|
Oprogramowanie komputerowe |
| Autor |
Wiadomość |
OCC Senior
sorry but without me
Motocykl: to zło
Imię: róży
|
Wysłany: 2010-04-09, 21:15 Oprogramowanie komputerowe
|
|
|
Temat przeniesiony z dyskusji o sztuce.
W tym temacie rozmawiamy o oprogramowaniu uzywanym w pracy i w szkole.
| Kod: | | z jakich programów komputerowych korzystasz?? |
Autocad Architectural - to podstawa
Image modeler
no i pakiet corel draw. |
| Ostatnio zmieniony przez OCC Senior 2010-04-10, 13:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-10, 02:38
|
|
|
hehe widze ze co nieco z tematu o logo wylecialo
wiesz prezes podziwiam ze 25 narysowales ja w zyciu sporo namalowalem 99% nie skonczylem i cholera powiem ze nie raz cale wyklady przemalowalem uwielbiam to do dzis ale raz nie mam czasu a dwa poszed³em w inna strone tworczo¶ci wizualnej ale powiem ze fajnie rysujesz jakis tam talent w tym kierunku tylko ze .............. smutna prawda ¿yc z czego¶ trzeba
artur tym autoCadem to mnie zaintrygowa³e¶ mo¿e moszesz cos o nim bli¿ej powiedziac bo jak narazie Cada uzywa³em do rysowania ale projektów przek³adni zbiorników wentylatorów turbin kot³ow itp urzadzen energetycznych wewntualnie do projektowania sieci elektrycznych no i efekty 3D plus animacje choc to pare sztuk bo za d³ugo sie je robi a kasa wieksza nie jest
co do programow to
Photoshop
photo delux
gif animator (bardzo przyjazne intuicyjne narzadko)
corel drow (osobiscie zmeczyl mnie)
paint shop pro (rozbudowany paint i na pierwsze kroki fajna sprawa)
no i normalny zwyk³y paint (taaa smiejcie sie ale moj fater namalowa³ zajebiszczy obraz przy jego pomocy chocby akwarel±, ale on to arhitekt i do tego artysta a nie takie beztalencie jak ja) |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-10, 09:02
|
|
|
| magik napisał/a: | | artur tym autoCadem to mnie zaintrygowa³e¶ |
Autocad ma nakladki dedykowane pod konkretny zawod. sa rozne - architektura, konstrukcja, dla drogowcow. z tego co wie jest jeszcze eletrical.
poszukaj prezentacji na YT. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-10, 10:32
|
|
|
noo o nak³atkach zawodowych wiem ko¿ystam ale ze grafike idzie porobic to ciekawe
niestety nie sledze tak nowinek wiec to bylo zaskoczenie bo mam starego cada 2007 i PS 7 i mnie starcza i nie przesiadam sie na nowe ale sproboje sobie ta nakladke |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-10, 10:41
|
|
|
| magik napisał/a: | | ale ze grafike idzie porobic to ciekawe |
nie tyle grafike a wizualizacje komputerowe. |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

Motocykl: Kruszunka (GSX-R 600 K3)
Imię: Agnieszka
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Kwi 2010 Posty: 697 Skąd: SCI - dzikie strony
|
Wysłany: 2010-04-10, 11:14
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | Kod: | | z jakich programów komputerowych korzystasz?? |
Autocad Architectural - to podstawa
Image modeler
no i pakiet corel draw. |
Pytanie który mo¿na darmowo ¶ciagn±æ z internetu? Mam pytanie czy móg³by¶ za³o¿yæ temat o którym¶ programie i pisaæ posty (tak jakby lekcje) krok po kroku jak korzystaæ?? Z chêci± nauczy³abym sie czegos nowego. Photoshopa tez nie umie obs³ugiwaæ ani korela |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-10, 11:22
|
|
|
| malinka napisał/a: | | Pytanie który mo¿na darmowo ¶ciagn±æ z internetu? |
ani jednego. jezeli jestes studentka a uczelnia jest zarejestrowana w autodesk student system to mozesz pobrac za darmo wersje edukacyjne.
mozna tez kupic wersje edu za ok 200zl.
co do corela to sa wersje edu za ok 200zl z tego co wiem.
nie mam photoshopa bo jest zwyczajnie za drogi. jeden program kosztje ponad 2000zl a caly pakiet corela mozna miec za kilkaset. - wersje komercyje.
sam photopaint jest bardzo zblizony obsluga do PS jednak jest mniej stabilny i ma troche mniej funkcji (ale do obrobki zdjec i wizualizacji wystarcza w zupelnosci)
| malinka napisał/a: | | Mam pytanie czy móg³by¶ za³o¿yæ temat o którym¶ programie i pisaæ posty (tak jakby lekcje) krok po kroku jak korzystaæ?? |
co do tematu to proponuje abys sama go zalozyla. ja moge zrobic odpowiednie podforum.. na poczatek podrzuce ci oficjalne tutoriale do tych programow. po ich przerobieniu bedziesz miala poczatkowa wiedze aby w nich dzialac. |
|
|
|
 |
magik [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-10, 11:33
|
|
|
noo cena jest tu problemem ale PS tez ma wersje edu a i na naszej katowickiej ASP na kierunku grafika komputerowa masz normalnie legala z umowa ze nie bedziesz kozysta³ w celach zarobkowych
Co do corela jak dla mnie nie jest onn tak wygodny w obs³udze ale to moje subiektywne odczucie pozatym od wersji 8 nie kozystam z niego
Malinka co do nauki to polecam jak znasz angielski to zagraniczne fora grafikow i ich tutoriale normalnie jest tak ³opatologicznie wszystko wyjsnione ¿e a¿ milo |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

|
Wysłany: 2010-04-10, 11:53
|
|
|
Ar2rM nie móg³bys mi po¿yczyæ p³yte na jeden dzieñ nagra³abym sobie na laptopie jeden z tych programów? Magik poszukom se, niemiecki te¿ znom |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-10, 12:00
|
|
|
plyta nic ci nie da. tam istotne sa klucze kodu.
autocada mozna zainstalowac na kluczu 000-000000000 na 30 dni.
to trial. sadze ze mozna go tez oficjalnie sciagnac w takiej postaci. |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

|
Wysłany: 2010-04-10, 12:04
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | plyta nic ci nie da. tam istotne sa klucze kodu.
autocada mozna zainstalowac na kluczu 000-000000000 na 30 dni.
to trial. sadze ze mozna go tez oficjalnie sciagnac w takiej postaci. |
No ale je¿eli ty masz to zainstalowane to musia³e¶ miec swój klucz rejestracyjny przeca sz³o by u mnie to zainstalowaæ, na sta³e |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-10, 12:12
|
|
|
kazda kopia wymaga rejestracji. trzeba sie polaczyc z serwerem i dostac kolejny klucz aktywacyjny. mozna obejsc to jedynie "witaminami" ale w tym juz nie bede pomagal.
moge pomoc ci w sciagnieciu instalki w celu zainstalowania triala. ale po 30 dniach przestanie to dzialac. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2010-04-10, 13:15
|
|
|
| Instalujesz triala i co 5-10 dni zmieniasz datê w komputerze wstecznie. Ja tak robi³em. A triala ¶ci±gniesz z pierwszej lepszej strony. |
|
|
|
 |
OCC Senior
sorry but without me
|
Wysłany: 2010-04-10, 13:23
|
|
|
| malinka, studiujesz gdzies? bo mozesz zarejestrowac sie w tym autodesk student. dostaniesz kazde ich oprogramowanie na rok za friko. a potem znow trzeba pobrac nowy klucz i tak do momentu az skonczysz nauke. |
|
|
|
 |
malinka
wolny strzelec

|
Wysłany: 2010-04-10, 13:56
|
|
|
| Ar2rM napisał/a: | | malinka, studiujesz gdzies? bo mozesz zarejestrowac sie w tym autodesk student. dostaniesz kazde ich oprogramowanie na rok za friko. a potem znow trzeba pobrac nowy klucz i tak do momentu az skonczysz nauke. |
tak sudiuje Chemie ogólna na Uniwersytecie ¦laskim, tylko nie wiem za bardzo do kogo bym mia³a sie zwrócic o takie oprogramowanie. |
|
|
|
 |
|
|