|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
duży brief |
| Autor |
Wiadomość |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-19, 09:26 duży brief
|
|
|
| słuchajcie jak jest z tymi briefami? mam okazje kupic motocykl z tylko duzym briefem, ale wiek motocykla pozwala na rejestracje jako zabytek. do rejestracji nadal potrzebne są 2 briefy? jak jest z rejestracją na zabytek? co potrzeba? |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-09-19, 09:34
|
|
|
ja rejestrowałem i musiałem mieć Brief Teil I i Teil II
bez obydwu części będzie zapewne problem z rejestracją
choć u nas co urząd to inne pomysły
lepiej trzymaj się tego zestawu
http://cms.pl.mobile.eu/p...emczech_04.html |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-19, 11:33
|
|
|
w gre wchodzi jednak tyko rejestracja jako zabytek.
przechodził ktoś cos takiego? |
|
|
|
 |
Peter6969
Motocykl: VFR V-TEC GSF600S na wydaniu
Imię: PIOTR
|
Wysłany: 2012-09-21, 08:12
|
|
|
| Na zabytek spoko zarejestrujesz ,ja przerabiałem temat Musisz mieć tylko jakąś umowe kupna tego moto z tym co widnieje jako właściciel .Tłumaczenia ,potem konserwator zabytków robi białą karte pojazdu i orzeczenie do wpisu poj.zabytkowych lub unikatowych ,przegląd rozszeżony i do wydz.komunikacji tu jak przy standartowej rejestracji z wyjątkiem karty pojazdu ,poj.zabytkowym sie jej nie wydaje.Inny szybszy sposób to idz na złomnice daj gościowi na flaszke niech ci wypisze kwit że kupiłeś resztki moto z rama o nr xxxx i dalej jak wyżej tylko odchodzą tłumaczenia (ok 60-80zł) i zwolnienie z vat(165zł) |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-21, 09:30
|
|
|
| Peter6969 napisał/a: | | Na zabytek spoko zarejestrujesz ,ja przerabiałem temat Musisz mieć tylko jakąś umowe kupna tego moto z tym co widnieje jako właściciel ...... |
Peter powiedz mi jaki to jest całkowity koszt łącznie z konserwatorem, przeglądem i wydz. komunikacji? przeczytalem gdzies ze sam konserwator bierze 500 |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-09-21, 15:54
|
|
|
tłumaczeni to masz ok 150 zależny ile stron jak masz znajomego to............
przegląd rejestracyjny 100 podobnie jak masz znajomego.............
konserwator a nie rzeczoznawca i tu może być problem..........
bo jeśli zrobisz że kupiłeś na złomie części z moto razem z ramą i nie masz papierów to nie zarejestrujesz na zabytek najwyżej jako samoróbkę Przynajmniej nie u mnie a jak masz papiery i to mogą ci kazać do rzeczoznawcy skoczyć i tu np u mnie jest o tyle dziwnie że rzeczoznawca dokonuje oględzin co kosztuje 400 a z tego co wiem np w będzinie wydawał ino decyzje co kosztowało 35pln Więc jak nie po pielgrzymujesz bąz nie podzwonisz to się nie dowiesz
Tylko nie wiem jaki jest koszt zółtych blach |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |