|
Klub ksiązki |
| Autor |
Wiadomość |
cider30
Motocykl: Suzuki VL 800 (Volusia)
Imię: Darek
Wiek: 46 Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 89 Skąd: Radzionków
|
Wysłany: 2011-03-18, 16:01
|
|
|
| Zazwyczaj czytam mocno kontrowersyjne książki. Ostatnio "Szatańskie wersety" Salmana Rushdiego. |
_________________ Misiu |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-18, 16:04
|
|
|
Ja z kolei ostatnio przerzuciłem się na Kinga. Ostatnie to "Pod kopułą", "Bezsenność", fragmenty "Szkieletowej załogi", "4 pory roku" - BARDZO polecam a aktualnie jestem na "Sklepiku z marzeniami" |
|
|
|
 |
Kracy
Użyszkodnik

Motocykl: CeBula
Imię: Voytaz
|
Wysłany: 2011-03-18, 16:04
|
|
|
Moja najbardziej 'kontrowersyjna' to chyba była 'Mein Kampf'
Choć zdecydowanie za dużo szumu się wokół niej robi...
Taka sobie, średnia książeczka.
O, teraz mi się przypomniało!
James Jones 'Cienka czerwona linia' - czytałem to jakiś czas temu. Dobry dramat wojenny
Zresztą był też dobry film na jej podstawie.
Pisana na podstawie przeżyć autora - on tam był. |
_________________ Podpisuję się pod wszystkim powyżej |
|
|
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-18, 16:24
|
|
|
| prezesartur napisał/a: | | Zeno Mastertona to pewnie poradnik seksualny co? |
Mastertona czytałem 1 poradnik, nawet gdzies w domu jest i ze 20 horrorów bo od nich zacząlem a poradnik potem wpadł mi w ręce, poza tym prezes ten poradnik czytalem kiedy większości ludzi tego forum jeszcze nie bylo w planach a ty nie wiem co wtedy robiles, ale na pewno nie wiedziales do czego poza sikaniem słuzy twoj mały. |
|
|
|
 |
Lipkens
Motocykl: XJ900A, AFRICA
Imię: Tomek
Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 1267 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-03-18, 20:39
|
|
|
| Kracy napisał/a: | Moja najbardziej 'kontrowersyjna' to chyba była 'Mein Kampf'
Choć zdecydowanie za dużo szumu się wokół niej robi...
Taka sobie, średnia książeczka.
|
Gdyby nie to, że autor przyczynił sie do śmierci milionów ludzi nikt by tego gniota nawet do ręki nie zabrał.
ba...nikt by tego nie wydał :p
Chcecie coś o cyckach i nie tylko?? Polecam Czarodziejki.com
To nie link do stronki z dziewczynkami, tylko spisane epizody z życia prostytutek z Wa-wy. Czyta się fajnie, czasami śmiesznie, czasami strasznie. Ogólnie dupy, cycki, sex i kasa :p |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-03-18, 20:55
|
|
|
| Arkadius napisał/a: | Ja z kolei ostatnio przerzuciłem się na Kinga. Ostatnie to "Pod kopułą", "Bezsenność", fragmenty "Szkieletowej załogi", "4 pory roku" - BARDZO polecam a aktualnie jestem na "Sklepiku z marzeniami" |
Bezsenność to chyba jego najsłabsza książka. Szczerze powiem nie dotrwałem do końca
Ale za to 4 pory roku, mnie wgniotły w fotel, szczególnie to opowiadanie i hitlerowcu. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-03-18, 21:17
|
|
|
| Jak kryminał to polecam "Dzieci z Bullerbyn" Astrid Lindgren. Nagłe zwroty akcji trzymają w napięciu, koniec jest totalnie zaskakujący. Kto czytał ten wie o czym mówię. |
|
|
|
 |
Arkadius

Motocykl: 954
Imię: Arek
Wiek: 37 Dołączył: 30 Lis 2010 Posty: 550 Skąd: Leszczyny
|
Wysłany: 2011-03-18, 22:22
|
|
|
Ja tam nie narzekałem na "Bezsenność" Książka pisana w dobrym klimacie, trudno się ją czyta ale chyba o to autorowi chodziło.
Cztery pory roku to mistrzostwo świata - każde opowiadanie (czy też mini powieść jak kto woli) fascynująca i trzymająca w napięciu do samego końca. Dla mnie majstersztyk i najlepsza książka jaką w życiu czytałem.
"Pod Kopułą" cóż.. wielu przeraża jej rozmiar ale bardzo szybko się ją pochłania Niestety trzeba się orientować w nazwiskach bo postaci jest sporo.
"Szkieletowa załoga"... dla mnie nudy. Przeczytałem "Mgłę" ale następne opowiadania już mnie pokonały. Aktualnie stanąłem na "Sklepiku z marzeniami" - zapowiada się interesująco |
|
|
|
 |
Ice man

Motocykl: GSXR 1100, FZ1
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2011-03-18, 23:04
|
|
|
co wy wiecie o kotrowersyjnych ksiazkach jest jedna taka w empiku ale zwazywszyy ze mamy jeszcze piatek to nie podam tytulu bo mogly by pasc jakies podejzenia na mojom osobe |
|
|
|
 |
slusar_o2

Motocykl: suzuki
Imię: Marcin
|
Wysłany: 2011-03-24, 09:43
|
|
|
Właśnie skończyłem czytać "Vernon'a" DBC Pierre'a. Polecam Książka mega, cały czas coś się dzieje, dużo niespodziewanych zwrotów akcji, nie ma czasu na nudę Opowiada o chłopaku, którego przyjaciel wymordował pół szkoły, i policja szukając kozła ofiarnego, przyczepia się do tytułowego bohatera. |
|
 |
Kapitan Bomba

Motocykl: Orzeł 1
Imię: Tytus
|
Wysłany: 2011-03-24, 15:48
|
|
|
| Ice man napisał/a: | co wy wiecie o kotrowersyjnych ksiazkach jest jedna taka w empiku ale zwazywszyy ze mamy jeszcze piatek to nie podam tytulu bo mogly by pasc jakies podejzenia na mojom osobe |
A dzisiaj podasz tytuł ? nie ma piątku. |
|
|
|
 |
giemul

Motocykl: najlepszy na forum
Imię: NEO
|
Wysłany: 2011-03-24, 19:32
|
|
|
Kryminalna Historia Chrześcijaństwa- Karlheinz Deschner . To jest kontrowersja
A tak z innej beczki to ja wciągam S-F . Debeściaki : Dick , Lem , Asimov , Simmons , Strugaccy , Clarke , Bradbury , Scott Card i wielu innych . |
|
 |
|
|