|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
zatarty silnik? po naprawie w serwisie ATV zabrze ul webera |
| Autor |
Wiadomość |
TNT [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-09, 00:52
|
|
|
Tak jak napisał Ralf:
Kolego pszemek7, w swoim temacie który założyłeś o moto dostałeś wszystko na tacy. Nie chcę dużo pintolić, ale naprawdę dostałeś pełną diagnozę on-line swojego problemu z precyzyjnym opisem co się mogło stać i co z tym zrobić.
A co do serwisu który wybrałeś też chyba nie zrozumiałeś ironii. Jeżeli mechanik nie jest w stanie rozpoznać czy jest wacha w oleju, a jeszcze po ilości mazi benzoolejowej wypowiada się o kompresji silnika, to przy takim DRUCIARSTWIE to powinien koszyki wiklinowe pleść albo robić sweterki na drutach w górskiej chacie... Aha. Serwis swoją drogą. Ale żeby nie było też jesteś sobie winny - było powiedziane 'nie odpalaj' a Ty sobie jeszcze na nim wycieczki porobiłeś.
PS! Co do 'wybuchu silnika'... jak dla mnie możesz zmienić sobie nick na MOLOTOV
A mówiłem... |
| Ostatnio zmieniony przez TNT 2012-08-09, 00:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pszemek7

Motocykl: xtz750
Imię: Przemcia
Wiek: 36 Dołączył: 22 Kwi 2012 Posty: 54 Skąd: ja sie tu wzioł?
|
Wysłany: 2012-08-09, 05:23
|
|
|
| DeadRider napisał/a: | | Moim zdaniem nic nie wywalczysz, jesli serwis zajebal nie przyzna sie do tego., Moja rada jedz do ASO suzuki rob ekspertyze i tyle, niech Aso zdiagnozuje dlaczego, jak i potem rachunek niech im wystawia. Skoro byla bena w oleju czemu tego nie usuneli i powiedzieli ze ok ? ktos tu kreci? Serwis czy Ty? |
za pierwszym razem jeden z nich mówił że jest benzyna w oleju ale potem jednak stwierdzili że to był nadmiar oleju wlany do silnika za 2 razem jak wyczułem benzyne w oleju to ten młody powiedział że nie trzeba spuszczać oleju bo benzyna sama odparuje xD ale jednak potem spuścili olej.
wiem że diagnoza online była trafna i pojechałem do serwisu bo sam nie potrafiłem jej usunąć myślałem że tam ludzie znają się na rzeczy |
_________________ Wieje Ci w głowe podczas jazdy? Sprawdź ten artykuł |
|
|
|
 |
ArturS

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-08-09, 09:00
|
|
|
A w serwisach zawsze wszyscy powtarzają, że nie ma co czytać głupot wypisywanych na forach internetowych Motek masz u siebie, czy stoi u mechanika? |
|
 |
pszemek7

Motocykl: xtz750
Imię: Przemcia
Wiek: 36 Dołączył: 22 Kwi 2012 Posty: 54 Skąd: ja sie tu wzioł?
|
Wysłany: 2012-08-14, 19:13
|
|
|
UWAGA!!!
Dziś 14.08.2010 odebrałem z serwisu motocykl Suzuki gs 500.
Tym razem jestem bardzo zadowolony z usługi! Motocykl jest na chodzie pali od strzała.
Chłopaki wymienili zaworki iglicowe wraz z gniazdami oraz olej.
Wszystko to odbyło się w ramach naprawy gwarancyjnej czyli nie wzieli odemnie nic.
Z tego miejsca przepraszam serwis ATV w Zabrzu za zbyt pochopny osąd. Jestem osobom impulsyjną i uważam że zbyt pochopnie postąpiłem z tym smarowaniem na forum.
Chłopaki przetestowali mojego gsa przez pare dni i mówią że wszystko jest już ok.
Teraz ja pojeżdżę troszkę ale jestem przekonany że będzię dobrze
Jeszcze w ramach sprostowania:
Gdy pisałem że motocykl stał 3 tyg w serwisie to nie dodałem że 2 tyg. JA OSOBIŚCIE załatwiałem ssimering więc dlatego trwało to tak długo.
Co jeszcze mogę dodać, nie odesłali mnie z kwitkiem, zaproponowali abym przyjechał za tydzień zdać sprawozdanie jak się spisuje. Więc na PLUS! |
_________________ Wieje Ci w głowe podczas jazdy? Sprawdź ten artykuł |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-08-15, 14:37
|
|
|
Przeproś ekipę z serwisu.
W jakim celu edytowałeś pierwszego posta? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |