|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Zalane mieszkanie - odszkodowanie |
| Autor |
Wiadomość |
harmonista

Motocykl: VFR800FI '00
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2014-03-30, 19:44 Zalane mieszkanie - odszkodowanie
|
|
|
Witam,
w piątek kiedy byłem na krótkim wypoczynku w moim mieszkaniu wybiła rura kanalizacyjna. Zalało mnie i sąsiada pode mną. Wina leży po stronie spółdzielni więc i z jej ubezpieczenia będę starał się o odszkodowanie. Z góry zakładam, że będę się odwoływał co do wypłaconego odszkodowania.
Wracając do sedna. Czy jest ktoś na forum w miarę oblatany w ubezpieczeniach od takich rzeczy? Czy oprócz strat materialnych mogę starać się o jeszcze jakieś dodatkowe odszkodowanie? Jest to nasze pierwsze mieszkanie wzięte ze spółdzielni po eksmisji więc wyremontowane ze stanu delikatnie mówiąc średniego jakieś dwa lata temu. Dodatkowo rodzice musieli się fatygować żeby otworzyć mieszkanie, sprzątać rozlaną wodę. Nie wspominając o tym, że ja wróciłem dzień wcześniej niż planowałem.
Jeśli ktoś ma wiedzę, ochotę i chęci pomóc to proszę o kontakt na PW.
Dzięki
Rafał |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-30, 21:45
|
|
|
Powiem tyle co wiem- jeśli masz mieszkanie ubezpieczone np. w PZU, przyjeżdża rzeczoznawca, ocenia rozmiar szkód tzn. przelicza koszt odnowienia do stanu poprzedniego i wypłaca kasę.
Nie wiem jak jest ze spółdzielnią. Pewne jest jedno- kwity musisz tworzyć. |
|
|
|
 |
harmonista

Motocykl: VFR800FI '00
Imię: Rafał
|
Wysłany: 2014-03-31, 13:50
|
|
|
| Dzisiaj byłem w spółdzielni dostałem jakiś wniosek do wypełnienia. Ubezpieczenie mają w Uniga. Zobaczymy co dalej... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |