|
Warto zobaczyć - filmy |
| Autor |
Wiadomość |
PatriSH

Motocykl: FZ1N
Imię: Patrish
|
|
|
|
 |
Bananamonk

Motocykl: FZ6
Imię: Johny
|
Wysłany: 2012-10-14, 01:07
|
|
|
KLIK Z forum rybnickich! Paliwo gdzie? Zastanawiałem się czy dobry dział, czy nie bardziej odpowiedni by był o polytyce
Akcyza w górze, a jechać chcę!!! |
_________________ Omnis homo mendax...
"Ćwiczenie jest złem i służy tylko tym, którzy nie są idealni!" |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-10-14, 18:41
|
|
|
Myślę, że większość. To w zwolnionym tempie więc wygląda groźniej. Pojedź od Łaz do Zawiercia kolejówką. Przed samym Zawierciem jest zakręt i za nim wybój jak pojedziesz +100 to masz pewną taką samą sytuację czyli wybicie go góry przedniego koła w skręcie.
Utarło się, że motocykl nie chce robić nic tylko się przewracac a to gówno prawda. Motocykl stara się zachować pion i miałem trzy takie sytuacje raz jak mi w zakręcie właśnie tam wybiło koło do góry tego ani nie czujesz to moment tyle tylko, że kierownica nagle robi się strasznie "lekka". Byle nie spanikować i utrzymać ją w położeniu wyjściowym. Drugi raz jechałem w nocy a że w nocy kiepsko widzę to przy 140 "zgubiłem" w zakręcie asfalt i przeciąłem zakręt poboczem zwolniłem następny przejechałem tak samo przy 120. Wytrzęsło cholernie ale nie wyłożyło motocykla większym zagrożeniem było to, że na pierwszym prawie trafiłem w słupek z odblaskiem. Natomiast autem jak złapaliśmy pobocze skończyo sie na dachu. Trzeci raz z niewyważonym przednim kołem przy 180 bicia dostało już takiego, że koło oderwało od asfaltu i zaczeło skakć na boki. Odpuściłem manetkę wróciło do "normy". To akurat była czysta głupota bo przy 170 już tak szarpało kierownicą, że ją chciało z rąk wyrwać ale ciekawy byłem co bedzie dalej. Nic się nie stało. Dałem też typowi moto był tak nawalony, że prowadząc go na odcinku 10-15 metrów przewrócił się z nim 2 razy. Pojechał po pół godzinie wrócił motocykla nie wyłożył.
Zostawmy to dramatyzowanie tym, którzy w życiu nie siedzieli na motocyklu i sieją te żałosne mity o kamyku na asfalcie.
To znacie wszyscy:
http://www.youtube.com/watch?v=2wnseFIAN3E#t=0m22s
Czy gość miał jakikolwiek wpływ przez pierwszą połwę czasu ? Żadnego a moto jakoś się nie położyło. Dopuki koła sie kręcą fizyka jest po naszej stronie. |
|
 |
Diabeł

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wiek: 42 Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 681 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-10-15, 18:59
|
|
|
Bezczelność internautów nie zna granic. Podpis "Ucieczka z miejsca wypadku" i że niby co ? Facet w pojeździe zachował się szlachetnie gdyż pomimo, że dziadyga przez swoją głupotę uszkodził mu pojazd ten nawet nie zatrzymał się by go fatygować nie mówiąc już o obciążeniu kosztami naprawy. Ale w takich żyjemy czasach gdzie okażesz dobre serce a skończy się pomówieniem i szkalowaniem.
W drugiej części filmu widzimy jak umiejętnie kierowca potrafi wykożystać swój pojazd zgodnie z jego przeznaczeniem. W centralnej przedniej części pojazdu jak widzimy umieszczony jest celownik. Możemy zobaczyć jak dużym doświadczeniem cechuje się kierowca dokonując bezpośredniego czystego trafienia kożystąc jedynie z pomocy tak archaicznego przyrządu jak wspomniany celownik. Bohater nagrania to osoba wysoce wyspecializowana oraz posiadająca bardzo szlachetne usposobienie i należą się mu wyrazy szczególnego uznania. |
|
 |
baton [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-10-15, 19:27
|
|
|
Sobie chyba robisz jaja jakieś. Przecież tam zginęli ludzie, niewinni na pewno. Z tej "czołówki" na końcu filmu nie wierzę, żeby ktoś wyszedł żywy.
P.S. Uważam, że powinieneś dostać ostrzeżenie, żeby takich głupot nie wypisywać. I dla innych to będzie ostrzeżenie, żeby się powstrzymali od bezsensownych komentarzy. Tam zginęli ludzie a ty sobie żarty robisz. To jest straszne. |
| Ostatnio zmieniony przez baton 2012-10-15, 19:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-10-15, 19:38
|
|
|
| baton napisał/a: | | Uważam, że powinieneś dostać ostrzeżenie, żeby takich głupot nie wypisywać. |
| baton napisał/a: | | Tam zginęli ludzie a ty sobie żarty robisz. To jest straszne. |
jak mogłeś
zobaczysz będziesz się smażył w piekle
w amelinowym kotle
a smołe będziesz batonem mieszał |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-10-15, 19:40
|
|
|
| baton napisał/a: | | Tam zginęli ludzie |
Tego nie wiemy. |
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2012-10-15, 20:02
|
|
|
| prezesartur napisał/a: |
Tego nie wiemy. |
za to wiemy, że masz braki z podstawówki
| prezesartur napisał/a: | | kierowca potrafi wykożystać swój pojazd [..] trafienia kożystąc jedynie z pomocy tak |
|
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Miki72 2012-10-15, 20:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-10-15, 20:08
|
|
|