Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
dziwny przypadek F4i
Autor Wiadomość
jojko91spi 
:ŻAJEBISTY FACET:

Motocykl: CBR F4i + ćwiartka do pola ;]
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-06-23, 22:25   

aaa..prezeSIKU !! drugi diagnosta posprawdzal wszystko jakmai dziwnymtrafem bylo OK :) ( no poza dB ;] )

[ Dodano: 2011-06-23, 22:26 ]
aaa i zapomnialem,jak przekrecam stacyjke to swieci sikontrolka z dlugich nawet jesli sa wylaczone swiatla na wylaczniku - swiatlo nie swieci

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2011-06-23, 22:32   

NIE MASZ MASY - jest brana przez inne odbiorniki, w tym wypadku żarówki, duży opór złącza, duży pobór prądu i aku nie wydala więc gaśnie, ewentualnie nawet nie odpala, ale o tym już pisałem i nie sprawdziłeś.

pod czachą powinien być punkt główny masy - obczaj go. to samo z aku do ramy, posprawdzaj czy nie jest urwany przewód, zaśniedziały, zgnity styk, cokolwiek, ale związane z MASĄ. Zaczynaj od strony żarówek z reflektora, a znajdziesz.

chyba tylko tyle w tym temacie można powiedzieć. ;o

emil 

Wysłany: 2011-06-23, 22:49   

ja Ci proponuje tak: rozpiąć aku, wyjąć żarówki i miernikiem sprawdzić opór każdego kabla, od wsuwki do ramy, oczywiście kable masowe, czyli te, którymi prąd z odbiornika wypływa :D bo już nie wiem jak mam pisać.. W hondzie to zazwyczaj zielone kable, ewentualnie z jakims paskiem, ale raczej całe zielone.

Zacznij od tych od świateł i kierunków.

Niestety nie mam kiedy wpaść, od jutra mnie nie ma, przyszły tydzien mam zawalony razem z wekendem a potem ide na urlop.

[ Dodano: 2011-06-23, 22:52 ]
inny sposób: wyjmij wszystkie żarówki i spróbuj odpalić, jeśli jest gdzieś po ich stronie zwarcie, to po wyjęciu zniknie, więc moto powinno zagadać, a potem po kolei sobie je wsadzaj z powrotem, aż znajdziesz problemowy punkt.

jojko91spi 
:ŻAJEBISTY FACET:

Motocykl: CBR F4i + ćwiartka do pola ;]
Imię: Tomek
Wysłany: 2011-06-23, 22:53   

nic , w sobote rano chyba bede kombinowac :) wtedy sie okaze co i jak:) dzieki za podopowiedz :)

OCC Senior 
sorry but without me

Motocykl: to zło
Imię: róży
Wysłany: 2011-06-23, 23:02   

prezesartur napisał/a:
musiałeś ściągać motocykl z trasy po tym jak się przepalił bezpiecznik

primo : nasze motocykle dzieli dekada rozwiazan technicznych. u Ciebie mozna jechac zupelnie bez pradu u mnie nie szlo.
secudno: sprawdzenie bezpiecznikow w skrzynce to pryszcz. ale zeby domyslic sie ze poza glownymi bezpiecznikami jest jeszcze jeden gdzies gleboko miedzy silnikiem a siedzeniem to trzeba juz miec minimum wiedzy o danym motocyklu. wychodzac na przeciw Twoim kolejnym uszczypliwosciom podpowiem ze starsze wersje tego moto (bez ABS) nie mialy tego bezpiecznika (albo mialy wpiety w szereg glownych bezpiecznikow - juz nie pamietam).
nie mniej jednak Ty i Twoje sprzety jestescie reliktami przeszlosci i lepiej czujecie sie remontowani srodkami doraznymi - jak kawalek druta.

emil 

Wysłany: 2011-06-23, 23:04   

OCC Senior, ku Twemu zdziwieniu, każdy motocykl ma tzw. bezpiecznik główny, montowany zazwyczaj pod przekaźnikiem rozrusznika, właśnie gdzieś pod dupą :D czy moto posiada abs czy nie, ale tak jak piszesz, trzeba już mieć te minimum wiedzy. Jak widać - nie masz jej.

Odpowiedz do tematu