|
Pomoc z dziedziny prawa |
| Autor |
Wiadomość |
pantherMXR
Speed Princess

Motocykl: yamahama
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 100 Skąd: Lędziny / Kraków
|
Wysłany: 2010-06-22, 11:04 Pomoc z dziedziny prawa
|
|
|
Czy jest na forum ktos kto tak jak w temacie posiada wiedze z zakresu prawa? Mam pare kazusow co do ktorych rozwiazania nie jestem pewna i przydaÂłaby mi sie "pomocna dÂłon" |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-22, 11:38
|
|
|
ha ha a napisz jakie to kazusy albo z jakiej dziedziny prawa bo tak to mozna mĂŞdrkowaĂŚ od prawa pracy przez prawo karne aÂż do prwa uni europejskiej i prawa Âświnek morskich.........
no chyba Âże potrzebny Ci chop z tytuÂłem prawnika i nie waÂżne w jakiej sie dziedzinie tego prawa specjalizuje |
|
|
|
 |
pantherMXR
Speed Princess

Motocykl: yamahama
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 100 Skąd: Lędziny / Kraków
|
Wysłany: 2010-06-22, 20:43
|
|
|
Z prawa cywilnego, skoro odpowiedziales to zakladam ze bedziesz w stanie mi pomoc - przesle Ci wiec kazusy na PW.
Wyraznie napisalam ze potrzeba mi kogos kto posiada wiedze z zakresu prawa -a nie tylko prawnicy takowa posiadaja. Troche luzu |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-22, 21:49
|
|
|
| Kole¿anko co do "prawa" to prawnik prawnikowi nie równy kodeksów i dziedzin jest tyle, ¿e ka¿dy wybiera specjalizacje inny prawnik siedzi g³ównie w sprawach rodzinnych inny w karnych jeszcze inny w gospodarczych. Sam tylko kodeks cywilny to prawie 1100 artyku³ów z paragrafami a gdzie KK,KSH itd. oprócz podstawowych kodeksów masz te¿ kodeksy postêpowaù wiêc nie ma ³ba który by to wszystko spamiêta³ i jeszcze potrafi³ to interpretowaÌ i stosowaÌ. A fakt bycia prawnikiem te¿ nie znaczy, ¿e cz³eczyna musi mieÌ pojêcie. Mo¿esz pytaÌ mo¿e akurat bêdê zna³ temat. |
|
|
|
 |
klimek_2009

Motocykl: Yamaha
Imię: Norbert
Wiek: 49 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 160 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2010-06-22, 23:21
|
|
|
moÂżesz waliĂŚ na pw, moja mama jest prawnikiem i coÂś tam moÂże pomoÂże |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-23, 00:11
|
|
|
| poza tym nie tylko prawnicy musz¹ znaÌ prawo urzêdnicy ksiêgowi handlarze przedsiêbiorcy my wszyscy musimy znaÌ prawo Jak mówi stara maksyma nie znajomoœÌ prawa szkodzi I tak jak powiedzia³ artur praw i przepisów jest tyle ¿e spamiêtaÌ nie sposób wszystkiego ale trzeba wiedzieÌ gdzie szukaÌ |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-06-23, 00:17
|
|
|
| A poza tym nieznajomoœÌ prawa nie zwalnia z odpowiedzialnoœci wiêc warto coœ tam kumaÌ. |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|