|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
regulacja zaworów - ogólne wiadomości i pytania |
| Autor |
Wiadomość |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-05-28, 11:17
|
|
|
Aczkolwiek ciszy całkowitej się nie spodziewaj mimo poprawnych luzów |
|
|
|
 |
hoks

Motocykl: GSX400E
Imię: Arek
|
Wysłany: 2011-05-28, 23:23
|
|
|
| Brosik napisał/a: | Aczkolwiek ciszy całkowitej się nie spodziewaj mimo poprawnych luzów |
pewnie masz na myśli ogólnie pojęty wpływ czynnika czasu na silnik - no cóż, wziąłem to pod uwagę. ale do rzeczy - moto z leksza przepalone, ale niestety tylko w garażowych warunkach (kiepska aury - wiadomo jak było) - pierwsze wrażenia "na słuch"? co tu dużo mówić, po prostu jest lepiej - po pierwsze (już po lekkim rozgrzaniu) nie dzwoni, słyszę, że równiej chodzi, a reszta wyjdzie w trasie...
co do samej roboty, to jakoś specjalnie tragedii nie było - miałem troszkę zabawy przy kontrowaniu (dokręcaniu) śrub, co wymagało sporej precyzji i cierpliwości, ogólnie cały zabieg to bardziej taka dłubanina (narwańcom i cholerykom nie polecam), niż konkretna robota, ale warto było. dzięki wszystkim za pomoc i sugestie. p.s. jakby ktoś kiedyś na szybko potrzebował precyzyjnego szczelinomierza to wiecie.... zakres od 0.02 do 0.1 co 0.01 mm potem, od 0.1 do 0.3 co 0.05, i kilka grubszych listków ale to chyba już nieważne. dzięki raz jeszcze. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-05-29, 00:21
|
|
|
| Niepotrzebnie się wykosztowałeś na tak dokładny. |
|
 |
hoks

|
Wysłany: 2011-05-29, 23:48
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Niepotrzebnie się wykosztowałeś na tak dokładny. |
a tu Cie zaskoczę.... dałem całe 7 pln, firmy yato, (mają stosunkowo tanie narzędzia, aczkolwiek według mnie jakościowo dla amatorów wystarczające), mam tylko nadzieję, że te poszczególne listki to faktycznie mają tyle ile na nich napisano |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-05-30, 00:34
|
|
|
| No toś się nie wykosztował. Na allegro widziałem taki za 42zł. |
|
 |
hoks

|
Wysłany: 2011-05-30, 07:56
|
|
|
| też kupowałem z allegrosza, znaczy tam go wypatrzyłem, ale sprzedawca z czwy, a że potrzebowałem go jak najszybciej i akurat znajomy jechał z czwy do kato to mi kupił, nigdzie bliżej nie widziałem takowego. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |