|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Kupno Rowera |
| Autor |
Wiadomość |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2012-01-24, 22:44
|
|
|
| wigry , jubilat i wszystko jasne |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-24, 22:46
|
|
|
| Jak mogłeś pominąć Pelikana i Konsula? |
|
|
|
 |
ralfązo
Motocykl: był 600 i 900
Imię: RALF
|
Wysłany: 2012-01-24, 22:50
|
|
|
| pelikan prawie jak wigry Rafcio a konsul to juz dla Marcinka za wysoka liga haaaaaa |
|
|
|
 |
orzech
Motocykl: Sprint st 1050
Imię: Tomek
Wiek: 43 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 242 Skąd: Strzemieszyce
|
Wysłany: 2012-01-24, 23:05
|
|
|
| Rowery używane bardzo dużo tracą na wartości . W cenie ok. 1500 można kupić bardzo fajny 2-3 letni rower , czasem nawet jeszcze na gwarancji . Jeśli rama nie byla malowana , a rower jest na orginalnych częściach - można z miejsca brać . Przyklad z życia - ostatnio znalazlem 3 letni za 4200 zl , ten sam , nowy w 2008 roku kosztowal ....13,5 tyś , a ma nawet jeszcze fajne orginalne opony |
|
|
|
 |
ser-jones
spamer terrorysta

Motocykl: mam
Imię: Ser
|
Wysłany: 2012-01-25, 11:53
|
|
|
Wg maniakow, a znam takich, nie warto kupowac gotowego rowera. Te rowery co na nich smigaja spokojnie przekraczaja kwoty 10 tys zl, zazwyczaj to rowery zjazdowe. Czasem składaja tez rowery na zamowienie, cos w stylu jak najtaniej i aby to mialo sens to nie da rady zejsc ponizej 2 tys zl, mowie tu o MTB. Skladajac samemu wyczynowy rower zjazdowy nadajacy sie na zawody to zamiast wydawac kase na gotowy produkt za kilkanascie tysiakow spokojnie mozna zlozyc taki rower za ok polowe tej ceny.
Tutaj natomiast rozmawiamy o czym innym i do rekreacji nie potrzeba nie wiadomo czego, a nalepka dla lansu chyba nie jest najwazniejsza, no chyba ze sie myle. Po co pchac sie w Meride jak za podobna kase moge miec rower innej firmy wcale nie gorszy, a w tej kategorii cenowej moze nawet lepszy na lepszym osprzecie. Panuje tu widze stereotyp znanych marek ze niby sa lepsze, mnie to nie przekonuje. Nad uzywką też sie mozna zastanowic bo faktycznie czasem warto.
Ja dla dzieciaka kupowalem BMXa w zeszlym roku i powiem ze wyrwalem ze sklepu za polowe wartosci bo stal juz 2 lata i mial przytarty widelec jak stal w stojaku a to akurat mi dynda bo moje dziecko nie szanuje i sprzet ma byc niezniszczalny.
Co do marek to powiem tyle, ze te wszystkie gianty, meridy, authory i inne to w sumie tania masowka, ale sam mam taki bo mi wystarczy. Maniacy maja sprzet takich marek ze pewnie nikt o takich nie slyszal i to ich jara, przewaznie dana firma specjalizuje sie w konkretnej dziedzinie, np. amory, ramy, obrecze. Znajomy z 8 lat temu amortyzator sciagal z Ameryki, specjalna wersje Bombera World Cup, dwie poly |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |