Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mg1989sos
2012-08-23, 00:26
Współdzierżawa konia Jaworzno
Autor Wiadomość
magik
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 00:43   

mg1989sos napisał/a:
oj wybacz :) a w ogóle gratulacje :D własnie napisałeś post numer 170 000 :D
jo super <jupi> <jupi> tylko co mi Q2 z tego ?? może jaki bon na tanksztela dostane tak o wartości 3000 :D obojetnie może być nawet na shella w sosnowcu dojade sobie :P

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2012-08-23, 00:44   

magik napisał/a:
mg1989sos napisał/a:
oj wybacz :) a w ogóle gratulacje :D własnie napisałeś post numer 170 000 :D
jo super <jupi> <jupi> tylko co mi Q2 z tego ?? może jaki bon na tanksztela dostane tak o wartości 3000 :D obojetnie może być nawet na shella w sosnowcu dojade sobie :P

nie dojedziesz.. paszport Ci ponoć stracił ważność :) a to jednak za granicą już .. niby kilkaset metrów tylko ale jednak ...
Profil Facebook

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 00:47   

ja odbiore w imieniu magika

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 00:48   

spoko jak ufundujesz to i poczekam az mi wystawią nowa wize :D talon się nie zmarnuje

ale sory michaś ale robimy juz OT w dzierżawie konia więc żeby jednak bylo na temat to co do konia to przynajmniej masz ten plus ze płacisz 400 miesiecznie i nie musisz tankować :P hehehe

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 00:53   

ale siano poszlo w góre ostatnio.
i na kukurydze tez podniesli VAt wiec magik jak sie nie znasz to sie nie odzywaj

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 01:00   

to już milkne a myślalem że jak sprzedam moto i kupie konia to zaoszczędze

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 01:04   

słyszalem gdzies ostatnio o powoływanym pułku strażaków.
kawaleria ma być

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 01:09   

mnie nic nie wiadomo w tym temacie :P

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 01:13   

dziwne. jestes kawaler?

Zen. 

Motocykl: CB 500
Imię: Dominika
Wysłany: 2012-08-23, 01:59   

Czy ten koń stoi w ciezkowicach?

Jesli tak to uważam, ze jest to bardzo dobra oferta, pod warunkiem, że współdzierzawca jest w porządku i faktycznie konia ma się do dyspozycji ile się chce i nie będzie sie ktoś wtrącać. Stajnia też moim zdaniem jest świetna (a przynajmniej 'za moich czasów' była), do dyspozycji fajna hala co jest przydatne przy niepogodzie i zimą. Same warunki socjalne też fajne no i ośrodek wg mnie najładniejszy w okolicy.

Co do samej dzierżawy i spraw zdrowotnych konia. Z reguły jest tak, że dzierżawca pokrywa wszystkie koszty leczenia, kowala, witamin i tak dalej. Ewentualnie można się dogadać i z właścicielem na pół, ale to juz zależy od umowy jaką się podpisuje. Tazzman dobry konik bez papierów za 4 tys? utrzymanie 400-600 zł? takie ceny to były ze 4 lata temu, teraz byle jaka stajnia to koszt minum 650 zł miesięcznie. Za 4 tysiace to kupisz tzw 'trupa', no chyba że poszukasz bardzo bardzo dobrze, albo masz szczęście lub znasz odpowiednich ludzi.

Reasumując - jak koń bezproblemowy, właścicielka w porządku to tylko brać. 400 zł za mozliwość jazdy w tej stajni to nie jest dużo. Nie wiem jak z halą ale możliwe że jest na godziny. Jakbym miała jakieś dodatkowe fundusze sama bym się zdecydowała, czasami żałuję, że sprzedałam swojego konia. Chętnie bym wróciła do tego sportu :/

grzeesiek 

Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2012-08-23, 10:48   

Przecież to najlepsza stadnina w okolicy.Ceny jak wszędzie a warunki super ,konie ułożone,zaplecze,atmosfera,wyjazdy co chwila na zawody amatorskie.
Sens wspóldzierżawy jest taki że nawet na moto na którym wszyscy jeżdżą za dużo w zawodach nie zwojujesz.
Jak żona sprzedawała to najpierw wywiad co będzie się z nim działo później.Parę osób usłyszało dziękuje ale pani/panu nie sprzedam.A nawet te 4 tys to dopiero początek wydatków.
Kontakt tylko tel.Oferta ważna do końca tygodnia.

angielski korepetycje 35/h Katowice Ruda Śl. Tel 516482812
Ostatnio zmieniony przez grzeesiek 2012-08-23, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  

magik
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-23, 18:37   

czas odgrzebać temat równie snobistyczny co i.........tyczny :P burżuazja której nie stac na całego konia i szuka współdzierżawcy :D Coż za ciezkie czasy nastały tla polskiej magnaterii i drobnomieszczaństwa Jeden koń a 3 "właścicieli" heheh Biedny koń

grzeesiek 

Motocykl: R6
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2012-08-25, 10:22   

Co Ty gadasz dziewczyna się uczy,ile można dusić rodziców.Dobrze kombinuje.

angielski korepetycje 35/h Katowice Ruda Śl. Tel 516482812

Odpowiedz do tematu