Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wakacje, biura podróży
Autor Wiadomość
re5pect 

Motocykl: GS 500
Imię: Andrzej
Wysłany: 2011-01-26, 14:49   wakacje, biura podróży

witam
zgłaszam się do was z prośbą o pomoc w wyborze biura podróży. ja się na tym nie znam bo wszędzie gdzie jadę to sam sobie jestem organizatorem. rodzice wymyslili sobie wyjazd na wakacje w lutym. no i tu moja prośba czy ktoś z was pracuje albo ma kontakt z kimś kto mógłby mi pomóc w wyborze jakiś wakacji? chyba że ktoś z was jest na bieżąco z ofertami i zna się na tym to będę wdzięczny. wiem że mogę sobie znaleźć masę ogłoszeń i to nie jest problem bo już szukałem ale mi chodzi o coś sprawdzonego i pewnego, żeby później sie nie okazało że do morza jest faktycznie 100m ale razem w urwiskiem :)
pozdrawiam

YGH 

Motocykl: CerBeR F3 '96
Imię: Jaco
Wysłany: 2011-01-26, 14:56   

moja cioka z wujkiem od lat korzystają z biura "tui". Latają od lat i sobie chwalą, wszystko pierwsza klasa, wypas itp. Każdemu polecają.

http://www.tui.pl/

Reaper 
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wysłany: 2011-01-28, 13:50   

Od kilku lat jeżdże z Oasis Tours...początkowo z rodzicami, teraz ze znajomymi i musze przyznać, że mimo tego iż sporo osób negatywnie wyraża się na teamt biura, zawsze wracałem zadowolony ;) . Raz mieliśmy wpadke z hotelem zamiast do 4+ na 2 dni trafilismy do 3 później ok...z tym że wczasy od osoby kosztowały 1900zł z groszem a dostaliśmy po powrocie zwrot po 500-600zł osoba ;) tak, że nie jest źle jak za 2 dni niedogodnień(ale to jednorazowy wypadek :) ).
Co do odległości od morza itd...to zawsze trzeba się sprecyzować na czym Ci zalezy...czy życie nocne czyli centrum miasta, czy spokojne wakacje zdala od hałasu w hotelu z przepiękną plażą, rafami itd;D. Chyba ze chcesz miec to i to to 3-4k od łepka :D .

Jedno co moge napewno powiedzieć jeśli lecisz np do egiptu,turcji, tunezji itd nie pchać się w hotele 3 gwiazdki...prawie zawsze daleko od morza, tj dowóz busami, przejscia przez ulice itd, no i nieukrywajmy pokoje mogą zaskoczyć :D ale to również w hotelach 4,4+ gwiazdkowych jak nie sypniesz bakszyszem :D . Zresztą w pokojach nie siedzisz tylko kimano itd;D

PatriSH 

Motocykl: FZ1N
Imię: Patrish
Wysłany: 2011-01-28, 14:01   

Przemo napisał/a:
...Jedno co moge napewno powiedzieć jeśli lecisz np do egiptu,turcji, tunezji itd nie pchać się w hotele 3 gwiazdki...prawie zawsze daleko od morza, tj dowóz busami, przejscia przez ulice itd...

Wedlug mnie jesli jedziesz do Tunezji to wlasnie nie trzeba szukac super hoteli po 4, 5 gwiazdek. Tam zycie zaczyna sie nocą, a do hotelu idziesz sie przespac i wracasz na miasto czy nad morze jak tam wolisz. Ja bylem 3 razy w tunezji wtym dwa razy ten sam hotel odwiedzilem i bylem jak zwykle bardzo zadowolony morze bylo zaraz po przejsciu przez ulice a hotel usadowiony w centrum miasta :) BAJKA ! (takie jest moje zdanie na ten temat)

Reaper 
inszallah

Wysłany: 2011-01-28, 14:55   

Zgadzam się dlatego zakończylem zdaniem
Przemo napisał/a:
Zresztą w pokojach nie siedzisz tylko kimano itd;D
.

Napisałem też ze różne są gusty;) jedni wolą hotele oddalone od miasta, bardziej wypoasione pokoje i bezpośrednio przy plaży czyli hotel 4 lub 5 gwiazdek a drugim znowu zależy na życiu nocnym a nie na pokojach itd;) .

Odnośnie Egiptu odradzam poniżej 4 ;) można to odchorować i się naprawde zrazić.

PatriSH 

Wysłany: 2011-01-28, 14:57   

Przesto tez napisalem ze takie jest moje zdanie jesli chodzi o wyjazd do Tunezji :P

Przemo napisał/a:
...Odnośnie Egiptu odradzam poniżej 4 ;) ...

Jak najbardziej sie z toba zgadzam. :)

Reaper 
inszallah

Wysłany: 2011-01-28, 15:38   

Tak więc wniosek jest prosty :) . Musisz się przedewszystkim określić na czym Ci zależy .
A jeśli chodzi o luty to chyba tylko wyspy bora bora lub karaiby ale troszke drogo;p.
Tunezja, Turcja chłodno w tunezji w tym okresie bardzo deszczowo,. Proponowalbym Egipt i regiony najbliżej pustni(zawsze cieplej) jest szansa że stuknie nawet i 30 stopni ;p.

Jedyne mankamenty w silny wiatr i zachmurzenie, może potrwać z 2-3 dni jak pechowo trafisz. Ale to samo już się zaczyna pod koniec września tak ze norma ;) ...chyba że smigasz na kicie lub windsurfingu to można nieźle poszaleć B)

PatriSH 

Wysłany: 2011-01-28, 16:00   

Ja wrocilem z Egiptu w tamtym tygodniu. Zaznaczam ze styczen to najchlodniejszy miesiac w Egipcie a tu temperatura srednio po 28 stopni, ale raz stuknelo 35 ! :D W zime naprawde fajnie tam sie wybrac. Polecam :>

Reaper 
inszallah

Wysłany: 2011-01-28, 16:02   

no to wyjątkowo Ci sie trafiło z tym 35 :D , a powiedz jeszcze jaka miejscówka?

PatriSH 

Wysłany: 2011-01-28, 16:04   

W Hurghadzie bylem na tydzien.

Reaper 
inszallah

Wysłany: 2011-01-28, 16:07   

Ooo a to gdzieś rejony sakali czy po za centrum? B) . Hurghade znam już chyba jak własną kieszeń to może nawet hotel bede kojarzył :P

Reaper 
inszallah

Wysłany: 2011-01-28, 21:37   

Aha bym zapomniał... biorąc pod uwagę sytuacje biur turystycznych na polskim rynku tzn plajta pod koniec 2010 sporego biura Selectours oraz upadłość części Orbisa w tym roku nie wiadomo jak będzie z Sun & fun z tego co słyszałem dostali w kość właśnie w 2010 w związku z ograniczeniami lotów i sytuacją polityczą tak, że mogą przestać być wypłacalni...ale w lutym napewno im to jeszcze nie grozi... najlepiej stoi ponoć właśnie Oasis Tours i Triada mają wykupione hotele na 2 lata w przód;). Tak, że takich tour operatorów bym proponował ;]

pocik 

Motocykl: drz
Imię: adam
Wysłany: 2011-01-28, 22:00   

hurghada

Reaper 
inszallah

Wysłany: 2011-01-29, 16:16   

troszke sie tam dzieje ale dzieki temu szansa na niższe ceny B) . Zawsze można do szarma czy luksoru... bliżej pustyni czyli cieplej ale tylko siedzenie w hotelu dla bezpieczenstwa.

Polecam też teneryfe, wyspy kanaryjskie jest dosyc tanio i pogoda powyżej 20 stopni ;)

zeno
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-29, 16:21   

Przemo napisał/a:
troszke sie tam dzieje ale dzieki temu szansa na niższe ceny B) .

nie wiem, nie byłem, nie znam tej Afryki, Arabów i raczej nie chce... ale nie wiem jak musiałoby być tanio, żeby ktoś sie tam wybrał na urlop jak takie jaja sie teraz dzieją?

Odpowiedz do tematu