|
wakacje, biura podróży |
| Autor |
Wiadomość |
re5pect
Motocykl: GS 500
Imię: Andrzej
|
Wysłany: 2011-01-26, 14:49 wakacje, biura podróży
|
|
|
witam
zgłaszam się do was z prośbą o pomoc w wyborze biura podróży. ja się na tym nie znam bo wszędzie gdzie jadę to sam sobie jestem organizatorem. rodzice wymyslili sobie wyjazd na wakacje w lutym. no i tu moja prośba czy ktoś z was pracuje albo ma kontakt z kimś kto mógłby mi pomóc w wyborze jakiś wakacji? chyba że ktoś z was jest na bieżąco z ofertami i zna się na tym to będę wdzięczny. wiem że mogę sobie znaleźć masę ogłoszeń i to nie jest problem bo już szukałem ale mi chodzi o coś sprawdzonego i pewnego, żeby później sie nie okazało że do morza jest faktycznie 100m ale razem w urwiskiem
pozdrawiam |
|
|
|
 |
YGH
Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
|
Wysłany: 2011-01-26, 14:56
|
|
|
moja cioka z wujkiem od lat korzystają z biura "tui". Latają od lat i sobie chwalą, wszystko pierwsza klasa, wypas itp. Każdemu polecają.
http://www.tui.pl/ |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 36 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-01-28, 13:50
|
|
|
Od kilku lat jeżdże z Oasis Tours...początkowo z rodzicami, teraz ze znajomymi i musze przyznać, że mimo tego iż sporo osób negatywnie wyraża się na teamt biura, zawsze wracałem zadowolony . Raz mieliśmy wpadke z hotelem zamiast do 4+ na 2 dni trafilismy do 3 później ok...z tym że wczasy od osoby kosztowały 1900zł z groszem a dostaliśmy po powrocie zwrot po 500-600zł osoba tak, że nie jest źle jak za 2 dni niedogodnień(ale to jednorazowy wypadek ).
Co do odległości od morza itd...to zawsze trzeba się sprecyzować na czym Ci zalezy...czy życie nocne czyli centrum miasta, czy spokojne wakacje zdala od hałasu w hotelu z przepiękną plażą, rafami itd;D. Chyba ze chcesz miec to i to to 3-4k od łepka .
Jedno co moge napewno powiedzieć jeśli lecisz np do egiptu,turcji, tunezji itd nie pchać się w hotele 3 gwiazdki...prawie zawsze daleko od morza, tj dowóz busami, przejscia przez ulice itd, no i nieukrywajmy pokoje mogą zaskoczyć ale to również w hotelach 4,4+ gwiazdkowych jak nie sypniesz bakszyszem . Zresztą w pokojach nie siedzisz tylko kimano itd;D |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
PatriSH

Motocykl: FZ1N
Imię: Patrish
|
Wysłany: 2011-01-28, 14:01
|
|
|
| Przemo napisał/a: | | ...Jedno co moge napewno powiedzieć jeśli lecisz np do egiptu,turcji, tunezji itd nie pchać się w hotele 3 gwiazdki...prawie zawsze daleko od morza, tj dowóz busami, przejscia przez ulice itd... |
Wedlug mnie jesli jedziesz do Tunezji to wlasnie nie trzeba szukac super hoteli po 4, 5 gwiazdek. Tam zycie zaczyna sie nocą, a do hotelu idziesz sie przespac i wracasz na miasto czy nad morze jak tam wolisz. Ja bylem 3 razy w tunezji wtym dwa razy ten sam hotel odwiedzilem i bylem jak zwykle bardzo zadowolony morze bylo zaraz po przejsciu przez ulice a hotel usadowiony w centrum miasta BAJKA ! (takie jest moje zdanie na ten temat) |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-01-28, 14:55
|
|
|
Zgadzam się dlatego zakończylem zdaniem | Przemo napisał/a: | | Zresztą w pokojach nie siedzisz tylko kimano itd;D | .
Napisałem też ze różne są gusty;) jedni wolą hotele oddalone od miasta, bardziej wypoasione pokoje i bezpośrednio przy plaży czyli hotel 4 lub 5 gwiazdek a drugim znowu zależy na życiu nocnym a nie na pokojach itd;) .
Odnośnie Egiptu odradzam poniżej 4 można to odchorować i się naprawde zrazić. |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
PatriSH

|
Wysłany: 2011-01-28, 14:57
|
|
|
Przesto tez napisalem ze takie jest moje zdanie jesli chodzi o wyjazd do Tunezji
| Przemo napisał/a: | ...Odnośnie Egiptu odradzam poniżej 4 ... |
Jak najbardziej sie z toba zgadzam. |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-01-28, 15:38
|
|
|
Tak więc wniosek jest prosty . Musisz się przedewszystkim określić na czym Ci zależy .
A jeśli chodzi o luty to chyba tylko wyspy bora bora lub karaiby ale troszke drogo;p.
Tunezja, Turcja chłodno w tunezji w tym okresie bardzo deszczowo,. Proponowalbym Egipt i regiony najbliżej pustni(zawsze cieplej) jest szansa że stuknie nawet i 30 stopni ;p.
Jedyne mankamenty w silny wiatr i zachmurzenie, może potrwać z 2-3 dni jak pechowo trafisz. Ale to samo już się zaczyna pod koniec września tak ze norma ...chyba że smigasz na kicie lub windsurfingu to można nieźle poszaleć |
|
|
|
 |
PatriSH

|
Wysłany: 2011-01-28, 16:00
|
|
|
Ja wrocilem z Egiptu w tamtym tygodniu. Zaznaczam ze styczen to najchlodniejszy miesiac w Egipcie a tu temperatura srednio po 28 stopni, ale raz stuknelo 35 ! W zime naprawde fajnie tam sie wybrac. Polecam |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-01-28, 16:02
|
|
|
no to wyjątkowo Ci sie trafiło z tym 35 , a powiedz jeszcze jaka miejscówka? |
|
|
|
 |
PatriSH

|
Wysłany: 2011-01-28, 16:04
|
|
|
| W Hurghadzie bylem na tydzien. |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-01-28, 16:07
|
|
|
Ooo a to gdzieś rejony sakali czy po za centrum? . Hurghade znam już chyba jak własną kieszeń to może nawet hotel bede kojarzył |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-01-28, 21:37
|
|
|
| Aha bym zapomniał... biorąc pod uwagę sytuacje biur turystycznych na polskim rynku tzn plajta pod koniec 2010 sporego biura Selectours oraz upadłość części Orbisa w tym roku nie wiadomo jak będzie z Sun & fun z tego co słyszałem dostali w kość właśnie w 2010 w związku z ograniczeniami lotów i sytuacją polityczą tak, że mogą przestać być wypłacalni...ale w lutym napewno im to jeszcze nie grozi... najlepiej stoi ponoć właśnie Oasis Tours i Triada mają wykupione hotele na 2 lata w przód;). Tak, że takich tour operatorów bym proponował ;] |
|
|
|
 |
pocik

Motocykl: drz
Imię: adam
|
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

|
Wysłany: 2011-01-29, 16:16
|
|
|
troszke sie tam dzieje ale dzieki temu szansa na niższe ceny . Zawsze można do szarma czy luksoru... bliżej pustyni czyli cieplej ale tylko siedzenie w hotelu dla bezpieczenstwa.
Polecam też teneryfe, wyspy kanaryjskie jest dosyc tanio i pogoda powyżej 20 stopni |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-29, 16:21
|
|
|
| Przemo napisał/a: | troszke sie tam dzieje ale dzieki temu szansa na niższe ceny . |
nie wiem, nie byłem, nie znam tej Afryki, Arabów i raczej nie chce... ale nie wiem jak musiałoby być tanio, żeby ktoś sie tam wybrał na urlop jak takie jaja sie teraz dzieją? |
|
|
|
 |
|
|