|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Sprzedaż nieruchomości z kredytem |
| Autor |
Wiadomość |
bbx
Motocykl: brak
Imię: Piotrek
|
Wysłany: 2026-05-08, 14:40 Sprzedaż nieruchomości z kredytem
|
|
|
| Mam pytanie techniczne bo nie chcę wpaść w jakieś problemy. Mam kredyt hipoteczny na mieszkanie w Szczecinie i chcę je sprzedać żeby kupić coś większego. Nie wiem jak to dokładnie działa od strony formalnej, czy muszę najpierw spłacić kredyt z własnej kieszeni żeby móc sprzedać, bo nie mam takiej gotówki, czy jakoś to idzie połączyć z transakcją? |
|
|
|
 |
profeo
Motocykl: Honda CB500
Imię: Kamil
|
Wysłany: 2026-05-11, 13:05
|
|
|
| Nie musisz mieć gotówki żeby spłacić wcześniej, to standardowa procedura i robi się to regularnie. Bank wydaje promesę czyli zgodę na wykreślenie hipoteki po spłacie, kupujący przelewa kwotę kredytu bezpośrednio do banku a resztę do ciebie, wszystko dzieje się przy akcie notarialnym. Brzmi skomplikowanie ale agencja przez to prowadzi krok po kroku i wie czego wymaga konkretny bank. Warto o tym porozmawiać przy pierwszym kontakcie tutaj https://magnum-nieruchomosci.com/ żeby wiedzieli o sytuacji od początku i mogli dobrze zaplanować cały proces. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |