|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Amortyzator centralny Suzuki TL1000s |
| Autor |
Wiadomość |
Kermit
Motocykl: Czerwony TL 1000 S '98r.
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 2012-05-01, 13:24 Amortyzator centralny Suzuki TL1000s
|
|
|
Witam i od razu przejdę do rzeczy
Fabryczny amortyzator w Suzuki Tl 1000s ma wadę, która sprawia, że mocowanie amortyzatora rozlatuje się. Są tacy którzy mocują amorek za pomocą dowcipnej blaszki i taki właśnie wynalazek jeździ u mnie w moto.
Aby pozbyć się problemu (i trefnego amorka) zakupiłem używaną część która tymczasowo rozwiązuje problem, jednak rozglądam się już zawczasu za rozwiązanie docelowym i tu jest moje pytanie:
Ze zgromadzonych przeze mnie informacji wynika, że kompatybilne amorki robi kilka firm:
Orginalny suzuki - kosztuje w Monachium 530eur, nie znam polskich cen
Ohlins - S46PR1C1 915eur
Mupo GT1 - 489eur
AB2 - 939eur
Petubo - 615eur
Pytania:
1. Z wyżej wymienionych firm znam tylko Ohlins i wiem że jest pozbawiony fabrycznej wady, ale nie jestem przekonany czy chcę wydać na amorek 915eur. Czy ktoś zna pozostałe firmy? W szczególności Mupo i Petubo. Fabryczny amorek ma pełną regulację, jak jest z pozostałymi? Na ile można polegać na tym najtańszym amorku?
2. Czy ktoś zna ceny tych amorków w Polsce? |
_________________ Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste (...)
Run, live to fly, fly to live. Aces high. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |