|
kod lakieru |
| Autor |
Wiadomość |
MISIEK:()
Motocykl: HONDA HORNET 600
Imię: MICHAŁ
Wiek: 37 Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 42 Skąd: ŁAZISKA GÓRNE
|
Wysłany: 2013-02-24, 07:26 kod lakieru
|
|
|
| Witam ,Honda Hornet 2000r mój kod to PB 215C (niebieski) , w sklepie z lakierami powiedzieli ze nie ma takiego (to ori.kod honda i oni nie mają przejścia) w związku z czym muszę przynieść kawałek moto na wzór (czyli jedynie przedni błotnik bo co innego)Może ktoś jest w stanie mi pomóc co to za kod lakieru bez rozbierania moto? |
|
|
|
 |
dawid1488
80's
Motocykl: gsr 600
Imię: Józa
|
Wysłany: 2013-02-24, 11:27
|
|
|
| niestety,pozostaje Ci tylko odkręcić błotnik i iść dorobić lakier,co innego gdybyś miał moto machnięte jakąś bazą typową dla danego modelu samochodu wtedy podajesz numer i nie rozbierasz moto a tak,niestety cza dymać do sklepu z lakierami z elementem motocykla. |
|
 |
|
Wysłany: 2013-02-24, 12:33
|
|
|
OK dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2013-02-25, 22:03
|
|
|
Weź lepiej kawałek motocykla, bo często pod jednym kodem danego lakieru występuje po 6 (albo i więcej) odcieni - Tak jest w przypadku samochodów.
Ja jeszcze nie widziałem, żeby ktoś dobierał lakier do moto po kodzie - zawsze mieszany wg. wzornika |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2013-02-26, 21:40
|
|
|
| DUZY problem nigdzie nie chcą namieszać takiego lakieru a dobieranie " na oko" to ..... |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

Motocykl: GSX1250FA
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2013-02-26, 21:54
|
|
|
| A próbowałeś z numerem VIN podjechać do ASO Hondy i poprosić o wsparcie? Jeżeli moto nie było malowane to podadzą Ci kod lakieru. Ja tak zrobiłem z autem. |
_________________ Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2013-02-27, 07:12
|
|
|
| W servisie pewnie nie ma problemu, tylko strach ze cena mnie tam zabije |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

|
Wysłany: 2013-02-27, 07:43
|
|
|
Kod lakieru podadzą Ci za darmo. A jak nie to pies im mordę lizał Podjedź/zadzwoń ładnie poproś. Jak nie będą chcieli to bez łaski. |
|
|
|
 |
Largo
Laluś - Czaruś

Motocykl: Virusia & Halynka
Imię: Bartek
|
Wysłany: 2013-02-27, 09:14
|
|
|
| MISIEK:() napisał/a: | | DUZY problem nigdzie nie chcą namieszać takiego lakieru a dobieranie " na oko" to ..... |
POWAŻNIE?? MISIEK:(), po jakich Ty mieszalniach jeździsz
| Zrzęda napisał/a: | | A próbowałeś z numerem VIN podjechać do ASO Hondy i poprosić o wsparcie? Jeżeli moto nie było malowane to podadzą Ci kod lakieru. Ja tak zrobiłem z autem. |
W każdym samochodzie kod lakieru jest zapisany gdzieś na tabliczce znamionowej, wybity w karoserii lub na naklejce
| Zrzęda napisał/a: | | Kod lakieru podadzą Ci za darmo. A jak nie to pies im mordę lizał |
Zadzwoń powinni podać po nr VIN - ale nie każda mieszalnia ma katalog lakierów motocykli.
Ewentualnie szukaj mieszali która ma FOTO-SPEKTOMETR, ale licz sie z ceną x2
MISIEK:(), bierz błotnika pod pachę jedz do mieszalni gdzie uznają "starą szkołę" facet znajdzie we wzorniku najbardziej podobny kolor namiesza wg niego poprawi do wzoru z błotnika.
Nawet jak nie trafi super idealnie z kolorem to nikt tego nie zauważy, bo nie widzę (ze zdj) na twoim moto, żeby sie dwa polakierowane elementy łączyły, więc błotnika do zadupka nikt nie będzie miał możliwości porównać |
_________________ "Speeding. No one thinks big of you"
"Si vis pacem para bellum" |
|
|
|
 |
Zrzęda
Lord Malkontent

|
Wysłany: 2013-02-27, 13:35
|
|
|
| Cytat: | | Zadzwoń powinni podać po nr VIN - ale nie każda mieszalnia ma katalog lakierów motocykli. |
Ale zazwyczaj mają katalog różnych firm z rozpisaniem jaki kolor jaki ma kod w zależności od producenta. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|