cokolwiek masz zapięte (bieg), tylko odkręt i prostuje łokcie w zakresie obr 3000-6500 (czyli najbardziej użytkowym)[/quote] |
|
|
|
 |
Edisiewicz

Motocykl: vfr 800 vtec
Wiek: 45 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 648 Skąd: Chelsea(Czeladź)
|
Wysłany: 2011-08-24, 20:40
|
|
|
Heheh każdy chwali swoje a ja się wypowiem o VFR - zacna maszyna, z pasażerem jeździ się tak jakby go w ogóle nie było - mam porównanie bo bandziorka 600 - wisiała na plecach i męczyło. Dłuższe jazdy hmmm u mnie osobiście czuć nadgarstki ale sądzę iż to kwestia przyzwyczajenia i wjeżdżenia. Co do mocy to jest czym pojechać chociaż jak kto śmigał długo na sprzętach lekkich i po 150 kuca to może mieć inne zdanie. Fenomenalnie w zakrętach - tutaj się pływa w zasadzie. Z resztą widziałeś moją VFRkę na dniu dziecka w s-cu |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-08-25, 08:17
|
|
|
| Piwowarek napisał/a: | FZ1 to nie turystyk, moc 150KM może i wystarcza, ale w turystyce ważniejszy jest moment.
Hayka - do szybkiej turystyki jak najbardziej, mocy Ci wystarczy, ale czy pozycja spasuje? Sam musisz ocenić.
FJR 1300 - do turystyki dobre moto. Duże wygodne i zapakujesz połowę szafy.
VFR 800 - będzie Ci trochę ciasno
CBF 1000 - dobrze się prowadzi i rozsądne kufry można do niego zamontować, ale czy moc 115KM wystarczy po lataniu na Bladym?
Nie zastanawiałeś się nad czymś ze stajni BMW? K1200S lub R |
co do BMW to k1200r czy s nie są w moim zasięgu finansowym.
| Trollsky napisał/a: | | Yogi napisał/a: | | Cbf nie chce za slaba. I dziwnie sie zachowuje przy winklach. A co powiecie o bandziorze 1250? |
Jesli CBF za słaby to czemu pytasz o bandita ?:) ta sama moc, tylko elastyczny bandit ciut bardziej , chociaz CBFie tez niczego nie brakuje. Co masz na mysli ze sie dzwnie zachowuje w winklach ? Zjechałem nią Korsyke , milion zakretów, opona zamknieta, idealne prowadzenie. Jezdziłem banditem 12,5 i wydał mi sie bardziej ocięzały w zakretach... |
CBF jeździłem i jednak mi w niej brakuje mocy, niby sie zbiera, ale to nie do końca jest chyba to. Pytam o Bandziora bo dużo osób pozytywnie sie o tym wypowiada.
co do prowadzenie duża część CBF ma przypadłość Shimy przy wyjsciach z winkla.
| ShoGun napisał/a: | Pytanie jeszcze jaka to ma być turystyka i jaki jest budżet na moto |
Budżet około 25 tyś max. jak to ma byc turystyka? hmm daleko po asfalcie, żadne szutry, lasy, łaki, itp. moto na którym po przejechaniu 1 tyś km nastepnego dnia bede chcial znowu z usmiechem na twarzy zrobić kolejny tysiąc. Ale zazanczam motocykl nie moze byc za ociężały a ( FJR na takową mi sie wydaje) i musi miec porządnego kopa.
| Edisiewicz napisał/a: | Heheh każdy chwali swoje a ja się wypowiem o VFR - zacna maszyna, z pasażerem jeździ się tak jakby go w ogóle nie było - mam porównanie bo bandziorka 600 - wisiała na plecach i męczyło. Dłuższe jazdy hmmm u mnie osobiście czuć nadgarstki ale sądzę iż to kwestia przyzwyczajenia i wjeżdżenia. Co do mocy to jest czym pojechać chociaż jak kto śmigał długo na sprzętach lekkich i po 150 kuca to może mieć inne zdanie. Fenomenalnie w zakrętach - tutaj się pływa w zasadzie. Z resztą widziałeś moją VFRkę na dniu dziecka w s-cu |
a masz to VFR jeszcze, ktory to rok, moze byśmy sie umówili jakoś i bym sie przymierzył do tego. |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
ShoGun

|
Wysłany: 2011-08-25, 08:56
|
|
|
Jest jeszcze Honda Pan European, ale pewnie tez będzie za ociężała
Nie wiem skąd ta opinia o ociężałości. Zresztą jeżeli turystyk ma być wygodny to nie będzie nigdy tak lekki jak sportowa 600.
Bardziej zwróć uwagę na takie rzeczy jak pojemność baku, spalanie, ładowność, ochrona przed wiatrem i bezobsługowość w trasie.
Jeśli najważniejszym wyznacznikiem jest kop, to tylko hayka, tylko potem żadne moto już nie będzie miało kopa. Będą tylko lepiej lub gorzej się rozpędzać
Szybka turystyka autostradowa:
http://www.youtube.com/watch?v=WYWiJ-SLhlg |
_________________ GSX1300R & R1100GS & NRG50MC2
http://www.youtube.com/user/AnitaMichal |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

|
Wysłany: 2011-08-25, 09:04
|
|
|
| ShoGun napisał/a: | Jest jeszcze Honda Pan European, ale pewnie tez będzie za ociężała
Nie wiem skąd ta opinia o ociężałości. Zresztą jeżeli turystyk ma być wygodny to nie będzie nigdy tak lekki jak sportowa 600.
Bardziej zwróć uwagę na takie rzeczy jak pojemność baku, spalanie, ładowność, ochrona przed wiatrem i bezobsługowość w trasie.
Jeśli najważniejszym wyznacznikiem jest kop, to tylko hayka, tylko potem żadne moto już nie będzie miało kopa. Będą tylko lepiej lub gorzej się rozpędzać
Szybka turystyka autostradowa:
http://www.youtube.com/watch?v=WYWiJ-SLhlg |
Pan Europa nie dla mnie, nie ten design. Moc jest dla mnie ważna, latając 150 konnym sprzętem przez 3 sezony ciężko zasiadać na 100km 250-280 kg krówsko. Hayka ok, ale czy pozycja jest wygodna. Miałem okazję przejechac się Benka hayka, ale to było moze z 500m w sumie jazdy. więc o co come on w niej tak naprawdę nie wiem |
Doskonalenie Jazdy
Sosnowiec - Zagórze
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
Trollsky

Motocykl: Pomarańczowy
Imię: Ginter
Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 484 Skąd: Z piwnicy
|
Wysłany: 2011-08-25, 09:12
|
|
|
st1300 ma mój tata, moc jest DOOBRA, dzwiek jeszcze lepszy ( 2 brothers w carbonie) ale to mastodont, mnie najbardziej w niej wkurza ze ma sie szeroko nogi z racji w chuj szerokiego baku i czasem stukałem kolanami w kant owiewki. Ale idzie diabelsko, myslalem ze jade 100, jechałem 180
Yogi co to shimmy to masz racje, ale u mnie ona jest wyczuwalna jak puszcze kierownice na prostej jadąc 90, na winkach na szczescie nie wystepuje. |
_________________ www.trollsky.com
http://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=mhee |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

|
Wysłany: 2011-08-25, 09:23
|
|
|
| a Triumph Sprint ST 1050 ? |
Doskonalenie Jazdy
Sosnowiec - Zagórze
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
ShoGun

|
Wysłany: 2011-08-25, 09:24
|
|
|
| Yogi napisał/a: | | Miałem okazję przejechac się Benka hayka, ale to było moze z 500m w sumie jazdy. więc o co come on w niej tak naprawdę nie wiem |
Napewno jest wygodniejsza od bladego |
_________________ GSX1300R & R1100GS & NRG50MC2
http://www.youtube.com/user/AnitaMichal |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

|
Wysłany: 2011-08-25, 09:32
|
|
|
| ShoGun napisał/a: | | Yogi napisał/a: | | Miałem okazję przejechac się Benka hayka, ale to było moze z 500m w sumie jazdy. więc o co come on w niej tak naprawdę nie wiem |
Napewno jest wygodniejsza od bladego |
w sumie powiem Ci że blady nie był jakiś szczegolnie niewygodny, co prawda nie był to turystyk, ale jakieś 500km dziennie mozna było pokonać bez większych wrażen ale pod jednym warunkiem ze było rowna droga, najmniejsze dziury dawały mega w tyłek a w szczegolności w nadgarstki i barki. w np 1000rr juz nie jest tak wygodnie jak na 929 |
Doskonalenie Jazdy
Sosnowiec - Zagórze
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-08-25, 10:36
|
|
|
| A ZZR 1400 ? |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

|
Wysłany: 2011-08-25, 11:11
|
|
|
| Brosik napisał/a: | | A ZZR 1400 ? |
podoba mi się, tylko gdzieś czytałem opinie że nie chce po zakrętach latać |
Doskonalenie Jazdy
Sosnowiec - Zagórze
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
maru

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
|
Wysłany: 2011-08-25, 17:34
|
|
|
| B 12,5 bije na głowe konkurencje ładownością!! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |