Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Terrarystyka
Autor Wiadomość
MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-02, 19:25   Terrarystyka

Witam!

Powoli zbliza sie okres zimowy. Moje moto juz rozebrane czeka na zimowy serwis.
Trzeba sobie czyms czas zajac. No i wlasnie powoli zaczynam spelniac swoje dawne zachcianki :)
Terrarystyka. Bardzo ogolne pojecie. Konkretnie rzecz ujmujac interesuje sie wezami. Wlasnie planuje budowe swojego terrarium i mojego nowego pupilka :D Zapewne jest ktos kto podziela moje zainteresowania. Byc moze ktos jest zapalonym "terrorystom" :)

Czy moglibyscie wrzucic jakies fotki waszych domowych terrariow z Waszymi pupilami :D
Ja planuje kupno weza zbozowego na poczatek. Za kilka miesiecy mysle o parce. Terrarium chce zbudowac sam. Z plyty OSB. Zbozowke kupie mloda, zeby od poczatku sie przyzwyczajal do nowego otoczenia.

Temat stworzony do ogolnej dyskusji na temat terrarystyki. Moze ktos ma jakies fajne pajaczki albo inne jaszczurki :) prosilbym o jakies fotki Waszych terrariow bo zastanawiam sie jak urzadzic swoje :)

Pozdrawiam,
Jacek.

prezesartur 

Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
Wysłany: 2010-11-02, 21:34   

Byłem ze znajomej u jednej takiej w Sosnowcu, która miała węża i to nie małego i nie było specjalnej filozofii z domkiem dla niego. Wzięli szafę wywalili drzwi wstawili szybę. Wyglądało to niesamowicie tandetnie nawet pytaliśmy się czy stamtąd nie wylazł. Podobno nie. I nie była to jakaś byle glizda tylko kawał porządnego węża takie okazy widziałem tylko w zoo. Duży był bo nie karmiła go myszami tylko kotami. Znajomy ma też jakieś duże włochate jadowite pająki, które karmi świerszczami. Swoją drogą mają ludzie zboczenia ja to bym mógł świnkę morską hodować bo mam w tym praktykę odchowałem kilka rodzin pacyfistycznych świnków chociaż jedna zjadła ślimaka byłem oburzony żeby nie powiedzieć zdruzgotany tym jak takie pacyfistyczne zwierzę mogło dopuścić się tak strasznego czynu. Wtedy to odkryłem drugą mroczną naturę świnki.

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2010-11-02, 22:30   

Ja w garażu w kanale powinienem mieć pająka. Tzn. jakieś pół roku temu tam gmerałem, to mi bydle prawie wlazło na pysk, a ja prawie rozwaliłem łeb o deski. Miał jakie 7cm średnicy, grubołapy, ale gatunku nie znam, nie interesowałem się tym nigdy. Podejrzewam, że świerszcze wciąga rano nosem, więc może to coś takiego, jak prezes pisał? Chuj znajet, tak czy siak, jakbyś chciał go do akwarium i się nie boisz wsadzić do niego łapy, zapraszam.

ps. to było pół roku temu, rok temu kanał był czyszczony, więc skoro takie bydle przez pół roku wyrosło, boję się pomyśleć, co teraz można tam zastać.

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-02, 22:53   

Tu jest kumpel z tym swoim wynalazkiem chociaż wynalazek teraz jest większy bo już 2 albo 3 razy skórę zrzucał.

emil 

Wysłany: 2010-11-03, 00:07   

hmmm, a to nie, to mój jest troche inny. Jak na focie, w sumie to moja łapa :D to chyba butelkowiec pospolity czy jak mu tam było..

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-03, 03:17   

Cytat z wikipedi, który przemawia za świnką

Rekomendowane spożycie witaminy C dla dorosłego człowieka wynosi od 45 mg do 90 mg na dobę[5][6]. Organizmy większości zwierząt i roślin wytwarzają ten związek. Wyjątkiem są organizmy ssaków naczelnych, w tym człowieka, świnki morskiej i niektórych gatunków nietoperzy, którym musi być ona dostarczona z zewnątrz.

Jak widzicie jesteśmy tak samo blisko świnki jak małpy co potwierdza zachowanie wielu ludzi, którzy to ewidentnie przypominają świnkę tyle tylko, że nie morską.

emil 

Wysłany: 2010-11-03, 08:13   

jednak wolałbym ten niektóry gatunek nietoperza, zawsze to jakaś egzotyka, zresztą musi być zajebiste uczucie jak w środku nocy zaczyna latać po mieszkaniu, a świnka to taki przeżytek.

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-03, 12:47   

Jeżeli świnka to przeżytek to co powiesz o posiadaniu żony, ludzie hodują je od tysięcy lat.

emil 

Wysłany: 2010-11-03, 12:57   

nie chciałbym mieć żony, która ma tysiące lat :D

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-03, 12:59   

A tysiące partnerów tudzież węży (żeby nie posądzono mnie o offtop)

emil 

Wysłany: 2010-11-03, 13:06   

sam sobie odpowiedz?

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-03, 14:11   

Ciężko mi powiedzieć jak wiadomo różni ludzie różne potrzeby...

prezesartur 

Wysłany: 2010-11-03, 17:17   

Może i offtopowy dział ale dżunior wyznaje zasadę wolności słowa pod warunkiem, że pokrywa się z jego słowem. Taka wolność słowa poprzez cenzurę i demokracja poprzez totalitaryzm. Więc lepiej nie fikać bo można zostać politycznym, a nie chciał bym się przekonać jak jest siedzieć za idee.

MadJack
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-03, 22:01   

Widac pajaki lubia garaze :D ja w swoim garazu tez mialem pajaka. W sumie to byla "pajeczyca". Skubana sie rozmnozyla to na pajeczynie bylo chyba z 100 pajaczkow o srednicy milimetra. A obok mamuska ktora miala z 4 cm. Z takim fajnymi wlochatymi nozkami :D mieszkala sobie za polka z narzedziami. Ale polka zostala zlikwidowana i chyba sie gdzies wyniosla... :)

emil 

Wysłany: 2010-11-04, 14:15   

to miała 4cm, czyli pan pikuś :D bydle na zdjęciu ma ok 7cm srednicy, mieszkało pod deklem kanału, światła chyba nie widział nigdy, łapałem go klamerką żeby mi nie zeżarł ręki (akurat znalazłem pod balkonem), terrarium też znalazłem, tyle że w krzakach :D a jak mu wrzuciliśmy muchę, to przeżyła chyba ze 3 sekundy. Rozerwał na strzępy, każda łapka osobno, wogóle nic z niej nie zostało. Nie miałem sumienia go długo trzymać w zamknięciu, więc wypuściliśmy go z kumplem do piaskownicy B)

Odpowiedz do tematu