|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kilofazer- ocena |
| Autor |
Wiadomość |
tomektychy
Motocykl: GSX-R 750 K6
Imię: Tomek
|
|
|
|
 |
orzech
Motocykl: Sprint st 1050
Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 242 Skąd: Strzemieszyce
|
Wysłany: 2010-11-03, 17:08
|
|
|
http://www.motocykl-onlin...-fz1-fazer-cz-3
W Styczniowym "Motocyklu" jest ten sam test opisany , po 25tyś km wałki rozrządu do wymiany ....ciekawe . Lepiej niech się właściciele wypowiedzą .
Nie mam FZ1 to Ci nie napisze na co zwracać uwagę w używanym egzemplarzu , a przebieg jest po prostu realny . Oczywiście można znaleść 10 letnie sztuki z przebiegiem 20-30 tyś i to w Polsce .....i tylko tutaj |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2010-11-03, 20:06
|
|
|
| Motocykl wspaniały.Nie miałem ale choruję na niego.Teraz kupiłem gixa ale gdyby nie on to mój typ padł by na kilo faze . |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
tomektychy
Motocykl: GSX-R 750 K6
|
Wysłany: 2010-11-03, 20:35
|
|
|
tylko test dotyczy FZ1 a nie FZS...czytałem go już wcześniej. Do pełnego szczęścia w tym motocyklu brakuje mi pełnej owiewki oraz dzielonej kierownicy podjadę go oglądnąć i się dosiąść bo nie siedziałem na tym motocyklu...może akurat mi przypasuje zę się zakocham |
_________________ Bo marzenia się realizuje a nie odkłada na później!
GS 500 --> YZF Thundercat 600 --> GSXR 750 K6 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-11-03, 20:58
|
|
|
| Nie wiem co to za nowa teoria, że motocykl może mieć 10 lat i nie ma prawa mieć 20-30 tyś km przebiegu. Jeden z moich zygzaków stoi u mnie już 4 lata nie jeżdżony wcześniej był u handlarza jeszcze wcześniej za granicą trochę stał tak więc już 5 lat i nie nawinął ani kilometra. Znam taki przypadki, że motocykle u handlarzy stoją po 1,5 roku i nie mogą się sprzedać albo gości co mają motocykle chyba dla samej chęci posiadania lub do niedzielnych wyjazdów raz w miesiącu znam typów co w roku potrafili 1-2 razy wsiąść. Jak trafia się na motocykl który z reguły stał to ma on pełne prawo mieć i 20 tyś przy 10 latach no chyba, że myszy tymi motocyklami w nocy po garażu jeżdżą. |
|
|
|
 |
orzech
Motocykl: Sprint st 1050
Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 242 Skąd: Strzemieszyce
|
Wysłany: 2010-11-03, 21:19
|
|
|
W styczniu we włoszech motorki śmigają aż miło , w Anglii też raczej nie zimują . Ja w 3 i pół miecha zrobiłem 7,5tyś km . Nie wiem czy to dużo , nie wiem ile się robi jak się ma warun do jazdy praktycznie cały rok . Oczywiście można pucować , chuchać i nie jeżdzić wcale , spoko rozumiem . Ale przykładowo moto na sprzedaż , przebieg 15 tyś km i 2gi napęd w połowie naciągu , takie ogłoszenia o czymś tam świadczą . Dobra juz nie pierdziele farmazonów |
|
|
|
 |
maru

Motocykl: Gsf 1250 SA Bandit
Imię: Marek
|
Wysłany: 2010-11-06, 00:50
|
|
|
Dla mnie przebieg tego motonga jaknajbardziej normalny. Opowiem na swoim przykladzie: moto odebrane z salonu 26.04.2009 a dzisiaj odstawilem go na przeglad 30.000 km!! Dodam, ze planowane byly wyprawy miedzynarodowe ale nie wypalily (niestety) przebieg nabity wyprawami weekendowymi 300 do 500 km (beskidy, tatry a najczesciej slovakia Podsumowujac, moim zdaniem ten Fazer byl malo eksploatowany. Pytanie tylko - jak byl serwisowany? Czy jest to udokumentowane? |
|
|
|
 |
manka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-06, 20:34
|
|
|
Przebieg przynajmniej realny, a nie 32 tyś
Mój 5latek ma podobny, ale nie każdy dużo śmiga. Ale nie wieże,ze wszyscy jak jeden w ciągu 10lat robią góra 32000.
Normalna średnia musi być, a potem zdarzają się pojedyncze sprzęty z dużymi/bardzo duzymi i małymi.
A nie wszyscy 20-32 tyś.
I przebieg,ok pytanie jak wyżej,jak z serwisowaniem. Ale myślę, ze warto zobaczyć:) |
|
|
|
 |
lonerr
do what you want
Motocykl: Pannonia, Aprilia
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2010-11-07, 22:57
|
|
|
ja bym dodał, że przy oględzinach ważne aby sprawdzić kosz sprzęgłowy ! bo mój po 40 paru tyś miał ślady zużycia spore, łańcuszek rozrządu pewnie się kończy, lagi, napęd, biegi jak wchodzą bo skrzynie nie problem zabić ...., główkę ramy oraz tarcze hamulcowe. Głównie ten kosz, a reszta jak w każdym motocyklu aku, opony, zawory czy nie cykają itd itd itd ...
Ogólnie przyjęte jest, że silnik jest długowieczny i myślę, że przebieg 100 tyś obejdzie się bez poważnego remontu, tylko serwisować zgodnie z zaleceniami.
Maszyna ma potencjał i naprawdę sprzęt do turystyki i zapierniczania poręczna bestia. |
_________________ Motorynka -> Pannonia -> FZS 1000 -> Aprilia Tuono. |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2010-11-07, 23:02
|
|
|
tak tak, na dwójce trzeba mu dojebać, dwójka lubi padać od pałowania akurat w tych silnikach |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |