|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
RF400R Muli |
| Autor |
Wiadomość |
PACZU
Motocykl: Aprilia RX
Imię: Sebastian
|
Wysłany: 2012-10-06, 17:59 RF400R Muli
|
|
|
Witam, mam problem z Suzuki RF400R. Motocykl jest po synchronizacji gaźników (jak twierdzi sprzedawca), jednak zauważyłem dziwną rzecz. Gdy nagle odkręcam manetkę do oporu na Neutralu, to motor muli, podczas gdy odkręcę do połowy problem znika. Czy to wina zanieczyszczonych gaźników, czy złej regulacji? A może nie został zagrzany do odpowiedniej temperatury?
Zapraszamy tutaj Karolina
http://forum.motocyklisto...cznie-vt151.htm |
|
|
|
 |
Patra

Motocykl: CB 500
Imię: Patra
|
Wysłany: 2012-10-06, 18:11
|
|
|
wypadało by się najpierw przywitać? |
_________________ Zawsze kiedy piszesz głupie posty bóg zabija kotka!
Gość pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
PACZU
|
Wysłany: 2012-10-06, 18:46
|
|
|
Spokojnie, świat się nie wali. Na początku tego posta się przywitałem i na razie powinno wystarczyć?
P.S.: Jakiejś pomysły? Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc - jestem zielony w rzędówkach. |
|
|
|
 |
Yogi
Instruktorek

Motocykl: FirekBladek 929
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2012-10-06, 19:13
|
|
|
| synchro daje Ci tylko rowna prace na wolnych obrotach. Regulacja gazników daje efekty przy wyzszych predkosciach obrotowych. Wiec pewnie bedzie potrzebne czyszczenie gaznikow nowy filtr wiatru i regulacja gaziorow |
_________________ Motocyklowa Szkoła Vmax
Szkolenia z zakresu kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie Jazdy
Wyjazdy na tory wyścigowe Polska, Europa
Sosnowiec - Zagórze
Braci Mieroszewskich 124 teren Expo Silesia
www.oskvmax.pl
www.facebook.pl/oskvmax
 |
|
|
|
 |
Piotr Dudek

Motocykl: CB250K0
Imię: Piotr
Wiek: 75 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 167 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-10-06, 20:35 Re: RF400R Muli
|
|
|
| PACZU napisał/a: | | Witam, mam problem z Suzuki RF400R. Motocykl jest po synchronizacji gaźników (jak twierdzi sprzedawca), jednak zauważyłem dziwną rzecz. Gdy nagle odkręcam manetkę do oporu na Neutralu, to motor muli, podczas gdy odkręcę do połowy problem znika. Czy to wina zanieczyszczonych gaźników, czy złej regulacji? A może nie został zagrzany do odpowiedniej temperatury? |
Nie masz problemu z motocyklem tylko z własnym EGO - w jakim celu odkręcasz manetkę do oporu na neutralu ?
To szybka metoda na zamordowania każdego silnika |
_________________ spec. HONDA , DUCATI
503 655 706
VC-1978 MC |
|
|
|
 |
T_rex
Motocykl: mam
Imię: Piotr
|
Wysłany: 2012-10-06, 21:02
|
|
|
| Piotr Dudek napisał/a: | | Nie masz problemu z motocyklem tylko z własnym EGO - w jakim celu odkręcasz manetkę do oporu na neutralu ? |
Piotr nie robisz sobie jaj, przecież manetki w moto ,od tego są ? i raczej to metoda aby zamordować siebie , nie silnik
. | PACZU napisał/a: | | i na razie powinno wystarczyć? |
I w zasadzie wystarczy nam , temat do zamknięcia. |
_________________ Gdy siadam na moto czuję ze spalam benzynę, w samochodzie tylko ją zużywam. |
| Ostatnio zmieniony przez T_rex 2012-10-06, 21:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PACZU
|
Wysłany: 2012-10-06, 21:51
|
|
|
| Boże... tak przegazował przy mnie sprzedawca, chodziła już z jakieś parę minut. Co do jazdy chodziła normalnie. I dodam również taką przydatną informację, że nie kręcił jej do odcinki a gdzieś do połowy obrotomierza, z niskich partii obrotów przymulała. |
| Ostatnio zmieniony przez PACZU 2012-10-06, 21:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
danvield

Motocykl: HD
Imię: Dawid
Wiek: 41 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 35 Skąd: Chełm Śląski
|
Wysłany: 2013-02-25, 09:41
|
|
|
jeżeli motocykl jest rozgrzany to można kręcic, natomiast krecenie zimnego to morderstwo.
Tak czy siak "mocne" uzytkowanie motocykla szybciej wykańcza jego silnik.
Wg mnie należąłoby obejżec gaźniki, filtr powietrza, najlepiej wkomplecie z zaworami. |
_________________ Motocykle mechanika |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |