|
Sikora Honda |
| Autor |
Wiadomość |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
Wysłany: 2010-04-30, 02:28 Sikora Honda
|
|
|
Naganne podejście do klienta.
Nieznajomość na częściach zamiennych.
Dwa razy musiałem jechać by odebrać to co u nich zamówiłem to na dodatek musiałem jechać trzeci raz by oddać im źle zamówiony towar.
Strata cennego czasu i pieniędzy. Porażka |
|
|
|
 |
seph
streetburner

Motocykl: FZS 1000 byÂł:( "rehabilitacja" B
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 2010-05-01, 09:32
|
|
|
Nie narzekaj ;p pani w kasie byla miła |
_________________ Celem wojny nie jest umrzeĂŚ za ojczyznĂŞ, tylko sprawiĂŚ by tamci skurwiele zginĂŞli za swojÂą.
G.C. Patton |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2010-05-01, 12:27
|
|
|
| seph napisał/a: | Nie narzekaj ;p pani w kasie byla miła |
Lepiej żeby mieli dobre części , a zamiast pani może stać za kasą nawet jakiś grubasek
Przy wiślance tyż stoją miłe "panie" |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=ZEtS0SyfKyg |
|
|
|
 |
jochas
Motocykl: no czarny kochany i japoński:)
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2010-11-30, 19:33
|
|
|
| Mogę potwierdzić z tym nagannym podejściem do klienta. Czułem się gorszy od osób przyjeżdżających na BMW. Kolejna rzecz: nie mówię, że mieli mi moto wypucować ale nie powinno być upaćkane olejem i płynem hamulcowym. Byłem bo musiałem (przegląd gwarancyjny) i nie planuje więcej wizyt u nich. |
_________________ http://www.sprezyny.eu/ |
|
|
|
 |
Piecol

Motocykl: Kawasaki Versys
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 2010-12-01, 13:15
|
|
|
A już miałem Horneta u ich brać.
Dobrze, że się rozmyśliłem.
Dzięki za opinie. |
|
|
|
 |
Piwowarek
...3,14 i reszta

Motocykl: BMW R1200GS LC
Imię: Pshemas
|
Wysłany: 2010-12-01, 19:25
|
|
|
Ja tam kupiłem dwa moto i nie mogę narzekać Zarówno handlowo jak i serwisowo zawsze byłem zadowolony (po przeglądach moto było umyte i wytarte do sucha). |
_________________ MoTóR jest wieczny, MoTóR nie umiera nigdy!!! http://314ireszta.pl |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2010-12-02, 01:08
|
|
|
| jochas napisał/a: | | ...Czułem się gorszy od osób przyjeżdżających na BMW... |
nie wiem co w tym dziwnego cza znać swoje miejsce w szeregu !
|
|
 |
grzegorz_PL
Motocykl: Honda Hornet
Imię: Grzes
|
Wysłany: 2013-02-23, 13:47
|
|
|
Moi drodzy chciałbym wam przedstawić moje negatywne doświadczenia z serwisem HONDY w Bielsku-Białej MOTOCENTRUM SIKORA. Dodam, że posiadam również samochód marki BMW który salon jest zaraz obok HONDY i jest firmowany również nazwiskiem SIKORA. Moja Honda Hornet jest pierwszą z dwóch kupionych w tym salonie 2006 oraz 2010.
Ale do rzeczy, miałem wypadek w sierpniu 2012 roku oględziny rzeczoznawcy zostały wykonane w dniu 27 sierpnia 2012 a 5 września oddałem swoją piękną Hornetke w ręce tego serwisu. No i się zaczęło
Pierwsze co trochę mnie zdziwiło to nie podjęcie naprawy do momentu jak TU nie przelało im kasy no ale to sprawa miedzy nimi a TU.
po 2 tygodniach
Telefon ja: czy naprawa została rozpoczęta?
Honda: nie bo nie mamy jeszcze kasy,
telefon do TU: czy przelew został wysłany do Hondy?
TU: Tak, został wysłany kilka dni temu.
Wizyta w Salonie Honda na drugi dzień
Ja: Czy przelew od TU został już zaksięgowany?
Pani z kasy: Dobrze już sprawdzam. Po kilku minutach, niestety nie mamy jeszcze tego przelewu.
Ja: Ale TU twierdzi, że przelew został wysłany kilka dni temu.
Pani z kasy: A może jest zaksięgowany na innym koncie, proszę poczekać. Po kilku minutach, przykro mi ale nie osoby która może to sprawdzić.
No cóż odpuściłem i wyszedłem. Po kilku dniach dzwonie i dowiaduje się, że mają już kase. No wiec pytam kiedy będzie naprawa wykonana, Honda, że około tygodnia do dwóch jak tylko części przyjdą, po miesiącu okazało się, że nie ma jeszcze wszystkich części.
Postanowiłem odebrać motocykl by wykorzystać pogodę pojeździłem jakieś 2 tygodnie i znowu oddałem go do serwisu ale okazało się że nie ma jeszcze wszystkich części. Sezon się kończył więc przestało mi zależeć już na motocyklu więc, dzwoniłem 1 w miesiącu czy jest gotowy i oczywiście nie był.
Aż tu nagle i niespodziewanie telefon 4 lub 5 luty 2013 roku pańskiego.
Honda: Motor jest już gotowy można sobie go odebrać.
Świetnie!!! No ale patrzę przez okno a tu … śnieg. Mówie, że jak tylko zrobi się lepsza pogoda to zabiorę swój motor. Po dwóch tygodniach Honda zaproponowała, że przywiozą mi mój skarb. No to dobra jest piątek i czekam na czarna perłę.
Zanim zobaczysz zdjęcia muszę powiedzieć, że bardzo dbam o wygląd i stan techniczny swojego szerszenia więc proszę się nie dziwić, że mi się ciśnienie podniosło.
No i przywieźli szczena mi opadła jak zobaczyłem co mi przywieźli.
Oczywiscie HONDA zaproponowala kolejne ogledziny rzeczoznawcy no ale to wszystko bylo juz w pierwszym kosztorysie naprawy za ktory wzieli cos okolo 7000. |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-02-23, 17:28
|
|
|
grzesiu a czego TY sie spodziewales???
co Cie sklonilo aby oddawac do nich motocykl na taką naprawe?????
Nie chcialo sie poszukac,poczytac to teraz zostaniesz z tym ''tworem'' albo sie bedziesz szarpał po sądach.
NAPRAWA POWYPADKOWA TO NIE WYMIANA OLEJU I JEST BARDZO MAŁO SERWISOW GDZIE TO ZROBIĄ DOBRZE, ale napewno wiele gdzie zrobią taniej |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2013-02-23, 19:42
|
|
|
to się nadaje do rzecznika praw ubezpieczonych
bierz oszustów za ryj !
a jak będziesz miał kłopoty to daj znać...ściągniemy TV i opiszemy na motoportalach
Spokojnie Miki. Ab. |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2013-02-24, 20:52
|
|
|
a co rzeczoznawca okreslił do wymiany?
czesto jest tak ze wymieniaja tylko te elementy zaznaczone przez rzeczoznawce jako uszkodzone.
a znajac ceny czesci w aso to 2 czesci i juz mam 7 patyków. |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
Seldon

Motocykl: SSB 1800 w. turbine
Imię: Seldon
|
Wysłany: 2013-02-24, 23:28
|
|
|
Czy ten post to nie jest jakieś badziewie ? Facet się zalogował, za kilka minut napisał posta, szkalującego serwis (pierwszy post), nawet się nie przywitał, lokalizacja POLSKA, jak by było ciężko podać miasto.
Czyli dołączył do użytkowników forum, wyłącznie aby się wyżalić jak go rolują...
A może to on roluje nas ? |
|
|
|
 |
greenmack

Motocykl: rower
Imię: maciek
|
Wysłany: 2013-02-25, 09:14
|
|
|
| Cytat: | | A może to on roluje nas ? |
tez tak mysle,przeciez u sikory wszystko robią tak jak trzeba i do tego bardzo tanio
inna sprrawą jest to ze wszedl z buciorami chlopak na forum |
_________________ http://www.dwagary.pl/ |
| Ostatnio zmieniony przez greenmack 2013-02-25, 09:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
grzegorz_PL
Motocykl: Honda Hornet
Imię: Grzes
|
Wysłany: 2013-02-25, 11:56
|
|
|
Zeby nie byc goloslownym dolaczam kosztorys z pierwszych ogledzin, braki z kosztorysu oznaczono na zolto.
Honda zabiera moj motor ponowanie do naprawy wiec chyba sie z nimi dogadalem ale niesmak zostaje juz na zawsze.
Poinformuje was jak tylko sprawa zostanie zamknieta
 |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2013-02-25, 13:03
|