|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kierunkowskazy LED - HELP |
| Autor |
Wiadomość |
Jano

Motocykl: Yamaha XJ 600N
Imię: Janusz
|
Wysłany: 2012-06-30, 15:12 Kierunkowskazy LED - HELP
|
|
|
Hej,
w mojej Yamaszce XJ 600N wymienilem kierunki na LEDowe, zakupilem rowniez elektroniczny przerywacz, jednak po podlaczeniu migacze swieca jak swiatla awaryjne w samochodzie.. wszystkie naraz ale z odpowiednim przerywaniem.
Mysle, ze przerywacz dziala poprawnie, bo przerywa prad, ale dlaczego wszystkie? Przelacznik kierunkow przed przerobka dzialal poprawnie.
Jesli ktos wie cos o takim problemie, bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Jano
Gliwice |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-06-30, 15:56
|
|
|
ja nie wiem, czy nie przez kontrolkę, która jest żarówką i dostając sygnał z jednej, puszcza prąd dalej. W zwykłym przerywaczu kontrolka jest w szeregu, więc czy jedna strona świeci czy druga to i tak pali się jedna żarówka. Spróbuj ją rozpiąć/wyjąć, jeśli pomoże to poszukaj na necie żarówki diodowej - podwójnej, albo sobie takie coś zmontuj.
a przede wszystkim wypadałoby się przywitać, chyba że Cię to nie interesuje. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
| Ostatnio zmieniony przez emil 2012-06-30, 15:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jano

|
Wysłany: 2012-07-01, 07:33
|
|
|
| emil napisał/a: | ja nie wiem, czy nie przez kontrolkę, która jest żarówką i dostając sygnał z jednej, puszcza prąd dalej. W zwykłym przerywaczu kontrolka jest w szeregu, więc czy jedna strona świeci czy druga to i tak pali się jedna żarówka. Spróbuj ją rozpiąć/wyjąć, jeśli pomoże to poszukaj na necie żarówki diodowej - podwójnej, albo sobie takie coś zmontuj.
a przede wszystkim wypadałoby się przywitać, chyba że Cię to nie interesuje. |
Miales racje, obwod zamykal sie przez zarowke w stacyjce. Po wyjeciu jej, wszystko dziala poprawnie, no tyle ze nie widze kontrolki kierunkow teraz szukam zarowki diodowej.
Dzieki,
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-07-02, 21:38
|
|
|
żarówka dwuledowa, diody połączone przeciwsobnie, w jednej oprawie. Albo kupisz albo montuj sam, opisów na necie milion, ale tak to wygląda jak jest w moto jedna kontrolka.
pozdro |
|
|
|
 |
Jano

|
Wysłany: 2012-07-10, 10:27
|
|
|
zastosowalem dwie zarowki ledowe podlaczone przecisobnie.. zaswiecily bez zarzutu.
jednak gdy wlacze swiatlo mijania, to diody w kontrolce zupelnie przestaja swiecic, a i kierunkowskazy ledowe swieca dwa razy slabiej. gdy silnik pracuje, efekt jest ten sam.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-07-10, 15:42
|
|
|
| sprawdź masę, sprawdź w jakim stanie aku, ładowanie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |