Forum Śląskich Motocyklistów Strona Główna Forum Śląskich Motocyklistów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobre koncerty (metal) 2012
Autor Wiadomość
tomko222 

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
Imię: Tomek
Wysłany: 2012-01-13, 18:42   

Koncert Metalliki w 2008 w Chorzowie był zajebisty i płyta Death magnetic też.
Ale ta najnowsza płyta to niestety wyjątkowe gówno... Na początku jak tego zacząłem słuchać to myślałem że to jakiś żart ;/

Acid drinkers mają fajne koncerty jeżeli nie mają akurat problemu z wyjściem na scenę :P

Przed chwilą znalazłem jeszcze to: http://brutalassault.cz/pl/bands/ :D
Amon Amarth, Heaven Shall Burn, Insomnium, Machine Head, Riverside i jeszcze dużo innych :) Zajebisty koncert się zapowiada :D

I jeszcze te 2: http://www.lastfm.pl/fest...Air+Poland+2012 i http://www.lastfm.pl/fest...rs+of+Rock+2012 - też kilka fajnych zespołów jest

emil 

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wysłany: 2012-01-13, 18:59   

ooo, to na sosinę trzeba sie wybrać :D

DragstaR1 

Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
Wysłany: 2012-01-13, 19:24   

Miki72 napisał/a:
DragstaR1 napisał/a:
LEŚNICZY napisał/a:
Jestem od dłuższego czasu fanem ACID DRINKERS :D , 2 -3 koncertów na rok :D , mają grać w Katowicach ...

Metallica juz dawno sie skonczyla :P

Taaa... metallica skończyła się na Kill'em All.

a kiedy szanowni znawcy tego kto się i kiedy skończył ostatni raz byliscie na ich koncercie?

Obrazek

ostatnio na śląskim.

LEŚNICZY 
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
Wysłany: 2012-01-13, 19:30   

Dobry koncert to PRZYSTANEK WOODSTOCK :D Dla każdego coś dobrego i KLIMAT !! !! !!

emil 

Wysłany: 2012-01-13, 20:06   

http://muzyka.onet.pl/new...,wiadomosc.html

na dole ceny biletów

Ceny biletów na festiwal kształtują się następująco:

Karnet 3-dniowy = 229 zł pierwsze 1000 szt, później — 249 zł do 30.03, od 1.04 do 31.05 – 269 zł, od 1.06 – 289 zł

Karnet 3-dniowy + pole namiotowe VIP (limit 800 szt) – 249 zł pierwsze 400 szt, później 269 zł do 30.03, od 1.04 do 31.05 – 289 zł, od 1.06 – 309 zł

Karnet 3-dniowy + camping/pole namiotowe (limit 2000 szt) – 239 zł, pierwsze 500 szt, później 259 zł do 30.03, od 1.04 do 31.05 – 279 zł, od 1.06 – 299 zł

Bilety jednodniowe na polski Metalfest kosztują 129 zł.

master_endriu 
\m/ Stay Heavy \m/

Motocykl: Black Cofee ZR7S :)
Imię: N-driu
Wysłany: 2012-01-13, 20:06   

@ tomko222 i do innych znawców tego co się w Mecie skończyło, a co nie...

Pamiętam jeden z wywiadów z Jamesem, który opisywał jak po koncercie promującym RTL jeden z fanów napluł mu w twarz (!) twierdząc, że zdradzili trash. Gość podobno najbardziej obraził się o Fade to Black :)

Meta nigdy nie poddawała się naciskom i opiniom KOGOKOLWIEK, dlatego wciąż grają razem i tworzą kolejne płyty, z których każda jest inna i ma tylu przeciwników co zwolenników. To ich wielka siła i chwała im za to, że szukają. W końcu nie wszyscy muszą 30 lat naparzać tak samo i tworzyć ciągle takie same płyty (patrz Slayer, Iron Maiden czy choćby poczciwe AC/DC). Meta się skończy jak wpadnie w sztampę !!

Ale do nowej płytki na razie też podchodzę bez przekonania. Przed Lulu myślałem, że St. Anger będzie ich najtrudniejszą płytą :D

Ja tam się WIELKIEJ CZWÓRKI trzymałem i będę trzymał \m/

Co do koncertów byłem na dwóch Mety (2004 i 2008) - było MEGA. Ale uczciwie wspomnę, że Rammstein w 2009 też dał ognia (i to dosłownie) :>

tomko222 

Wysłany: 2012-01-13, 21:12   

Mi nie chodzi o zmiane stylu tylko o to że jak do tej pory mieli bardzo dobre płyty (może z wyjątkiem st anger która była raczej średnia) to płyty Lulu po prostu nie jestem w stanie ocenić jako dobra. I tu nie chodzi w ogóle o styl bo jak słucham normalnie w sumie tylko metalu to nie oznacza że każdy inny styl jest wg. mnie od razu beznadziejny. Po prostu jak słucham tej płyty to nie jestem w stanie znaleźć żadnych większych zalet... Jak są dobre momenty to całość już nie. Nie znam twórczości Reeda ale nawet jeżeli normalnie tworzył coś dobrego to wg. mnie w połączeniu z Metalliką nic dobrego nie wyszło.

Miki72 

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
Wysłany: 2012-01-13, 23:24   

Lulu to nie płyta Metalicy !

to ich zachcianka zagrania z kimś kogo bardzo cenią(choć˝ ja nie wiem za co)
a na St. Anger też˝ można znaleźć kilka dobrych wałków

Leśniczy

Byłem, widziałem i wiem, że to nie to samo. Ty porównania nie masz to nie zabieraj głosu ntt
www.motoautostrada.pl

emil 

Wysłany: 2012-01-13, 23:55   

dla mnie metallica skończyła się na czarnej płycie.

od kiedy każdy, nawet mój ojciec wie, kto gra nothing else matters, komercja wzięła górę, nie mówię już o czymś zwanym S&M i nie przekonacie mnie - sprzedali się grając cokolwiek za kasę, a ludzie i tak to kupią.

Na tle innych kapel czym się wyróżniają?? Co takiego wnieśli do muzyki?? To posłuchajcie Cynica, Coronera, Pestilence, Death, Atheist i wiele podobnych, które potrafiły wyprzedzić swoje czasy, a teraz powracają. Powracają na scenę po 15 latach przerwy, gdyż kiedyś mało kto potrafił docenić muzykę, ważne było to, by melodia wpadła w ucho, a tekst o dupie maryni dopełniał dzieła. Na szczęście, jak dla mnie, czasy te mijają. Owszem, nastolatki słuchają różnych niumetalowych kapel, aczkolwiek dla mnie to żaden argument.

Slayer - to thrash, dlatego nie zmieniają stylu. Sami go wypracowali, i jak widzicie, każdy kto zna tą kapelę wie, czego się spodziewać i wie że się nie zawiedzie na kolejnej płycie. Araya ma swój wokal, muza jest łupana i o to chodzi w ich muzyce. Niemniej jednak nie tworzą chwytających za serce staruszków utworów, które potem cały świat z zapalniczkami w dłoniach śpiewa na weselach. Chwała im za to.

Osobiście stwierdzam, Megadeth wciska Metallicę w ziemię. Porównując całą twórczość, Rudy wciąż ewoluuje w dobrym kierunku, natomiast kałbojom to kiepsko wychodzi. Jak to mówią - nic na siłę.. Ale nie zawsze się da. A to, że ludzi na koncerty przychodzi w pytę.. o czym to świadczy?? Że nie mają słuchu? Gustu? Zresztą o tym się nie dyskutuje. Czasy Metalliki minęły, oni sami powinni się z tym pogodzić.

keyti 
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
Wysłany: 2012-01-14, 09:06   

master_endriu napisał/a:
Ja tam się WIELKIEJ CZWÓRKI trzymałem i będę trzymał \m/

amen!
emil napisał/a:
Osobiście stwierdzam, Megadeth wciska Metallicę w ziemię. Porównując całą twórczość, Rudy wciąż ewoluuje

Rudy ssie jajka Jamesa.

elemeledudek 

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wysłany: 2012-01-14, 11:32   

Hyhy, no tak, miało być o koncertach a zeszło na wojnę zespołów i kto sie kiedy skończył. Czułem że tak bedzie.
Megadeth nie słucha od jakichs trzech ostatnich płyt. Cła reszta stoi na pułce i lubie czasem posłuchac. Szczególnie Rust In Piece.
Metallica dla mnie ciągle istnieje. Load/Reload czasem posłucham, a Death Magnetic bardzo lubię. LULU trzeba traktowac jako projekt uboczny, choć moim zdanie kompletnie niestrawny.
....a poza tym tym, aktualnie u mnie i tak króluje nowa płyta Nightwish........tak wiem, Nightwish skończył sie z odejściiem Tarii ;)

tomko222 

Wysłany: 2012-01-14, 12:11   

keyti napisał/a:
Rudy ssie jajka Jamesa.

hehehe
elemeledudek napisał/a:
zeszło na wojnę zespołów i kto sie kiedy skończył.

bardziej zeszło na jajka :P

explo 
tekst pod nickiem

Motocykl: fjr1300a
Imię: bartek
Wysłany: 2012-01-22, 01:28   

wracając do tematu: SLAYER
http://www.students.pl/ku...ierwsza-gwiazda

niestety, gorolowice kurewne, ale jest.

master_endriu 
\m/ Stay Heavy \m/

Motocykl: Black Cofee ZR7S :)
Imię: N-driu
Wysłany: 2012-01-27, 22:45   

Nawet nie wiedziałem, że będzie mi dane napisać tu tego posta jako pierwszemu :D

Metallica w POLSCE!!!! :> Overkill

Kto się wybiera sprawdzić, czy rzeczywiście się skończyli? Ja nie odpuszczę na bank!

mg1989sos 
Założyciel

Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wysłany: 2012-01-27, 22:46   

bilety już w sprzedaży ?
Profil Facebook

Odpowiedz do tematu