|
Fundusz emerytalny |
| Autor |
Wiadomość |
kosa92

Motocykl: Honda CBR F2
Imię: Szymon
|
Wysłany: 2012-01-08, 18:35 Fundusz emerytalny
|
|
|
Witam dostałem ostatnio list z ZUS-u, że wypadałoby się zapisać do jakiegoś funduszu emerytalnego, bo inaczej mnie rozlosują. Może polecacie albo odradzacie jakieś OFE ? A może to wogóle bez różnicy jest ?
Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2012-01-08, 18:40
|
|
|
| A zamierzasz dożyć do emerytury ? |
|
 |
zeno [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-08, 18:43
|
|
|
kosa - dobra rada od za niedlugo emeryta: znajdz najtanszy jesli chodzi o koszty a na wlasną emeryture to odkladaj osobno na lokate, fundusz powierniczy, ubezpieczenie albo cokolwiek co mozesz miesiąc w miesiąc odłozyc jakąs kwotę, równomiernie po 100-200, w miesiącu takiej kwoty nie poczujesz a za 40 lat sie ucieszysz jak dziecko... o ile dożyjesz ale w twoim wieku tez o tym nie myślalem ale jakoś ogólnie poszlo i dzis juz sie martwie.
nie licz na ZUS, na II ani III filar, jak chcesz miec emeryture to odkładaj na wlasną rękę |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-01-08, 18:49
|
|
|
| Ludzie litości to chemiczne żarcie, stres i styl życia zaje..e was wszystkich przed 50'ką a wy się o emeryturę martwice. |
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-08, 19:11
|
|
|
Ja jakoś dożyłem emerytury prezesie |
|
|
|
 |
street_angel
Motocykl: xxx
Imię: xxx
|
Wysłany: 2012-01-08, 19:17
|
|
|
OFE się nie przejmuję, ZUS'em też nie po co ? jak emerytury nie dożyje wolę se sama dodatkowo odkładać na konto i jak będę miała 50 noo 60 lat powiem nara szefie i będę miała własną emeryturkę ciekawe czy mi się to uda
PS kosa92 dzięki za przypomnienie muszę to do wtorku załatwić |
|
|
|
 |
Abaddon [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-08, 19:19
|
|
|
| street_angel napisał/a: | wolę se sama dodatkowo odkładać na konto i jak będę miała 50 noo 60 lat powiem nara szefie i będę miała własną emeryturkę |
Oby do tego czasu nie zrobili denominacji złotego |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-01-08, 19:34
|
|
|
| Wiek emerytalny 65 lat chcą podnosić na 67 przecież zanim ten chłopoczyna dożyje tych lat w co wątpię, że w ogóle mu się uda to pojęcie emerytura będzie jedynie widniało w podręcznikach do historii. |
|
 |
Michal87sc
Boski Valentino

Motocykl: made in china
Imię: Michał
Wiek: 39 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 3118 Skąd: 161 JO90NH
|
|
|
|
 |
kosa92

|
Wysłany: 2012-01-08, 20:26
|
|
|
zeno- dzięki za rady, chyba są najbardziej przydatne
prezes- dożyje, nie dożyje coś musze wybrac |
|
|
|
 |
prezesartur
|
Wysłany: 2012-01-08, 20:39
|
|
|
Jedyne co musisz to umrzeć. Jak nie wybierzesz to wylosują i niewiele się to będzie różniło od świadomego wyboru. Ludzie się tak spuszczają ten najlepszy nie ten lepszy kurwa litości za 35 lat to to po tych najprężniejszych dziś ślad może nie zostać nawet. Teraz spazmy bo mam najlepszy fundusz za 2 lata się okaże, że będzie ostatni a za następne 4 sprzedadzą firmę do Gwatemali a emeryturę będziesz otrzymywał w bananach. Kurwa ludzie gdzie się podział obiektywizm i zdrowy rozsądek. Nauczyli ludzi zamiast zajmować się rzeczami ważnymi myślenia o pierdołach. Biedne te dzieci co teraz dorastają to to będzie społeczeństwo ćwierćmózgów.
Chcesz zrobić dobrze to wybierz jakąś firmę z polskim kapitałem żeby chociaż pieniądze z jakich nie skorzystasz a zapłacić musisz zostały w kraju. Ja jestem w pocztylionie niech chociaż poczta gwałci moje pieniądze może dzięki temu na zadupiach takich jak to nie muszę zapier...ć do okienka kilka kilometrów tylko mam oddział pod nosem. |
|
 |
kosa92

|
Wysłany: 2012-01-08, 21:24
|
|
|
prezes- dzięki za szczegółowe wyjaśnienie sytuacji i wyczerpującą jak zwykle odpowiedź |
|
|
|
 |
Diabeł

Motocykl: hmm...
Imię: Piotr
Wiek: 42 Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 681 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-01-08, 21:37
|
|
|
| Jak znam życie to w tym cudownym kraju jeszcze nie raz podniosą wiek emerytalny. Brać kasę to wszyscy potrafią ale wypłacać... z tym to zawsze był problem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|