|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Dobre koncerty (metal) 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
tomko222

Motocykl: Yamaha FZ6 Fazer
Imię: Tomek
|
Wysłany: 2012-01-13, 18:42
|
|
|
Koncert Metalliki w 2008 w Chorzowie był zajebisty i płyta Death magnetic też.
Ale ta najnowsza płyta to niestety wyjątkowe gówno... Na początku jak tego zacząłem słuchać to myślałem że to jakiś żart
Acid drinkers mają fajne koncerty jeżeli nie mają akurat problemu z wyjściem na scenę
Przed chwilą znalazłem jeszcze to: http://brutalassault.cz/pl/bands/
Amon Amarth, Heaven Shall Burn, Insomnium, Machine Head, Riverside i jeszcze dużo innych Zajebisty koncert się zapowiada
I jeszcze te 2: http://www.lastfm.pl/fest...Air+Poland+2012 i http://www.lastfm.pl/fest...rs+of+Rock+2012 - też kilka fajnych zespołów jest |
|
|
|
 |
emil

Motocykl: motocykl
Imię: lucek
Wiek: 112 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 3698 Skąd: somalia
|
Wysłany: 2012-01-13, 18:59
|
|
|
ooo, to na sosinę trzeba sie wybrać |
_________________ a nie bede nikogo obrazal.. |
|
|
|
 |
DragstaR1
Motocykl: Pegaz
Imię: Wredny Matkojebca
|
Wysłany: 2012-01-13, 19:24
|
|
|
| Miki72 napisał/a: | | DragstaR1 napisał/a: | | LEŚNICZY napisał/a: | Jestem od dłuższego czasu fanem ACID DRINKERS , 2 -3 koncertów na rok , mają grać w Katowicach ...
Metallica juz dawno sie skonczyla |
Taaa... metallica skończyła się na Kill'em All. |
a kiedy szanowni znawcy tego kto się i kiedy skończył ostatni raz byliscie na ich koncercie?
Obrazek |
ostatnio na śląskim. |
_________________ byndzin, czeladz,sosnowiec, dombrowa tam sie dziecku urywo gowa! |
|
|
|
 |
LEŚNICZY
MACANT TEMATU

Motocykl: przeważnie zmazane
Imię: Łukasz
|
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-01-13, 20:06
|
|
|
http://muzyka.onet.pl/new...,wiadomosc.html
na dole ceny biletów
Ceny biletów na festiwal kształtują się następująco:
Karnet 3-dniowy = 229 zł pierwsze 1000 szt, później — 249 zł do 30.03, od 1.04 do 31.05 – 269 zł, od 1.06 – 289 zł
Karnet 3-dniowy + pole namiotowe VIP (limit 800 szt) – 249 zł pierwsze 400 szt, później 269 zł do 30.03, od 1.04 do 31.05 – 289 zł, od 1.06 – 309 zł
Karnet 3-dniowy + camping/pole namiotowe (limit 2000 szt) – 239 zł, pierwsze 500 szt, później 259 zł do 30.03, od 1.04 do 31.05 – 279 zł, od 1.06 – 299 zł
Bilety jednodniowe na polski Metalfest kosztują 129 zł. |
|
|
|
 |
master_endriu
\m/ Stay Heavy \m/

Motocykl: Black Cofee ZR7S :)
Imię: N-driu
|
Wysłany: 2012-01-13, 20:06
|
|
|
@ tomko222 i do innych znawców tego co się w Mecie skończyło, a co nie...
Pamiętam jeden z wywiadów z Jamesem, który opisywał jak po koncercie promującym RTL jeden z fanów napluł mu w twarz (!) twierdząc, że zdradzili trash. Gość podobno najbardziej obraził się o Fade to Black
Meta nigdy nie poddawała się naciskom i opiniom KOGOKOLWIEK, dlatego wciąż grają razem i tworzą kolejne płyty, z których każda jest inna i ma tylu przeciwników co zwolenników. To ich wielka siła i chwała im za to, że szukają. W końcu nie wszyscy muszą 30 lat naparzać tak samo i tworzyć ciągle takie same płyty (patrz Slayer, Iron Maiden czy choćby poczciwe AC/DC). Meta się skończy jak wpadnie w sztampę
Ale do nowej płytki na razie też podchodzę bez przekonania. Przed Lulu myślałem, że St. Anger będzie ich najtrudniejszą płytą
Ja tam się WIELKIEJ CZWÓRKI trzymałem i będę trzymał \m/
Co do koncertów byłem na dwóch Mety (2004 i 2008) - było MEGA. Ale uczciwie wspomnę, że Rammstein w 2009 też dał ognia (i to dosłownie) |
|
|
|
 |
tomko222

|
Wysłany: 2012-01-13, 21:12
|
|
|
| Mi nie chodzi o zmiane stylu tylko o to że jak do tej pory mieli bardzo dobre płyty (może z wyjątkiem st anger która była raczej średnia) to płyty Lulu po prostu nie jestem w stanie ocenić jako dobra. I tu nie chodzi w ogóle o styl bo jak słucham normalnie w sumie tylko metalu to nie oznacza że każdy inny styl jest wg. mnie od razu beznadziejny. Po prostu jak słucham tej płyty to nie jestem w stanie znaleźć żadnych większych zalet... Jak są dobre momenty to całość już nie. Nie znam twórczości Reeda ale nawet jeżeli normalnie tworzył coś dobrego to wg. mnie w połączeniu z Metalliką nic dobrego nie wyszło. |
_________________ 2009-2014 Honda CB500 1998
2014-obecnie Yamaha FZ6 Fazer 2008 |
|
|
|
 |
Miki72

Motocykl: Ducati Diavel Carbon Red 2011
Imię: Michał
|
Wysłany: 2012-01-13, 23:24
|
|
|
Lulu to nie płyta Metalicy !
to ich zachcianka zagrania z kimś kogo bardzo cenią(choć˝ ja nie wiem za co)
a na St. Anger też˝ można znaleźć kilka dobrych wałków
Leśniczy
Byłem, widziałem i wiem, że to nie to samo. Ty porównania nie masz to nie zabieraj głosu ntt |
_________________ Pozdrawiam
Miki
Jak wsiadasz na moto Twoja dusza wzlatuje w pół drogi do Nieba.Oby jej nie było tam bliżej niż z powrotem do Ciebie
www.motoautostrada.pl |
|
|
|
 |
emil

|
Wysłany: 2012-01-13, 23:55
|
|
|
dla mnie metallica skończyła się na czarnej płycie.
od kiedy każdy, nawet mój ojciec wie, kto gra nothing else matters, komercja wzięła górę, nie mówię już o czymś zwanym S&M i nie przekonacie mnie - sprzedali się grając cokolwiek za kasę, a ludzie i tak to kupią.
Na tle innych kapel czym się wyróżniają?? Co takiego wnieśli do muzyki?? To posłuchajcie Cynica, Coronera, Pestilence, Death, Atheist i wiele podobnych, które potrafiły wyprzedzić swoje czasy, a teraz powracają. Powracają na scenę po 15 latach przerwy, gdyż kiedyś mało kto potrafił docenić muzykę, ważne było to, by melodia wpadła w ucho, a tekst o dupie maryni dopełniał dzieła. Na szczęście, jak dla mnie, czasy te mijają. Owszem, nastolatki słuchają różnych niumetalowych kapel, aczkolwiek dla mnie to żaden argument.
Slayer - to thrash, dlatego nie zmieniają stylu. Sami go wypracowali, i jak widzicie, każdy kto zna tą kapelę wie, czego się spodziewać i wie że się nie zawiedzie na kolejnej płycie. Araya ma swój wokal, muza jest łupana i o to chodzi w ich muzyce. Niemniej jednak nie tworzą chwytających za serce staruszków utworów, które potem cały świat z zapalniczkami w dłoniach śpiewa na weselach. Chwała im za to.
Osobiście stwierdzam, Megadeth wciska Metallicę w ziemię. Porównując całą twórczość, Rudy wciąż ewoluuje w dobrym kierunku, natomiast kałbojom to kiepsko wychodzi. Jak to mówią - nic na siłę.. Ale nie zawsze się da. A to, że ludzi na koncerty przychodzi w pytę.. o czym to świadczy?? Że nie mają słuchu? Gustu? Zresztą o tym się nie dyskutuje. Czasy Metalliki minęły, oni sami powinni się z tym pogodzić. |
|
|
|
 |
keyti
..just keyti

Motocykl: SF yeah madafaka
Imię: kasia
|
Wysłany: 2012-01-14, 09:06
|
|
|
| master_endriu napisał/a: | | Ja tam się WIELKIEJ CZWÓRKI trzymałem i będę trzymał \m/ |
amen!
| emil napisał/a: | | Osobiście stwierdzam, Megadeth wciska Metallicę w ziemię. Porównując całą twórczość, Rudy wciąż ewoluuje |
Rudy ssie jajka Jamesa. |
_________________ FTW |
|
|
|
 |
elemeledudek

Motocykl: Tiger 800
Imię: Marcin
Wiek: 50 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1083 Skąd: Sosnowiec/Katowice
|
Wysłany: 2012-01-14, 11:32
|
|
|
Hyhy, no tak, miało być o koncertach a zeszło na wojnę zespołów i kto sie kiedy skończył. Czułem że tak bedzie.
Megadeth nie słucha od jakichs trzech ostatnich płyt. Cła reszta stoi na pułce i lubie czasem posłuchac. Szczególnie Rust In Piece.
Metallica dla mnie ciągle istnieje. Load/Reload czasem posłucham, a Death Magnetic bardzo lubię. LULU trzeba traktowac jako projekt uboczny, choć moim zdanie kompletnie niestrawny.
....a poza tym tym, aktualnie u mnie i tak króluje nowa płyta Nightwish........tak wiem, Nightwish skończył sie z odejściiem Tarii |
_________________ www.wykrojnikus.pl |
|
|
|
 |
tomko222

|
Wysłany: 2012-01-14, 12:11
|
|
|
| keyti napisał/a: | | Rudy ssie jajka Jamesa. |
hehehe
| elemeledudek napisał/a: | | zeszło na wojnę zespołów i kto sie kiedy skończył. |
bardziej zeszło na jajka |
_________________ 2009-2014 Honda CB500 1998
2014-obecnie Yamaha FZ6 Fazer 2008 |
|
|
|
 |
explo
tekst pod nickiem

Motocykl: fjr1300a
Imię: bartek
|
|
|
|
 |
master_endriu
\m/ Stay Heavy \m/

Motocykl: Black Cofee ZR7S :)
Imię: N-driu
|
Wysłany: 2012-01-27, 22:45
|
|
|
Nawet nie wiedziałem, że będzie mi dane napisać tu tego posta jako pierwszemu
Metallica w POLSCE!!!! Overkill
Kto się wybiera sprawdzić, czy rzeczywiście się skończyli? Ja nie odpuszczę na bank! |
|
|
|
 |
mg1989sos
Założyciel
Motocykl: ZZR600
Imię: Michał
Wiek: 37 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 2367 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-01-27, 22:46
|
|
|
| bilety już w sprzedaży ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |