Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki serwis motocyklowy z okolic Częstochowy/Myszkowa???
Autor Wiadomość
Filip 

Motocykl: Yamaha R1 i Yamaha Drag Star Tuning !!!
Imię: Filip
Wysłany: 2012-12-18, 01:17   

Conrad, Masz linka jesli piec jest jeszcze w Moto to możesz sprawdzić !! ! Mi się wydaje to najlepsze rozwiązanie !! ! http://allegro.pl/silnik-...2880647969.html

[ Dodano: 2012-12-18, 01:19 ]
http://allegro.pl/silnik-...html#tabsAnchor

Conrad 

Motocykl: NTV 650 Revere
Imię: Konrad
Wysłany: 2013-01-22, 19:44   

Siemka, długo tutaj nie zaglądałem, ale napisze małe sprostowanie bo widzę że mnie ktoś tutaj zaczyna brać za "motocyklowego killera", a więc tak, motocykl przy kupnie już delikatnie stukał, niezbyt głośno, Michał mówi "to v'ka, tak ma być", dopiero po wymianie oleju się zaczęła taka jazda (na motul 5100), jak spuściłem stary to wyleciało go tylko niecałe 1,7l, a do NTV'ki wchodzi 2,7l to już mówi samo za siebie. Olej już wymieniony... no dobra, ale wskaźnik temp. nie działa... poruszałem delikatnie przy termostacie, zaczął śmigać, byłem ciekawe czemu to jest odłączone, a tu w zbiorniczku wyrównawczym lekko na dnie płynu jest (jakby ktoś nie wierzył, bo tego nie zmieniałem, jest tak od kupna, to można podjechać i pokaże jak to wygląda). Nie jestem jakoś bardzo wkur... tym wszystkim, bo moto kupiłem za 2150zł, więc nie mam do Michała pretensji, to wszystko jest tylko potwierdzeniem tego ze "OKAZJE NIE ISTNIEJĄ". Aktualnie motocykl poprawiam wizualnie (oryginalna lampa, błotnik, spasowanie plastików itp.) z silnikiem jeszcze nic nie robiłem, motocykla nie użytkuje bo jak wiadomo jest zima, więc mi się tak nie śpieszy, na wiosnę moto pójdzie do mechanika, dlatego nie TERAZ bo po naprawie chciałbym się przejechać i sprawdzić czy faktycznie jest naprawione, a teraz nie miałbym takiej możliwości, bo co mi z tego, że teraz moto oddam, jak na wiosnę wyprowadzę, przejadę kilka km a tu "stuk, stuk", to byłby nóż w plecy. Tym filmikiem się tak nie podniecajcie bo było dość ciepło, i jakie gazowanie? do 4k obroty skoczyły... widać przecież wyraźnie, ale mówisz, że już silnik ewidentnie w takim momencie zaje..łem, prawda? ale jak do mechanika go zawiozę to on też pewnie będzie go chciał, posłuchać, odpalić, więc będe musiał mu w takim razie podstawić rachunek za nowy silnik "Panie odpaliłeś i spier...eś", na to wychodzi według Twojego rozumowania- SKURA, a chciałem tylko tak orientacyjne na forum NTV'ek dowiedzieć się co to może być, bo przecież silnik miał być "igła".

Przy kolejnym poście, proszę powstrzymać się od wykropkowanych wulgaryzmów. Ab.

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2013-01-22, 21:18   

zle mnie rozymiesz koelgo...:)
ja tym motorem kiedys sie przejejchalem..i nic nie stukało...raczej mial inna wade...:)
a pozatym dzwine jest ze włewasz do silnika 2,7l a spuszczasz 1,7 l to chyba gdzies cos kapie Tyle ci podpowiem:)
nie bronie ani michala ani nie ublizam tobie
pozdrawiam

Cortex 

Motocykl: -
Imię: Rrrrr
Wysłany: 2013-01-22, 21:54   

trzeba patrzeć co sie kupuje i tyle. Niechce nikogo bronić ale poziom oleju sprawdzić mozna bylo na miejscu. to samo plynu w chłodnicy. NIgdy nie można wierzyć w to co mówi sprzedający :D

Conrad 

Wysłany: 2013-01-23, 13:37   

SKURA napisał/a:
ja tym motorem kiedys sie przejejchalem..i nic nie stukało...raczej mial inna wade...:)
a pozatym dzwine jest ze włewasz do silnika 2,7l a spuszczasz 1,7 l to chyba gdzies cos kapie Tyle ci podpowiem:)
pozdrawiam

Nie kapie, bo moto stoi w garażu i nie ma pod nim żadnych plam, po prostu nie był pilnowany stan oleju, płynu chłodniczego również... motocykl był oglądany już przez jednego mechanika, ale samochodowego, powiedział mi że nie bardzo się nawet opłaca rozbierać silnik i topić w niego kasę, skoro wiem że oleju było za mało, bo to prowadzi z reguły do jednego... przytarcie panewek, tego się nie opłaca robić, przynajmniej nie w 20 letnim moto, bo już lepiej silnik od Deaville kupić o 10 lat młodszy, co oczywiście nie znaczy, że będzie w super kondycji, ale większe są na to szanse. W obecnym silniku, co mi nawet Michał powiedział, potrafi dwójka wyskoczyć, mi się osobiście to nie zdarzyło (mało km. zrobiłem), ale to już chyba jest znak że w ten silnik się nie opłaca inwestować, być może rama jest jeszcze walnięta, kierownica jest krzywo złożona, Michał mówił że nie zauważył tego, ale wyraźnie widać pod czas jazdy że kierownica ucieka lekko na prawo, poluzowałem ją na pułkach i skręciłem, nie pomogło, wystarczy dobrze się od góry przyjrzeć i da się zauważyć że koło jest skręcone delikatnie na lewo przy wyprostowanej kierownicy. Generalnie moto jest w dość kiepskim stanie, więc niech nikt mi nie mówi, że "fajnie chodził jeszcze niedawno", no chyba że w ciągu miesiąca czy dwóch moto z bdb stanu doprowadzone zostało do ruiny, zanim ntv'ke kupiłem oglądałem jedną xj'te i była w jeszcze gorszym stanie, ciężko odpalić miała gościu mówił, że akumulator... ale to takie gadanie. Z tego wszystkiego to tylko tyle że przy ewentualnym szlifie, dzwonie, nie będzie dużej straty.

Yogi 
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
Wysłany: 2013-01-23, 21:44   

Conrad napisał/a:
SKURA napisał/a:
pozdrawiam

Nie kapie, bo moto stoi w garażu i nie ma pod nim żadnych plam, po prostu nie był pilnowany stan oleju, płynu chłodniczego również... motocykl był oglądany już przez jednego mechanika, ale samochodowego, powiedział mi że nie bardzo się nawet opłaca rozbierać silnik i topić w niego kasę, skoro wiem że oleju było za mało, bo to prowadzi z reguły do jednego... przytarcie panewek, tego się nie opłaca robić, przynajmniej nie w 20 letnim moto, bo już lepiej silnik od Deaville kupić o 10 lat młodszy, co oczywiście nie znaczy, że będzie w super kondycji, ale większe są na to szanse. W obecnym silniku, co mi nawet Michał powiedział, potrafi dwójka wyskoczyć, mi się osobiście to nie zdarzyło (mało km. zrobiłem), ale to już chyba jest znak że w ten silnik się nie opłaca inwestować, być może rama jest jeszcze walnięta, kierownica jest krzywo złożona, Michał mówił że nie zauważył tego, ale wyraźnie widać pod czas jazdy że kierownica ucieka lekko na prawo, poluzowałem ją na pułkach i skręciłem, nie pomogło, wystarczy dobrze się od góry przyjrzeć i da się zauważyć że koło jest skręcone delikatnie na lewo przy wyprostowanej kierownicy. Generalnie moto jest w dość kiepskim stanie, więc niech nikt mi nie mówi, że "fajnie chodził jeszcze niedawno", no chyba że w ciągu miesiąca czy dwóch moto z bdb stanu doprowadzone zostało do ruiny, zanim ntv'ke kupiłem oglądałem jedną xj'te i była w jeszcze gorszym stanie, ciężko odpalić miała gościu mówił, że akumulator... ale to takie gadanie. Z tego wszystkiego to tylko tyle że przy ewentualnym szlifie, dzwonie, nie będzie dużej straty.

Synu kupiłes mine i teraz masz pretensje do wszystkich. Przeciez go ogladales sprawdzales i wiedziales co bierze. Trzeba było dac mechanikowi 100-200 zł i jechac z nim obejrzec sprzeta takto bys stracil tylko ta kase a takto stracisz owiele wiecej.

wiec przestan sie żalic i i miec pretensje ze ktos ci takiego sprzeta sprzedal, pewnie najarales sie na niego jak szczerbaty na suchary a póxniej jak ostyglo to o kurde co ja zrobiłem....

jak to sie mowi widzialy gały co brały...

polecił bym Ci swietnego mechanika ale takim maruda jak ty mówi dwa razy wieksza cene wiec pewnie Cie to nie zainteresuje....

na przyszlosc bedziesz wiedzial jak sie kupuje motocykle czy inne pojazdy mechaniczne
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
Profil Facebook

Conrad 

Wysłany: 2013-01-23, 23:11   

Yogi napisał/a:
Conrad napisał/a:
SKURA napisał/a:
pozdrawiam

Synu kupiłes mine i teraz masz pretensje do wszystkich. Przeciez go ogladales sprawdzales i wiedziales co bierze. Trzeba było dac mechanikowi 100-200 zł i jechac z nim obejrzec sprzeta takto bys stracil tylko ta kase a takto stracisz owiele wiecej.

wiec przestan sie żalic i i miec pretensje ze ktos ci takiego sprzeta sprzedal, pewnie najarales sie na niego jak szczerbaty na suchary a póxniej jak ostyglo to o kurde co ja zrobiłem....

jak to sie mowi widzialy gały co brały...

polecił bym Ci swietnego mechanika ale takim maruda jak ty mówi dwa razy wieksza cene wiec pewnie Cie to nie zainteresuje....

na przyszlosc bedziesz wiedzial jak sie kupuje motocykle czy inne pojazdy mechaniczne

Nie wiem, czy Ci monitor siada, czy zapomniałeś okulary założyć, przecież wyraźnie napisałem że nie mam o to do nikogo pretensji, wiem co kupiłem i za ile kupiłem, cała haja jest o to, że zaczynają się ploty robić, że to niby ja zarżnąłem to moto, w zasadzie nie muszę się tłumaczyć, no ale szlak mnie trafia jak takie bzdury ktoś o mnie wypisuje że niby "do odciny" przy -10 itp. Na przyszłość lepiej byłoby przeczytać 1. CAŁĄ stronę tematu a nie ostatni post i dopiero coś pisać....

Odpowiedz do tematu