Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Karolina
2012-08-26, 12:28
Ubezpieczenie mocykla.
Autor Wiadomość
OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2010-05-24, 22:28   

taiszio napisał/a:
po 4 latach p³acenia AC kupi³ by¶ drugi motor fajne ubezpieczanie
po jednym nieudanym sezonie splaca sie pol nowego moto
zenoo napisał/a:
a spróbuj wtedy gdy masz motocykl zarejestrowany na firmê
.
znajomy przeplacil
rufus napisał/a:
AXA Hayke OC+AC od wartosci 30000 za 1000 pln

pogadamy jak sie cos stanie. nie chodzi o to aby ubezpieczyc ale zeby potem kase dali.
w allianz idzie to bez problemu.

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-24, 22:48   

Ar2rM napisał/a:
zenoo napisał/a:
a spróbuj wtedy gdy masz motocykl zarejestrowany na firmê
.
znajomy przeplacil

Artur, ten mój znajomy pracuje w Hestii a nie siê ubezpiecza :) , chocia¿ mo¿e przy okazji równie¿. facet ma 50 lat i te¿ smiga na 2oo, a ceny znam st±d ¿e ju¿ dawno chcia³em ubezpieczyæ AC i on zdecydowanie mi odradzi³, najlepiej powiedzia³ jest w PZU i dodatkowo najtaniej w tych dziadowskich firmach typu link4 czy podobnych gdzie ubezpieczasz przez telefon, a z AC jest k³opot bo firmy nie chca ubezpieczaæ, a je¶li tak to warunki s± kosmiczne i robi± to "z ³aski" - ¶rednio 15-25% warto¶ci motocykla na rok a gdy moto masz na firmê to koszty ulegaj± czêsto podwojeniu. podobnie rzecz ma siê w quadami... to tyle kolega z Hestii mi wyjawi³ w przyp³ywie szczero¶ci

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-05-24, 22:52   

hestia ma jeszcze gorsze ceny od pzu. jak masz moto na firme to jedyna roznica jest taka ze vatu ci nie zaplaca (przynajmiej w normalnych firmach takich jak allianz). wierz mi - przerabialem.

Kuba_Rozpruwacz 

Motocykl: SV 650 S
Imię: Jakub
Wysłany: 2010-05-24, 22:55   

Ar2rM napisał/a:
hestia ma jeszcze gorsze ceny od pzu. jak masz moto na firme to jedyna roznica jest taka ze vatu ci nie zaplaca (przynajmiej w normalnych firmach takich jak allianz). wierz mi - przerabialem.

Fakt, to jedyna ró¿nica chocia¿ ostatnio s³ysza³em ¿e takie dzia³anie jest sprzeczne z prawem i nie bêd± mogli ju¿ nie wyp³acaæ VATu.

Co do AXA pierwsze s³yszê. Jeszcze pó³ roku temu nie ubezpieczali AC na moto.

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-05-24, 23:48   

co do ubezpieczania to fajn± opcj± wydaje mi sie PZU AutoPomoc... wiecie obawa ¿e z³apie sie kapcia na ¶rodku pola i co dalej pyta³em sie o to i na ca³y rok trzeba wykupiæ i kosztuje to 100z³ nie wiem jak w innych firmach to wygl±da... na razie tylko z ciekawo¶ci pyta³em w razie podró¿y fajna sprawa acha zapomnia³em spytaæ co jak pojade za granice ale jak bede przechodzi³ obok oddzia³u to sie spytam...

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-24, 23:51   

jeszcze odno¶nie ubezpieczenia to pomyslcie nad ubezpieczeniem na zycie i opieki zdrowotnej na wypadek kraksy. jak polezysz w szpitalu ze 2 miesi±ce bez kasy to co w tym czasie zrobi rodzina? chyba ¿e kto¶ dalej mieszka u mamy...

OCC Senior 
sorry but without me

Wysłany: 2010-05-25, 08:04   

Kuba_Rozpruwacz napisał/a:
ostatnio s³ysza³em ¿e takie dzia³anie jest sprzeczne z prawem i nie bêd± mogli ju¿ nie wyp³acaæ VATu.

tak ale to dla niewatowcow. firma zwykle jest vatowcem i ten vat odzyska.
zenoo napisał/a:
ubezpieczenia to pomyslcie nad ubezpieczeniem na zycie i

polecasz jakies? zeby bylo i na zycie i na czesciowa utrate zdrowia?
taiszio napisał/a:
co do ubezpieczania to fajn± opcj± wydaje mi sie PZU AutoPomoc...

ciekaw jestem czy koles ktory przyjedzie laweta na miejsce bedzie wiedzial jak sciagnac kolo z motocykla, gdzie to zwiezc ,zalatac, naplumpac i wywazyc.

Kuba_Rozpruwacz 

Wysłany: 2010-05-25, 09:21   

Ar2rM napisał/a:
tak ale to dla niewatowcow. firma zwykle jest vatowcem i ten vat odzyska.

W³a¶nie ¿e s³ysza³em ¿e chodzi o VATowców tak¿e.

Co do AXA, sprawdzi³em, wyliczy³em sobie t± supertani± sk³adkê. Za OC wysz³a mnie 7x dro¿ej ni¿ w PZU a za AC "tylko" 6x dro¿ej ni¿ w PZU :) Zwróæcie uwagê ¿e piszê razy a nie procent :P

taiszio 

Motocykl: RF 600R
Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-05-25, 11:26   

Ar2rM napisał/a:
taiszio napisa³/a:
co do ubezpieczania to fajn± opcj± wydaje mi sie PZU AutoPomoc...

ciekaw jestem czy koles ktory przyjedzie laweta na miejsce bedzie wiedzial jak sciagnac kolo z motocykla, gdzie to zwiezc ,zalatac, naplumpac i wywazyc.

nie tu nie chodzi ¿e on ci naprawia na miejscu czy co¶... tylko przyje¿d¿a laweta i zawiezie cie do najbli¿szego warsztatu gdzie ci to naprawi±... czyli masz tak jakby lawete za darmo niewa¿ne co ci sie popsuje padnie silnik, linka sie urwie czy z³apiesz kapcia... przynajmniej ja to tak zrozumia³em....

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
Wysłany: 2010-05-25, 14:40   

Kuba_Rozpruwacz napisał/a:

Co do AXA, sprawdzi³em, wyliczy³em sobie t± supertani± sk³adkê. Za OC wysz³a mnie 7x dro¿ej ni¿ w PZU a za AC "tylko" 6x dro¿ej ni¿ w PZU :) Zwróæcie uwagê ¿e piszê razy a nie procent :P

Ja nie bede wnikal czy Ty nie potrafisz liczyc , czy np nalezysz do grupy zwiekszonego ryzyka , zazwyczaj nie mam tez zwyczaju niczego komus udowadniac, bo po prostu mi to lotto . Napisze tylko ze informacje ktore podalem sa 100 % , takie ubezpieczenie zawarl moj kumpel , ktory mieszka 500m ode mnie i z ktorym przelechalismy na moto tysiace kilometrow !! Ale jak sie uprzesz to skseruje polise i tu wkleje ! Aaaa, jedyna bledna informacje jaka podalem to to , ze polisa jest zawarta od sumy 35000 a nie jak wczesniej napisalem 30000

uzi68
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-25, 15:34   

Ja w³a¶nie sobie obliczy³em sk³adkê w Axa -164 z³ OC.
Wychodzi mi 3 X dro¿ej ni¿ w PZU. :)

kruk21 

Motocykl: Suzuki GSX-R 600
Imię: Marcin
Wysłany: 2010-05-25, 15:49   

Ja ostatnio zmienieni³em ubezpieczyciela AC z Allianz na Axa. W Allianz p³aci³em bez ¿adnych zni¿ek 2160z³, a w Axa zni¿ki przenie¶li mi z Oc 50% + mia³em nr.polisy znajomego (100z³ mniej) i wysz³o za Pe³ny Pakiet OC+NNW+AC 1065z³ ! Mo¿ecie sobie obliczyæ sk³adke na stronce Axa... Jakby kto¶ chcia³, to podaje mój numer polisy: BC/1819686/00

[ Dodano: 2010-05-25, 15:51 ]
uzi68 napisał/a:

Samo Oc siê nie op³aca ale z AC wychodzi najtaniej

Kuba_Rozpruwacz 

Wysłany: 2010-05-25, 22:48   

rufus napisał/a:

Ja nie bede wnikal czy Ty nie potrafisz liczyc ,

Dla formalno¶ci, tam siê nie da samemu policzyæ sk³adki. To tak jakby¶ nie wiedzia³ tego powiem ¿e jest do tego odpowiedni formularz.

rufus napisał/a:

czy np nalezysz do grupy zwiekszonego ryzyka , zazwyczaj nie mam tez zwyczaju niczego komus udowadniac, bo po prostu mi to lotto.

Tak zwiêkszonego ryzyka, 60% zni¿ki, parkowanie w gara¿u i wiele wiele blokad + prawo jazdy od dobrej dekady ;) reszty nie skomentuje

rufus napisał/a:

Napisze tylko ze informacje ktore podalem sa 100 % , takie ubezpieczenie zawarl moj kumpel , ktory mieszka 500m ode mnie i z ktorym przelechalismy na moto tysiace kilometrow !!

Nie wnikam, stwierdzam fakty.

rufus napisał/a:

Ale jak sie uprzesz to skseruje polise i tu wkleje !

Wierze na s³owo ;) przecie¿ nie mam powodu w±tpiæ... nawet Ciê nie znam :) wiêc spokojnie ... wyluzuj :) heh

uzi68 napisał/a:

Dowód ¿e co¶ jest nie tak jak powinno, albo bardzo drogo B)

rufus 

Motocykl: lep na baby ;)
Imię: rafaÂł
Wysłany: 2010-05-25, 23:10   

ciesze sie , ze mi wierzysz i mozemy sprawe zamknac :)

Pajdor 

Motocykl: Fazer 600
Imię: Krzysztof
Wysłany: 2010-05-26, 15:26   

PZU Auto Pomoc jest za darmo do³±czane przy OC
Przeczytajcie to i je¼dzijcie ze spokojn± g³ow±:

Ubezpieczenie PZU Auto Pomoc
St³uczka, awaria czy pusty bak paliwa. Takie sytuacje spotykaj± codziennie setki kierowców na drodze. Musz± sami wymieniæ ko³o czy przej¶æ kilka kilometrów do stacji benzynowej. A co robisz, kiedy spotka to Ciebie? Na pewno podwijasz rêkawy i my¶lisz sobie w duchu "Czy kto¶ nie móg³by tego zrobiæ za mnie?"
PZU Auto Pomoc powsta³o w³a¶nie po to, ¿eby w trudnych sytuacjach na drodze zaj±æ siê wszystkim za Ciebie.

Zorganizujemy za Ciebie wiele spraw i pokryjemy koszty:
holowania lub naprawy pojazdu na miejscu zdarzenia
pojazdu zastêpczego
noclegów lub kontynuacji podró¿y
parkingu
opieki nad dzieæmi
opieki nad zwierzêtami
wymiany ko³a lub naprawy opony
do³adowania akumulatora
wymiany przepalonej ¿arówki
otwarcia samochodu w razie zatrza¶niêcia w nim kluczyków
pomocy w razie zgubienia, kradzie¿y, zniszczenia lub utraty kluczyków
dostarczenia paliwa, je¿eli zabraknie Ci go w drodze
transportu medycznego
za granic±: telefonicznego t³umacza, przesy³ki czê¶ci zamiennych, po¿yczki na naprawê pojazdu, zastêpstwa procesowego, po¿yczki na kaucjê dla zwolnienia z aresztu.
Dzwoñ do nas w ka¿dej, nawet nietypowej sytuacji na drodze, w której mo¿esz potrzebowaæ pomocy. Zajmiemy siê Tob± w przypadku kolizji, wypadku, kradzie¿y pojazdu, a nawet choroby czy urazu cia³a kierowcy lub pasa¿era.

Mo¿esz skorzystaæ z pomocy w razie awarii pojazdu niezale¿nie od miejsca zdarzenia. Naprawa pojazdu na miejscu, b±d¼ jego holowanie realizowane s± tak¿e pod domem i to bez konieczno¶ci op³acania dodatkowej sk³adki.

Ubezpieczenie obejmuje pomoc nie tylko na terenie Polski, ale- je¶li tego potrzebujesz - tak¿e za granic±.

Je¶li kupisz u nas OC lub AC, PZU Auto Pomoc w wariancie Komfort otrzymasz bez dodatkowych op³at, a w przypadku wariantu Super przygotowali¶my dla Ciebie specjaln± ofertê cenow±. Sprawd¼!

PZU Auto Pomoc w wariancie Super mo¿e kupiæ ka¿dy kierowca, nawet je¶li nie posiada ubezpieczenia OC lub AC w PZU.

Wiêcej infona ten temat:
http://www.pzu.pl/?nodeid...&prod_id=315273

Odpowiedz do tematu