Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zatarty silnik? po naprawie w serwisie ATV zabrze ul webera
Autor Wiadomość
TNT
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-09, 00:52   

Tak jak napisał Ralf:
Kolego pszemek7, w swoim temacie który założyłeś o moto dostałeś wszystko na tacy. Nie chcę dużo pintolić, ale naprawdę dostałeś pełną diagnozę on-line swojego problemu z precyzyjnym opisem co się mogło stać i co z tym zrobić.

A co do serwisu który wybrałeś też chyba nie zrozumiałeś ironii. Jeżeli mechanik nie jest w stanie rozpoznać czy jest wacha w oleju, a jeszcze po ilości mazi benzoolejowej wypowiada się o kompresji silnika, to przy takim DRUCIARSTWIE to powinien koszyki wiklinowe pleść albo robić sweterki na drutach w górskiej chacie... Aha. Serwis swoją drogą. Ale żeby nie było też jesteś sobie winny - było powiedziane 'nie odpalaj' a Ty sobie jeszcze na nim wycieczki porobiłeś.

PS! Co do 'wybuchu silnika'... jak dla mnie możesz zmienić sobie nick na MOLOTOV :D
A mówiłem... ;)
Ostatnio zmieniony przez TNT 2012-08-09, 00:54, w całości zmieniany 1 raz  

pszemek7 

Motocykl: xtz750
Imię: Przemcia
Wysłany: 2012-08-09, 05:23   

DeadRider napisał/a:
Moim zdaniem nic nie wywalczysz, jesli serwis zajebal nie przyzna sie do tego., Moja rada jedz do ASO suzuki rob ekspertyze i tyle, niech Aso zdiagnozuje dlaczego, jak i potem rachunek niech im wystawia. Skoro byla bena w oleju czemu tego nie usuneli i powiedzieli ze ok ? ktos tu kreci? Serwis czy Ty?

za pierwszym razem jeden z nich mówił że jest benzyna w oleju ale potem jednak stwierdzili że to był nadmiar oleju wlany do silnika za 2 razem jak wyczułem benzyne w oleju to ten młody powiedział że nie trzeba spuszczać oleju bo benzyna sama odparuje xD ale jednak potem spuścili olej.

wiem że diagnoza online była trafna i pojechałem do serwisu bo sam nie potrafiłem jej usunąć myślałem że tam ludzie znają się na rzeczy

ArturS 

Motocykl: XT600 Téréféré
Imię: Artur
Wysłany: 2012-08-09, 09:00   

A w serwisach zawsze wszyscy powtarzają, że nie ma co czytać głupot wypisywanych na forach internetowych :P Motek masz u siebie, czy stoi u mechanika?

pszemek7 

Motocykl: xtz750
Imię: Przemcia
Wysłany: 2012-08-14, 19:13   

UWAGA!!!
Dziś 14.08.2010 odebrałem z serwisu motocykl Suzuki gs 500.
Tym razem jestem bardzo zadowolony z usługi! Motocykl jest na chodzie pali od strzała.
Chłopaki wymienili zaworki iglicowe wraz z gniazdami oraz olej.
Wszystko to odbyło się w ramach naprawy gwarancyjnej czyli nie wzieli odemnie nic.

Z tego miejsca przepraszam serwis ATV w Zabrzu za zbyt pochopny osąd. Jestem osobom impulsyjną i uważam że zbyt pochopnie postąpiłem z tym smarowaniem na forum.
Chłopaki przetestowali mojego gsa przez pare dni i mówią że wszystko jest już ok.

Teraz ja pojeżdżę troszkę ale jestem przekonany że będzię dobrze

Jeszcze w ramach sprostowania:
Gdy pisałem że motocykl stał 3 tyg w serwisie to nie dodałem że 2 tyg. JA OSOBIŚCIE załatwiałem ssimering więc dlatego trwało to tak długo.

Co jeszcze mogę dodać, nie odesłali mnie z kwitkiem, zaproponowali abym przyjechał za tydzień zdać sprawozdanie jak się spisuje. Więc na PLUS!

Abaddon
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-15, 14:37   

Przeproś ekipę z serwisu.
W jakim celu edytowałeś pierwszego posta?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi