Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2011-04-17, 20:36
Zagłębiowsko-śląskie MotoMikołaje 2010 dla Domów Dziecka II.
Autor Wiadomość
soprano 
WIEWIÓRA

Motocykl: virago 535 '96, Yamaha YZF 600R thundercat
Imię: Ewa
  Wysłany: 2010-09-17, 07:56   Zagłębiowsko-śląskie MotoMikołaje 2010 dla Domów Dziecka II.

Nadszedł już czas przygotowań do Zagłębiowskich Mikołajów 2010 więc otwieram temat i myślę, że jeszcze więcej osób niż ostatnio weźmie udział w Akcji Komitetu Organizacyjnego DAWCY UŚMIECHU i wspomoże obecnością jak i finansowo nasze zagłębiowskie Domy Dziecka. Podaję konto, na które można już Wpłacać pieniążki oraz jeśli ktoś Jest chętny do współpracy to proszę na pw i podam dokładne namiary na mnie :D Mam już prawie 300zł na początek zebrane od zaprzyjaźnionych motocyklistów oraz nasz kolega Bicykl działając po zaskoczonej już akcji na Dzień Dziecka ma jeszcze trochę pieniążków dla nas :)
Wierzę, że tym razem też nam się uda :)

Zapraszam równie? Kluby Motocyklowe do współpracy!!

Nr konta, na które można wpłacać pieniądze:

Komitet "DAWCY UŚMIECHU "
Dąbrowa Górnicza

09 1160 2202 0000 0001 5917 3762
Bank Millennium

P.S.
Czekam na propozycje? Ile DD mamy się? Zająć oraz jak Wy sobie to imprez? Wyobrażacie no w ogóle czekam na jakiś odzew z Waszej strony :)

Yogi 
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-09-17, 11:11   

Ja jak zawsze chętny do pomocy i organizacji Ewo
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

gregor 

Motocykl: Honda VT
Imię: Grzegorz
Wysłany: 2010-09-17, 12:01   

Witam
A jak się zapatrujecie na to aby zrobić jedno spotkanie Śląsko-Zagłębiowskich lub
Zagłębiowsko-Śląskich Mikołaji zwał jak zwał.Szczytny cel jak by nie było!
Podziały są mam chyba nie potrzebne.
Jedno Spotkanie-wszyscy się wspólnie spotykają w miejscu (A) przejazd w współczulnej paradzie do miejsca (B) skąd jedziemy do wyznaczonych Domów Dziecka.
Kaskę i ewentualne dary każde miasto zbiera dla określonych Domów które chce obdarować.
W każdym mieście jest jakaś ekipa która z sobą wspólnie śmiga i jak znaleźli by się chętni mogli by się przyczynić do tego że zamiast 10-12 D D na Śląsku i Zagłębiu tych Domów Dziecka zostało by odwiedzonych dwa razy więcej.
Uważam tak na podstawie dwóch Mikołaji jakie powstały i w których
brałem udział. Bywało różnie na drodze. Na początku było kilkadziesiąt osób a na końcu zostawało kilkanaście. Tym sposobem do każdego zadeklarowanego D D dotarło by kilkunasty MotoMikołai ale mogli by ten czas lepiej spożytkować.
A nieważna dla dzieciaków jest ilość a jakość wizyty.
Poza tym powinniśmy wziąć pod uwagę że przez ostatnie dwa lata pogoda była dla nas łaskawa.
W tym roku jakoś jest nieciekawie przez cały sezon a co będzie w Grudniu?!
Takie jest moje zdanie.

Yogi 
Instruktorek

Wysłany: 2010-09-17, 13:31   

Grzegorz inicjatywa MotoMikołaje Zagłębie powstała w zeszłym roku własnie dlatego, że koledzy ze Śląska pomineli całkowice jakikolwiek dom dziecka na Zagłębiu, wiec postanowilismy cos zrobić po swojemu i wyszło całkiem nice. Miejmy nadzieje, ?e w tym roku bedzie tylko lepiej i moja propozycja jest takowa, zeby zostac przy Zagłębiu tylko. Jedyne co będzie dobre to zebrac wszystkie dzieciaki w jednym miejscu zrobic wielka parade po okolicznych miastach a nastepnie podjechać do całej grupy dzieciaków ze wszystkich domów dziecka zebranych w jednym Domu Dziecka
Sosnowiec - Zagórze
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2010-09-17, 15:14   

Jak dla mnie to możemy spróbować porozmawiać na temat objęcia województwa ale kurna trochę strach ogarnąć to organizacyjnie. Na Dzień Dziecka na teren Zagłębia przyjechali motocykliści spoza naszego terenu i jakoś nie było widać podziałów. ALE JAK TO OBJĄĆ ORGANIZACYJNIE?

No i oczywiście musiałoby się to nazywać Zagłębiowsko-Śląskie prawda Yogi? :D

No i dochodzi do tego stan kasy, na ile DD starczy?

Yogi 
Instruktorek

Wysłany: 2010-09-17, 19:43   

soprano napisał/a:
Jak dla mnie to możemy spróbować porozmawiać na temat objęcia województwa ale kurna trochę strach ogarnąć to organizacyjnie. Na Dzień Dziecka na teren Zagłębia przyjechali motocykliści spoza naszego terenu i jakoś nie było widać podziałów. ALE JAK TO OBJĄĆ ORGANIZACYJNIE?

No i oczywiście musiałoby się to nazywać Zagłębiowsko-Śląskie prawda Yogi? :D

No i dochodzi do tego stan kasy, na ile DD starczy?

Ewa Ty tutaj rządzisz i to Twoja decyzja moja uwaga jest taka że skoro mielismy się trzymac Zagłębia to sie trzymajmy bo jak pociagniemy coś na wieksza skale to moze klęknąć jak to bylo u niejakiej Stanisławy
Sosnowiec - Zagórze
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2010-09-18, 08:53   

Oki rozumiem i też się tego obawiam aleeee porozmawiać zawsze można bo coś możemy zyskać a niewiele stracić. A ja chcę podejmować decyzję razem z Wami bo sama to ja nic nie zrobię.

MarekG 
:) :P

Motocykl: XJ600
Imię: Marek
Wysłany: 2010-09-18, 18:40   

EWA Yogi ma rację wystrczy te które mamy i tak naprawdę dużo jest do ogarnięcia, proponuje spotkanie tylko niech yogi powie kiedy ma czas i ty Ewa, a co do przyjazdu m każdy ma własną wle tam gdzie chce tam jedzie, nikogo nie zmuszamy

[ Dodano: 2010-09-18, 19:41 ]
może wtorek????

gregor 

Wysłany: 2010-09-18, 20:58   

Witajcie
Ja tam nie byłem inspiratorem powstania tej akcji ale już po pierwszej głośno i wyraźnie mówiłem że fajnie że się udało ale musimy coś zmienić i nie możemy zostawić Zagłębia bo wielu motocyklistów było stamtąd i włożyło swój wczas kasę itd.itp. w powstanie pierwszego wydania. Tak samo jak wielu i wiele wpłynęło z Gliwic i innych miast do których nie dotarły Mikołaje. Co powiecie na takie rozwiązanie:
Spotkanie na terenie M T K (Bajzlu który odbywa się 05.12.2010-jak rozumie ta data wchodzi w grę)Przejazd stamtąd przez centrom Katowic na Zagłębie do np. Dąbrowy tam koniec Parady i lecimy do poszczególnych Domów Dziecka.
W każdym mieście jest jakaś Ekipa która z sobą lata uzgadniają że zajmują się danym DD i latają po potencjalnych sponsorach w danym mieście i kwestują na ten albo te DD.
Sponsorzy wpłacając kaskę na konto też deklarują na który DD lub miasto ma by ona przeznaczona .Kaska nie określona wyszczególnieniem zostanie podzielona i tyle.
Trzeba by pogadać tylko z Policją jak widzą potem nasze rozdzielenie się po paradzie.
W Trójmieście też zjeżdżają się ludzie z Trzech Miast i nie tylko w jedno miejsce i nikomu to nie przeszkadza.
W takim układzie też nikt nie powinien się poczuć urażony że był po jednej stronie rzeczki.
Każdy będzie po dwóch.A wszyscy od sponsorów poprzez media popatrzą na nas trochę inaczej.Jakoś nie dziele znajomych z którymi śmigam na tych z Śląska i Zagłębia bo w naszej ekipie są ludzie z obydwu stron i jest OK!
Pomyślcie fajna Akcja i szkoda by było ja zaprzepaścić.

Patra 

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
Wysłany: 2010-09-18, 21:05   

gregor2105, jakoś kiepsko widzę organizacyjnie przejazd takiej parady z powiedzmy Katowic do DG. Poza tym obawiam się, że mimo wszystko za mało osób weźmie w tym udział. W ostateczności zostanie 10 osób i gdzie je skierować?
Ponadto pomysł sponsorowania danego domu dziecka... sytuacja taka jak w Sosnowcu są dwa domy dziecka koło siebie na Pogoni (adresów w tej chwili nie pamiętam)- dom małego dziecka i obok drugi. Powiedzmy, że sponsorzy dadzą coś na dom małego dziecka i tam pojedziemy, a co z domem obok? Dzieciaki będą patrzeć jak przejeżdżamy koło nich i nie zajedziemy, bo nic nie będziemy mieć? Uważam, ze zbieranie kasy powinno być ogólne, a potem sprawiedliwe dzielenie pomiędzy wszystkie domu dziecka, które wybierzemy.

Nie oznacza to, ze neguję powyższy pomysł, tylko wyrażam swoje obawy. Jakby się tak udało zorganizować to super.
Ostatnio zmieniony przez Patra 2010-12-01, 11:56, w całości zmieniany 1 raz  

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2010-09-18, 22:11   

Przejazd i ilość kasy to największy problem! Uzyskanie zgody na przejazd musi nastąpić w każdym z Urzędów i Komendach głównych Policji w miastach przez które będziemy przejeżdżać to pierwszy problem, no i kasa to już największy problem bo coraz trudniej jest zebrać pieniądze a jak zauważyła Patra u nas w Sosnowcu są aż 4 DD a na samym Zagłębiu 6 o których wiem no i dojdą jeszcze te z terenu Śląska a to już wyjdzie około 15? 20? Cholera byłoby baaaardzo trudno no i o ile zabezpieczenie i zgłoszenie przejazdu jakoś przeskoczymy to z kasą będzie trudniej (jako komitet mamy zgodę na zbiórkę na całym województwie ale nie mając KRS-u nie mamy jak potwierdzać i każda darowizna jest dobrowolna czyli nie można jej odliczyć od podatku). Do tego dochodzi problem z zebraniem zaangażowanych i pewnych ludzi do działania chcących poświęcić czas no i trochę kasy na zgranie wszystkiego. Dupa, dupa dupa.............................................aż żal dupę ściska bo nie można dotrzeć do wszystkich dzieci ;( ;( ;(

[ Dodano: 2010-09-19, 07:58 ]
P.S.
Można nam kupić słodycze lub jakieś prezenty dla dzieci i przekazać.(sorki zapomniałam dodać.

Junior 

Motocykl: w kawałkach
Imię: Tomek
Wysłany: 2010-09-19, 07:07   

Troche kasy wysyłałem, tak jak ostatnio. Jakbym coś mógł pomóc, to można mi gitare pozawracać, moge spróbować ;)

gregor 

Wysłany: 2010-09-19, 08:23   

Jest Fundacja i jest KRS. :D
Reszta zależy od waszego punktu widzenia

kinga 

Motocykl: Suzi GR 650 -jeszce uÂśpione
Imię: Stasia
Wysłany: 2010-09-19, 14:58   

Propozycja Akcji Mikołaje na Moto-Śląsk
spotkania w tej sprawie co piątek w "Korei" na Świętochłowicach godz.17.00
wstepnie jest ustalone aby połaczyc miasta np. 1.Katowice,Mysłowice,Sosnowiec i Jaworzno
2. Chorzów,Świętochłowice,Rudę Ślaska,Bytom,Zabrze i Gliwice
3.Łaziska,Czerwionka Leszczynyi Jastrzębie Zdrój
4.Tychy ,Oświęcimi,Bielsko i Żywiec
5.Częstochowia,Kłobuck,Wyszków i Ciasna
Częstochowa zaczyna u siebie Paradę i jadą do DD
Bielsko u siebie i jada do DD
Jastrzebie u siebie i jadą do DD
w Katowicach robimy Paradę wiekszą z dwóch grup miast i po paradzie jedna gruga w lewo na Sosnowiec i resztę
druga grupa w prawo na Chorzów i dalej
taka jest koncepcja
co z tego wyjdzie nie wiem
kazda grupa miałaby swojego organizatora- Zagłębie i grupa Rudy Śląskiej już jest czyli Soprano i ja
Podpięłoby sie wszystko pod jedna nazwę "Akcja Mikołaje na Moto-Śląsk( i tu dopisek np.Zagłębie czy Katowice i okolice czy Gliwice i okolice - w zaleznosci od grupy)
Kochani cieszę się ,ze jest opcja dogadania się - liczę ,ze podczas Zlotów i wspólnych wyjazdów w sezonie juz o tym dyskutowaliscie.
Albo ja albo Soprano albo Patrtcja czyli Mała Mi czy Gregor - słuzymy pomocą w dokumentacji czyli gdzie trzeba i co załatwiać.
Wystarczą po 3 osoby do oblatania czyli jedna Urzędy( jak chcecie Patronat Władz i parę w jakimś miescie u siebie w grupie- zawsze jest bezpieczniej z obstawą Policaj itp- nie mówiąc o efektach:) no i plusach na rzecz motonitów)- czyli Prezydent czy co tam prawie jest,Zarzad Dróg i Mostów,Biuro Spraw Obywatelskich ,Policaj ,Straż Miejska no i medycyna czyli dobrze by było miec zaprzyjaznionych pielegniarek czy jakąs karetke czy medyczne moto.

Wierzę ,e Kluby wejdą w to-wiem ,ze zawsze też cos tam organizują dla dzieci ale wspólna jedna Akcja jeszcze bardziej by przemówiłado władz itp o nas motocyklistach.Pomysł tej Akcj jest z Wybrzeża i tam się organizują wszyscy bez wzgledu na"plecy"- my wszak w innej formie tez moglibysmy pokaza ,jest ponad wszystko-szczególnie teraz gdy południe Polski cierpi od maja ze wzgledu na powodzie- tysiace dzieci nie ma mozliwosco normalnie podjąć nauki -a wile dzieci nie mam dachu nad głową...
I dalego z końcem wzresnia moglibysmy podjąć szereg dodatkowych Akcji -koncertów charytatywnych ,Aukcji itp na rzecz tych dzieci....cieszy mnie gdy słysze w mediach o pojedynczych Akcjach dla nich - a razem wszyscy moglibysmy zdziałać jeszcze wiecej.
Sorki za byki ale nie mam kompa i nadal działam grzecznosciowo na czyims kompe -stad brak czasu na poprawki.
Pozdro dla wszystkich i co piatek czekam na tych co chca pogadac na ten temat w "Korei" na Świętochłowicach -od godz.17.00

soprano 
WIEWIÓRA

Wysłany: 2010-09-19, 19:14   

Kinga poczekaj trochę aż się jakoś tutaj zdecydujemy co robić bo zaczyna się bałagan.

Gruzin serdecznie dziękuję :)

Odpowiedz do tematu