Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ocena XX-a
Autor Wiadomość
thrillco 
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2010-10-16, 20:10   ocena XX-a

tak jak w temacie, mam zamiar kupic iksa.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1243315422

powyżej link do aukcji, z gory dzieki za jakies szczegóły

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-10-16, 20:44   

Jest koloru srebrnego posiada kufer oraz trochę jest porysowana owiewka boczna oraz pokrywa silnika.

thrillco 
remember the name

Wysłany: 2010-10-16, 21:03   

bezsensowne komentarze zostaw dla siebie.
takie rzeczy idzie wyczytac z opisu i dopatrzyc sie ze zdjęc!

prezesartur 

Wysłany: 2010-10-16, 21:23   

Bezsensowne to jest pytanie. Jeśli chcesz opinii na temat XX samego w sobie to w sieci jest masa pokrywających się komentarzy. Jeśli chcesz opinii na temat tego konkretnego XX to nikt z nas tu jasnowidzem nie jest i może powiedzieć tyle samo co każdy z 40 mln polaków mogących przeczytać to ogłoszenie a chyba nie spodziewasz się, że ktoś pojedzie go oglądać żeby tu na forum pisać co o nim sądzi a nawet jeśli wypowie się ktoś ze znajomych właściciela to chyba nie jesteś na tyle naiwny żeby uwierzyć, że zrobi mu antyreklamę gdyby coś było nie tak z motocyklem więc tak czy siak powie, że maszyna jest igła choćby w silniku była mina.
Chcesz kupić motocykl to jedziesz, oglądasz i wiesz wszystko chyba, że chciałeś się tylko pochwalić, że zamierzasz kupić.

Co do komentarza to akcja powoduje reakcję...adekwatną.

thrillco 
remember the name

Wysłany: 2010-10-16, 21:41   

po pierwsze: Gdyby chodziło ogolnie o motocykl marki Honda to napewno nie znalazl by sie link do aukcji. Wrzuciłem link by dowiedzieć sie o ten konkretny egzemplarz,

po drugie.
prezesartur napisał/a:
to nikt z nas tu jasnowidzem nie jest i może powiedzieć tyle samo co każdy z 40 mln polaków
ciezko spojrzec na zdjęcia? ślepy? mozna przeciez ocenic stan motocykla po zdjęciacch ( stan ogolny, oryginalny lakier, sruby owiewek). i to juz jest opinia

po 3: mam dostatecznie blisko by obejrzec sprzeta, a zalezalo mi na opinii kogos znajacego sie xx, twoje wywody mozna wypier..ć jak sie nie znasz,

po 4
prezesartur napisał/a:
Co do komentarza to akcja powoduje reakcję...adekwatną.
- nie musialeś odpowiadać jak nie masz nic mądrego

po 5 koniec pierd...nia bez sensu

prezesartur 

Wysłany: 2010-10-16, 22:01   

Stan motocykla z obrazka oryginalność śrub których praktycznie nie widać gdzie nie wiadomo czy to w ogóle śruby czy guziki od spodni i oryginalność lakieru na maleńkich nieostrych fotkach. Rzeczywiście dobrze, że rozumiesz to, że pora skończyć pier...ić bez sensu chyba, że sam jesteś ślepy i potrzebowałeś pomocy widzącego to przepraszam.

Napisze coś mądrego: z takim podejściem idź do lekarza usiąść na krześle i zapytaj "doktorze co mi jest" i czekać na diagnozę. Tyle samo się dowiesz.

Ten motocykl mógł być 7 razy albo wcale malowany może mieć wszystko nieruszone albo 20 razy spawane plastiki a zamiast filtra powietrza w airboxa mogą być wciśnięte stare gacie. Jeśli dalej nie rozumiesz, że po takich fotkach tym bardziej takich jak te to można sobie co najwyżej kilo bananów kupić albo kolor wybrać to nie wiem czego jeszcze się spodziewasz chyba tego jasnowidza.

thrillco 
remember the name

Wysłany: 2010-10-16, 22:19   

prezesartur napisał/a:
Stan motocykla z obrazka oryginalność śrub których praktycznie nie widać gdzie nie wiadomo czy to w ogóle śruby czy guziki od spodni i oryginalność lakieru na maleńkich nieostrych fotkach. Rzeczywiście dobrze, że rozumiesz to, że pora skończyć pier...ić bez sensu chyba, że sam jesteś ślepy i potrzebowałeś pomocy widzącego to przepraszam.

haha zdjecia ogladasz na ekranie telefonu komórkowego? moze pora kupic wiekszy ekran?
nie każdy musi znac sie na wszystkich motocyklach, wiec nie sądź mnie ze jestem śleby i na śrubkach sie nie znam. szukałem opinii innych motocyklistów, a wyjezdzasz mi tu z jakimis uslugami jasnowidza oraz okulisty. no trudno daruj juz sobie, wiem wiem to nie jest motocykl K....ki, moze dlatego nic sensowego nie masz do powiedzenia

Może zdjęcia nie są super ekstra ostre/ duże ale da napewno sie coś z nich wywnioskowac. nie skorzystam z uslug jasnowidza.

Proponuje zakonczenie dyskusji i oraz usunięcie calego tego OFFTopa, a dla Ciebie prezesartur to tylko peace i <piwo>

prezesartur 

Wysłany: 2010-10-16, 23:39   

To ja czekam aż się znajdzie ktoś kto będzie w stanie tu napisać coś jak to określasz "sensownego" bez improwizacji i gdybania i weźmie odpowiedzialność za swoje słowa wtedy ja pójdę do lekarki, która badając mnie 2 miesiące temu stwierdziła, że mam 1 kategorię wzroku z pytaniem dlaczego mnie oszukała. Jedyne sensowne i pewne co można tu było napisać masz w moim pierwszym poście.

Kumpel w tym roku szukał igły jeździliśmy oglądać motocykle z nie takich zdjęć w 2x większej cenie o połowę nowsze z zapewnieniami jakie wszystko jest oryginalne i nie dotykane a na koniec się okazywało, że malowane i kombinowane. Dla Ciebie jak widzę to dalej nic sensownego i do puki ktoś nie napisze, że motocykl jest ok. dalej będziesz truł to samo. Usiądź weź kilka głębokich oddechów pozbądź się nadmiaru testosteronu w dowolny sposób zjedz jakiś owoc i jeszcze raz się nad tym wszystkim zastanów.
Ostatnio zmieniony przez prezesartur 2010-10-16, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-10-16, 23:41   

Grzesiek, zgłoś się do Sylwii (link) , oni mają identycznego iksa, to Ci może więcej o nim powie ;)
ja chyba widzę wgniotę w baku - może ktoś stracił jaja; prawa dolna owiewka nie schodzi sie z czachą.

thrillco 
remember the name

Wysłany: 2010-10-17, 10:20   

Dzięki emil,

prezesartur, jak widać znalazł sie ktoś kto napisał coś wiecej. moze lepiej idz do tej lekarki
a tak na marginesie to na forum vfr-oc.pl istnieje dział: "oceniamy oferty motocykli" i tam po zdjęciach, opisie aukcji możesz sie dowiedzieć naprawde duzo (wersja, malowanie itp). Jesteś slepy twoja sprawa.

prezesartur 

Wysłany: 2010-10-17, 13:45   

Prawa owiewka może się schodzi się z czachą tylko jest uszczerbiona albo po prostu gównianie ktoś to skręcił i wcale nie musi oznaczać, że coś jest nie tak. I tyle w temacie wróżenia z fusów. Co do wersji malowania to akurat nie trudno samemu to określić zajęło by to góra 2 minuty w sieci jest tyle katalogowych zdjęć, że to nie jest żadną sztuką. Motocykl kupuje się pod kontem stanu silnika i głównych elementów, a nie pojedyńczych wgniotek czy oryginalnego malowania bo nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to, że motocykl może być w oryginalnym malowaniu ale poskładany z 3 w oryginalnym malowaniu. Kumple też pojechali przez pół polski za motocyklem studiował fotki studiował tyle wystudiował, że stwierdzili, iż motocykl lala pojechał obejrzeli dalej był lala jak spisywali umowę jeden jeszcze raz poszedł oglądać i okazało się, że mocowanie silnika urwane. Sory ale jak widzę takie podejście gdzie kupuje się po fotkach motocykl, który stoi całe 20km od miejsca w którym się mieszka to mi się odechciewa bo szybciej byś to odpie...ił jadąc tam na rowerze niż doczekał się aż ktoś odpowie na forum.

kiler600r 

Motocykl: DL1000/Blackbird
Imię: Paweł
Wysłany: 2010-10-25, 10:59   

z tego co moge powiedziec po zdjeciach, to zachcecily by mnie do obejrzenia sprzeta na żywo <zwlaszcza, ze masz blisko>; tylna lampa pasuje do rocznika, przebieg z grubsza tez <ale wiadomo, na zywo trza to weryfikowac> lakier... no cóz, byly srebrne
poza tym ma sporo nienajtanszych dodatków, co tez warto wziasc pod uwage
dowiedz się czy regulator napiecia byl juz wymieniany, a poza tym iks raczej nie ma slabych punktów, wiec sprawdzaj tak jak kazdy inny motor

tu znajdziesz wiecej informacji ogolnie o iksach:
http://www.cbr-xx.pl/

edit:
u siebie juz wymieniałem łożysko główki ramy wlasnie przy mniej wiecej 55kkm; biorac pod uwage mase sprzeta i stan naszych drog nie jest to nic niezwykłego, upewnij sie ze lozysko rzeczywiscie bylo wymienione i jest ok - przemawia to na + sprzeta i w jakims stopniu potwierdza przebieg

Odpowiedz do tematu