|
Smartfony |
| Autor |
Wiadomość |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-02-27, 16:50
|
|
|
nie do końca się z Tobą zgadzam
BadaOS - nie nazywałbym telefonów z tym systemem smartfonami .. możliwości nie są dużo większe niż np na Avili
Windows Mobile - potężne możliwości, masa programów, ale niestety dla zwykłego użytkownika zbyt poplątany i niezbyt intuicyjny
Symbian - jak niektórzy wiedzą byłem właścicielem jednego z największych for internetowych w polsce w czasach kiedy Symbian był najpopularniejszym systemem na telefonach, z tym że Symbian muli nie mogę się zgodzić...miałem telefony z Symbianem v1, v2, v3, UIQ, S80, i przy odpowiednim użytkowaniu były genialne
iOS - o którym nikt tu jeszcze nie wspomniał - genialne system ... ale niestety nie u nas.. w stanach gdzie wsparcie systemu jest na wysokim poziomie na pewno miałbym iPhona ....
Android - jedni narzekają.. inni chwalą, a tak naprawdę problem nie tkwi w samym systemie tylko w urządzeniach na których jest instalowany, mialem kilka telefonów z androidem, LG GT540, Samsung galaxy i5700, galaxy i5800, SE x8, htc hd2, a teraz SGS+ , nie licząc tych które przez moje ręce przeszły w handlu... i nie dziwie sie jesli ktos majac X8 narzeka ze android jest do niczego.. to tak jakby narzekac ze windows 7 sie tnie po zainstalowaniu na procku 1.1 i 1 gb ram ( da się .. neidawno testowałem ), ale jesli wezmiemy pod uwage wydajny telefon typu Samsung Galaxy S plus i9001 to mamy maszynke o nieograniczonych mozliwosciach.
To że wymaga konbta google to akurat jest glowna zaleta tego systemu, wczoraj robilem format telefonu...zajelo mi to jakies 2 minuty ... i nawet nie musialem kopiowac kontaktow, sms, maili... nic... po wlaczeniu sie czystego systemu podalem swojego maila i po 10 sekundach wszystko bylo na miejscu
Edit:
a tak w ogóle to tego posta pisałem na laptopie przez internet udostępniony z telefonu przez router wifi bo UPC znowu padlo ... |
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2012-02-27, 17:31
|
|
|
| amen.zgadzam sie.ale z tym winmo niebardzo.wg.andka niema aż tyle programów. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
|
Wysłany: 2012-02-27, 17:35
|
|
|
| swistak napisał/a: | | amen.zgadzam sie.ale z tym winmo niebardzo.wg.andka niema aż tyle programów. |
aż tyle nie ma .. ale co potrzebujesz to znajdziesz tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać.. wiadomo - w androidzie nie musisz nawet szukać tylko odpalasz market |
|
|
|
 |
Daro ZX

Motocykl: rn20
Imię: Daro
|
|
|
|
 |
swistak
Forumowy ślusarz

Motocykl: kilofaza
Imię: swistak
|
Wysłany: 2012-02-27, 18:02
|
|
|
ta tylko w markecie za wszystko co madrzejsze chcą kase.a z przyzwyczajenia nieprzywykłem płacic za programy z internetu ale jest duzo for gdzie crackowane programsy są od strzału i to jest extra. |
_________________ A swistak siedzi....
Swistak już nie siedzi ....!!!!
Swistak już "CENZURA" !!:) Woohhhaaa
http://www.motorybnik.pun.pl
przeróbka twojego wydechu - 732252302
FB lux motometale
 |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
|
Wysłany: 2012-02-27, 18:22
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | Nokia z aparatem 41 Mpix
| co z tego że rozdzielczość duża jak jakość zdjęć się nie zmieni ...
| Cytat: | ta tylko w markecie za wszystko co madrzejsze chcą kase.a z przyzwyczajenia nieprzywykłem płacic za programy z internetu ale jest duzo for gdzie crackowane programsy są od strzału i to jest extra. |
a ja tam od czasu do czasu wydam parę zł i nie narzekam |
|
|
|
 |
anoolka [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-27, 18:26
|
|
|
| swistak napisał/a: | ta tylko w markecie za wszystko co madrzejsze chcą kase.a z przyzwyczajenia nieprzywykłem płacic za programy z internetu ale jest duzo for gdzie crackowane programsy są od strzału i to jest extra. |
Ja mam wszystko co mądre i potrzebne za darmo. Jeszcze za nic nigdy na markecie nie placiłam. Do wszystkich płatnych programów są odpowiedniki jakis darmowych wersji... Więc nie wiem co wy tam za programy ściągacie, że płatne są ;> |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
|
Wysłany: 2012-02-27, 18:31
|
|
|
a choćby Launcher Pro bardzo długo używałem wersje free, ale dzięki temu że zapłaciłem jakieś 12zł mogę między innymi zmieniać wielkość widgetów |
|
|
|
 |
benzin
Motocykl: V-Raptor
Imię: Panicz
Wiek: 82 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 957 Skąd: na telefon
|
Wysłany: 2012-02-27, 19:05
|
|
|
jeszcze w kwestii androida
To system ktory ma jedno podstawowe zadanie
sledzenie uzytkownika w zakresie tego czego szuka w sieci, jakie programy pobiera z marketu w jakie gra gry, w jakich domenach ma konta pocztowe itd itp
Chodzi glownie o zastosowania marketingowo handlowe
W kazdej glupiej gierce wyskakuja bzdurne reklamy ktore pobieraja sie na biezaco z sieci.
Firma musi zarabia na handlowaniu zdobytymi informacjami o uzytkownikach
tak samo dziala fejs zbuk cel jest jeden precyzyjnie strzelic do jelenia.
Za programy sciagane z marketu pobierane sa oplaty i jak widac nie przeszkadza to komus kto wydal juz np 2tys na telefon bo tyle kosztuje SGSII czy RAZR czy jakies HTC
Gdzie tu sens jak kupuje S klase to nie musze dopłacac za klimatyzacje bo to by byla parodia,
a tu zeby sensownie to dzialalo to trzeba to albo tamto sciagnac zainstalowac i bywa jeszcze ze doplacic.
Juz jest sporo wirusow roznych na androida a te najniebezpieczniejsze sie wkrotce pojawia i beda wywolywac drogie polaczenia, zapisywac dane z logowania np do banku itp itd to samo co w kompach
Nie wspomne o dotykowych wrazeniach bo nawet odebranie polaczenia gdy sie ma rekawiczki jest niemozliwe, a jak bylem w gorach podszedl do mnnie starszy gosc z jakims samsungiem i prosil o zrobienie zdjecia a ze migawka jest odpalana dotykiem to sie nie udalo mimo ze probowaly ze 3 osoby to tel nie reagowal na dotyk wiec ja dziekuje za taka technologie, jakby trzeba zadzonic po pomoc czy cos to moze by zadzialal a moze nie, fakt Motka Defy robilem foty przy -24st ale widac nie kazdy dotykowy tel dobrze dziala w niskich temperaturach.
Ale jak mawia moj kumpel ktory produkuje rozne wynalazki jak tablety czy nawigacje to siedzac z telefonem, na kanapie problem leży w łączniku kanapa - urządzenie |
_________________ defloracje, tanio, dojeżdzam |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-02-27, 19:26
|
|
|
działanie androida głownie zalezy od sprzętu, miałem krótko telefon z androidem i jakoś nie lezy mi to.
WM może jest bardziej skomplikowany, ale ustawiony raz smiga super.
szkoda ze htc 7 pro jest tylko 4 na allegro |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
|
Wysłany: 2012-02-27, 19:29
|
|
|
| thrillco napisał/a: |
szkoda ze htc 7 pro jest tylko 4 na allegro |
mogę popytać czy ktoś ze znajomych nie ma w sklepie jakbyś był zainteresowany |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2012-02-27, 19:30
|
|
|
| trzeba być idiotą, żeby htc kupić |
|
|
|
 |
thrillco
remember the name

Motocykl: cbr xx whitebird
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 2012-02-27, 19:33
|
|
|
| Daro ZX napisał/a: | | trzeba być idiotą, żeby htc kupić |
uzasadnij swoja wypowiedz
wg mnie o wiele lepsze wykonanie i jakość od samsungów, lg i se.
jedyny minus to cena.
dzieki admin, zgłosze się jak bedzie juz sezon w pełni. |
_________________ Lepiej na HONDZIE niż na wielbłądzie, bo wielbłąd turysta nie lata 300-sta. |
|
|
|
 |
Daro ZX

|
Wysłany: 2012-02-27, 19:35
|
|
|
| no tak wszystko fajnie, pięknie jak działa, a o problemie z ewentualną naprawą ? |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
|
Wysłany: 2012-02-27, 19:35
|