|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
dziwny przypadek F4i |
| Autor |
Wiadomość |
jojko91spi
:ŻAJEBISTY FACET:

Motocykl: CBR F4i + ćwiartka do pola ;]
Imię: Tomek
Wiek: 34 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 505 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2011-06-23, 22:25
|
|
|
aaa..prezeSIKU drugi diagnosta posprawdzal wszystko jakmai dziwnymtrafem bylo OK ( no poza dB ;] )
[ Dodano: 2011-06-23, 22:26 ]
aaa i zapomnialem,jak przekrecam stacyjke to swieci sikontrolka z dlugich nawet jesli sa wylaczone swiatla na wylaczniku - swiatlo nie swieci |
_________________ : :: ::: :Morał jest krótki i niektórym znany: ::: :: :
: :: ::: :Gdy nie ma warunków wolniej zapierdalamY: ::: :: :
 |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2011-06-23, 22:32
|
|
|
NIE MASZ MASY - jest brana przez inne odbiorniki, w tym wypadku żarówki, duży opór złącza, duży pobór prądu i aku nie wydala więc gaśnie, ewentualnie nawet nie odpala, ale o tym już pisałem i nie sprawdziłeś.
pod czachą powinien być punkt główny masy - obczaj go. to samo z aku do ramy, posprawdzaj czy nie jest urwany przewód, zaśniedziały, zgnity styk, cokolwiek, ale związane z MASĄ. Zaczynaj od strony żarówek z reflektora, a znajdziesz.
chyba tylko tyle w tym temacie można powiedzieć. |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-06-23, 22:49
|
|
|
ja Ci proponuje tak: rozpiąć aku, wyjąć żarówki i miernikiem sprawdzić opór każdego kabla, od wsuwki do ramy, oczywiście kable masowe, czyli te, którymi prąd z odbiornika wypływa bo już nie wiem jak mam pisać.. W hondzie to zazwyczaj zielone kable, ewentualnie z jakims paskiem, ale raczej całe zielone.
Zacznij od tych od świateł i kierunków.
Niestety nie mam kiedy wpaść, od jutra mnie nie ma, przyszły tydzien mam zawalony razem z wekendem a potem ide na urlop.
[ Dodano: 2011-06-23, 22:52 ]
inny sposób: wyjmij wszystkie żarówki i spróbuj odpalić, jeśli jest gdzieś po ich stronie zwarcie, to po wyjęciu zniknie, więc moto powinno zagadać, a potem po kolei sobie je wsadzaj z powrotem, aż znajdziesz problemowy punkt. |
|
|
|
 |
jojko91spi
:ŻAJEBISTY FACET:

Motocykl: CBR F4i + ćwiartka do pola ;]
Imię: Tomek
Wiek: 34 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 505 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 2011-06-23, 22:53
|
|
|
nic , w sobote rano chyba bede kombinowac wtedy sie okaze co i jak:) dzieki za podopowiedz |
_________________ : :: ::: :Morał jest krótki i niektórym znany: ::: :: :
: :: ::: :Gdy nie ma warunków wolniej zapierdalamY: ::: :: :
 |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2011-06-23, 23:02
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | musiałeś ściągać motocykl z trasy po tym jak się przepalił bezpiecznik |
primo : nasze motocykle dzieli dekada rozwiazan technicznych. u Ciebie mozna jechac zupelnie bez pradu u mnie nie szlo.
secudno: sprawdzenie bezpiecznikow w skrzynce to pryszcz. ale zeby domyslic sie ze poza glownymi bezpiecznikami jest jeszcze jeden gdzies gleboko miedzy silnikiem a siedzeniem to trzeba juz miec minimum wiedzy o danym motocyklu. wychodzac na przeciw Twoim kolejnym uszczypliwosciom podpowiem ze starsze wersje tego moto (bez ABS) nie mialy tego bezpiecznika (albo mialy wpiety w szereg glownych bezpiecznikow - juz nie pamietam).
nie mniej jednak Ty i Twoje sprzety jestescie reliktami przeszlosci i lepiej czujecie sie remontowani srodkami doraznymi - jak kawalek druta. |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2011-06-23, 23:04
|
|
|
OCC Senior, ku Twemu zdziwieniu, każdy motocykl ma tzw. bezpiecznik główny, montowany zazwyczaj pod przekaźnikiem rozrusznika, właśnie gdzieś pod dupą czy moto posiada abs czy nie, ale tak jak piszesz, trzeba już mieć te minimum wiedzy. Jak widać - nie masz jej. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |