Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
naprawa gwintu od Âświecy
Autor Wiadomość
lewy 
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
Wysłany: 2010-07-27, 10:47   

prezesartur napisał/a:
Ten z linku akurat siĂŞ nie nada. Gwint to nie tylko Âśrednica ale i skok gwintu.

wiem majster. dlatego napisaÂłem na przykÂład i Âżeby wybraĂŚ rodzaj gwintu.

walek809 

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
Wysłany: 2010-07-27, 10:50   

dla ÂścisÂłoÂści :) http://allegro.pl/item116...ow_m9x1_25.html
to chyba to a teraz trzeba poszukaĂŚ w okolicy myÂślaÂłem o sklepach typu castorama itp

aha tak siĂŞ zastanawiam jak mam gwint M9 to sprĂŞÂżyna bĂŞdzie w tym rozmiarze M9 a gwintownik nie powinien byĂŚ wiĂŞkszy ? Âświece mierzyÂłem ostatnio miaÂła 8,87mm

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-07-27, 14:14   

lewy napisał/a:
prezesartur napisał/a:
Ten z linku akurat siĂŞ nie nada. Gwint to nie tylko Âśrednica ale i skok gwintu.

wiem majster. dlatego napisaÂłem na przykÂład i Âżeby wybraĂŚ rodzaj gwintu.

Nie mĂłwiÂłem do Ciebie majster.

walek809 napisał/a:
aha tak siĂŞ zastanawiam jak mam gwint M9 to sprĂŞÂżyna bĂŞdzie w tym rozmiarze M9 a gwintownik nie powinien byĂŚ wiĂŞkszy ? Âświece mierzyÂłem ostatnio miaÂła 8,87mm

Gwintownik bĂŞdzie wiĂŞkszy w dodatku jak juÂż pisaÂłem pod samÂą sprĂŞÂżynĂŞ nie kupisz gwintownika, szukaÂłem kiedyÂś nie znalazÂłem. Specjalnie zrobili tak nietypowe, Âżeby kupowaĂŚ ichnie. To o czym lewy pisaÂł jest jak najbardziej zasadne mianowicie kwestie rozszerzalnoÂści termicznej, ciÂśnienie itp. MoÂże siĂŞ tak skoĂączyĂŚ, Âże wydmucha ÂświecĂŞ. Sam nie stosowaÂłem tych zestawĂłw dlatego ciĂŞÂżko mi siĂŞ wypowiadaĂŚ o ich skutecznoÂści w takich zastosowaniach. Ja bym raczej sugerowaÂł warsztat i niech to zrobiÂą na maszynie a nie rĂŞcznie siĂŞ babraĂŚ, gĂłwniane pieniÂądze za to policzÂą jeÂśli wezmÂą 50zÂł to bĂŞdzie maksimum.

SKURA 

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
Wysłany: 2010-07-27, 18:53   

Tak z grubsza czytam to to mi rece opadaja,taki zestaw kupisz w sieci sklepow motoryzayjnych fota taki sklep masz na zagorzu,kolego twoj wybor ale egzaminu to niezda na dluzsza mete natomiast nie wiem jak sobie z tym poradzisz tylko ze pamietaj ze jak przegwintujesz to nawali ci syfu z gwintownika do cylindra zeby ta znakomita awaria cie nie skrobnela troche wiecej,wez to lepiej sciagnij daj do na tokarnie wstawia ci tulejke i po sprawie poprostu ktos na sile krecil swiece i spi...

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-27, 19:20   

Ale widzisz, ¿e ch³opak nie potrafi znaleŸÌ zak³adu w Sosnowcu. W Zawierciu s¹ ze 3 a w Sosnowcu nie ma ;)

SKURA 

Wysłany: 2010-07-27, 20:19   

Jak niema niech sciagnie facet plastiki, przywiezie to sciagniemy glowica pare dni i po krzyku,Ale kolega woli szybkie sposoby ale to kolegi wybor

prezesartur 

Wysłany: 2010-07-27, 21:43   

Niech robi jak uwaÂża dla mnie to i lepiej bo miaÂłem kupiĂŚ taki zestaw ale nie wiem czy jest sens a tak bĂŞdzie sprawdzone w boju.

SKURA 

Wysłany: 2010-07-27, 21:47   

to sie sprawdza,ja ty robilem bardzo czesto np wyrwane szpilki z blokach w silniku,czy inne rzeczy ale kurcze tutaj jest cisnienie duze i to za chwile znowu jebnie z wiekszym defektem teraz to wyciagnac puki to nie jest rozbite i da sie cos z tym wymodzic a te zestawy jak najbardziej polecam

walek809 

Wysłany: 2010-07-27, 23:20   

SKURA napisał/a:
Jak niema niech sciagnie facet plastiki, przywiezie to sciagniemy glowica pare dni i po krzyku,Ale kolega woli szybkie sposoby ale to kolegi wybor

powiedz mi ile mnie to skrobnie u ciebie? plastiki œci¹gn¹Ì mogê bak rozebrany itp. nie robi³em nigdy rozrz¹du i to moje zmartwienie

SKURA 

Wysłany: 2010-07-28, 14:20   

trzeba kupic uszczelka samo montaz i demontaz glowicy plus regulacja zaworow jakis 350-400 zl + koszt uszczelki plus tuleja swiecy

walek809 

Wysłany: 2010-08-20, 20:19   

głowica na ukończeniu :) sam koszt naprawy gwintu 30zł w warsztacie regeneracji głowic w mysłowicach . do tego wymieniłem od razu napinacz rozrządu łaącuch nowy , świece nówki irydy troche mnie to skrobło poszło z puli na przeróbka cała :( teraz tylko czekaĂŚ na złożenie wszystkiego do kupy

[ Dodano: 2010-08-30, 20:25 ]
DANE ZAKŁADU W KTÓRYM ROBIŁEM NAPRAWĂ GWINTU W ( głowicy , bloku , silniku ,świecy )

"Technicom" Aleksander Oślizło

Mysłowice, ul. Obrzeżna Północna 15 a

tel. 501167050

http://katalog.pf.pl/Mys%...P0R10C-m14.html

zakład znajduje się na przeciwko giełdy samochodowej wjazd od strony sosnowca po prawej pierwszy zjazd między parkingami , jedziesz do końca w dół i po lewej stronie przez brama na dole nie da się nie trafić
POLECAM ZAKŁAD czysty wszystko na swoim miejscu także głowicy nic nie powinno się stać , robota fachowa ceny przystępne

Odpowiedz do tematu