|
naprawa gwintu od Âświecy |
| Autor |
Wiadomość |
lewy
i nieźle żyć :D

Motocykl: pół Hornetki 600
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 2010-07-27, 10:47
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Ten z linku akurat siĂŞ nie nada. Gwint to nie tylko Âśrednica ale i skok gwintu. |
wiem majster. dlatego napisaÂłem na przykÂład i Âżeby wybraĂŚ rodzaj gwintu. |
|
|
|
 |
walek809

Motocykl: streetfighter
Imię: kris
|
Wysłany: 2010-07-27, 10:50
|
|
|
dla ÂścisÂłoÂści http://allegro.pl/item116...ow_m9x1_25.html
to chyba to a teraz trzeba poszukaĂŚ w okolicy myÂślaÂłem o sklepach typu castorama itp
aha tak siĂŞ zastanawiam jak mam gwint M9 to sprĂŞÂżyna bĂŞdzie w tym rozmiarze M9 a gwintownik nie powinien byĂŚ wiĂŞkszy ? Âświece mierzyÂłem ostatnio miaÂła 8,87mm |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-07-27, 14:14
|
|
|
| lewy napisał/a: | | prezesartur napisał/a: | | Ten z linku akurat siĂŞ nie nada. Gwint to nie tylko Âśrednica ale i skok gwintu. |
wiem majster. dlatego napisaÂłem na przykÂład i Âżeby wybraĂŚ rodzaj gwintu. |
Nie mĂłwiÂłem do Ciebie majster.
| walek809 napisał/a: | | aha tak siĂŞ zastanawiam jak mam gwint M9 to sprĂŞÂżyna bĂŞdzie w tym rozmiarze M9 a gwintownik nie powinien byĂŚ wiĂŞkszy ? Âświece mierzyÂłem ostatnio miaÂła 8,87mm |
Gwintownik bĂŞdzie wiĂŞkszy w dodatku jak juÂż pisaÂłem pod samÂą sprĂŞÂżynĂŞ nie kupisz gwintownika, szukaÂłem kiedyÂś nie znalazÂłem. Specjalnie zrobili tak nietypowe, Âżeby kupowaĂŚ ichnie. To o czym lewy pisaÂł jest jak najbardziej zasadne mianowicie kwestie rozszerzalnoÂści termicznej, ciÂśnienie itp. MoÂże siĂŞ tak skoĂączyĂŚ, Âże wydmucha ÂświecĂŞ. Sam nie stosowaÂłem tych zestawĂłw dlatego ciĂŞÂżko mi siĂŞ wypowiadaĂŚ o ich skutecznoÂści w takich zastosowaniach. Ja bym raczej sugerowaÂł warsztat i niech to zrobiÂą na maszynie a nie rĂŞcznie siĂŞ babraĂŚ, gĂłwniane pieniÂądze za to policzÂą jeÂśli wezmÂą 50zÂł to bĂŞdzie maksimum. |
|
|
|
 |
SKURA

Motocykl: LEGENDY PRL
Imię: ADAM
|
Wysłany: 2010-07-27, 18:53
|
|
|
| Tak z grubsza czytam to to mi rece opadaja,taki zestaw kupisz w sieci sklepow motoryzayjnych fota taki sklep masz na zagorzu,kolego twoj wybor ale egzaminu to niezda na dluzsza mete natomiast nie wiem jak sobie z tym poradzisz tylko ze pamietaj ze jak przegwintujesz to nawali ci syfu z gwintownika do cylindra zeby ta znakomita awaria cie nie skrobnela troche wiecej,wez to lepiej sciagnij daj do na tokarnie wstawia ci tulejke i po sprawie poprostu ktos na sile krecil swiece i spi... |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-07-27, 19:20
|
|
|
Ale widzisz, ¿e ch³opak nie potrafi znaleŸÌ zak³adu w Sosnowcu. W Zawierciu s¹ ze 3 a w Sosnowcu nie ma |
|
|
|
 |
SKURA

|
Wysłany: 2010-07-27, 20:19
|
|
|
| Jak niema niech sciagnie facet plastiki, przywiezie to sciagniemy glowica pare dni i po krzyku,Ale kolega woli szybkie sposoby ale to kolegi wybor |
_________________ Facebok-AJS Dabrowa gornicza
REGULACJE ZAWORÓW,REGULACJE GAŻNIKÓW,SYNCHRONIZACJA GAZNIKOW,WYMIANA PLYNÓW,FILTRÓW,
Oraz inne rzeczy serwisowe.....ZAPRASZAM
 |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2010-07-27, 21:43
|
|
|
| Niech robi jak uwaÂża dla mnie to i lepiej bo miaÂłem kupiĂŚ taki zestaw ale nie wiem czy jest sens a tak bĂŞdzie sprawdzone w boju. |
|
|
|
 |
SKURA

|
Wysłany: 2010-07-27, 21:47
|
|
|
| to sie sprawdza,ja ty robilem bardzo czesto np wyrwane szpilki z blokach w silniku,czy inne rzeczy ale kurcze tutaj jest cisnienie duze i to za chwile znowu jebnie z wiekszym defektem teraz to wyciagnac puki to nie jest rozbite i da sie cos z tym wymodzic a te zestawy jak najbardziej polecam |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2010-07-27, 23:20
|
|
|
| SKURA napisał/a: | | Jak niema niech sciagnie facet plastiki, przywiezie to sciagniemy glowica pare dni i po krzyku,Ale kolega woli szybkie sposoby ale to kolegi wybor |
powiedz mi ile mnie to skrobnie u ciebie? plastiki œci¹gn¹Ì mogê bak rozebrany itp. nie robi³em nigdy rozrz¹du i to moje zmartwienie |
|
|
|
 |
SKURA

|
Wysłany: 2010-07-28, 14:20
|
|
|
| trzeba kupic uszczelka samo montaz i demontaz glowicy plus regulacja zaworow jakis 350-400 zl + koszt uszczelki plus tuleja swiecy |
|
|
|
 |
walek809

|
Wysłany: 2010-08-20, 20:19
|
|
|
głowica na ukończeniu sam koszt naprawy gwintu 30zł w warsztacie regeneracji głowic w mysłowicach . do tego wymieniłem od razu napinacz rozrządu łaącuch nowy , świece nówki irydy troche mnie to skrobło poszło z puli na przeróbka cała teraz tylko czekaĂŚ na złożenie wszystkiego do kupy
[ Dodano: 2010-08-30, 20:25 ]
DANE ZAKŁADU W KTÓRYM ROBIŁEM NAPRAWĂ GWINTU W ( głowicy , bloku , silniku ,świecy )
"Technicom" Aleksander Oślizło
Mysłowice, ul. Obrzeżna Północna 15 a
tel. 501167050
http://katalog.pf.pl/Mys%...P0R10C-m14.html
zakład znajduje się na przeciwko giełdy samochodowej wjazd od strony sosnowca po prawej pierwszy zjazd między parkingami , jedziesz do końca w dół i po lewej stronie przez brama na dole nie da się nie trafić
POLECAM ZAKŁAD czysty wszystko na swoim miejscu także głowicy nic nie powinno się stać , robota fachowa ceny przystępne |
|
|
|
 |
|
|