|
Forum Śląskich Motocyklistów
|
|
Decha dla początkującego |
| Autor |
Wiadomość |
MEFIU

Motocykl: F3 PIES
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-05-02, 11:25 Decha dla początkującego
|
|
|
Siemka
Ledwie co się zima skończyła a ja już zastanawiam się nad następną
Chciałbym od przyszłego sezonu rozpocząć przygodę ze snowboardem, chciałbym kupić w miarę tanio tak do 800-1000zł cały komplecik czyli deska, wiązania, buty, kask ( gogle mam z crossa może dadzą radę ) co myślicie o takiej desce? KLIK mam 175cm wzrostu około i 55kg wagi, byłaby dobra do nauki i śmigania po stokach? Do tego jeszcze buty i reszta ale na to jeszcze przyjdzie czas. Jestem zielony w tych sprawach a myślę że warto spróbować |
|
|
|
 |
Reaper
inszallah

Motocykl: Yamamoto 600R
Imię: Przemek
Wiek: 36 Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 941 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2011-05-02, 12:12
|
|
|
| MEFIU napisał/a: | | Jestem zielony w tych sprawach a myślę że warto spróbować |
Wnioskuje z tego, że jeszcze nigdy nie miałeś dechy na nogach. Radziłbym Ci zostawić te 800-1000zł, i na wstępie wypożyczyć jakieś 2-3 razy deche, żeby sprawdzić co i jak. Jeśli masz znajomych co latają to Cie wprowadzą na pierwszych jazdach, jeśli nie to najlepiej 1 raz zaliczyć z instruktorem bo sie zabijesz
kwesti, czy kiedykolwiek jeździłeś chociaż na nartach nie ruszam bo to bardziej przeszkadza niż pomaga |
_________________ Motocykl to największy wibrator jaki możesz wsadzić kobiecie między nogi |
|
|
|
 |
haidi
Motocykl: tak
Imię: tak
|
Wysłany: 2011-05-02, 12:15
|
|
|
To jest jak z motocyklami, nie wydawaj nie wiadomo jakich pieniędzy na pierwszy sprzęt bo pewnie i tak go zmienisz za sezon czy dwa. Do nauki mozesz kupić taki zestaw z linka, a później zobaczysz czy chciałbyś jeździć szybciej i wtedy kupisz dłuższą i twardszą deskę, czy raczej będziesz wolał bawić się w skakanie i jazde w snow parku czy na ulicy W czasie jak będziesz już jeździł to wsiąkniesz troche w temat, poznasz róźnice w sprzęcie i następny sprzęt kupisz już świadomie. Pamiętaj tylko, ze najważniejsze są buty i lepiej na nie wydać troche wiecej niż dokładać do "lepszej" deski, gdzie na początku różnicy nie odczujesz. Mierząc buta palce dotykają końca, pięta siedzi sztywno i w miarę możliwości nie podnosi się do góry (powiedzmy możesz mieć z 1-2 cm luzu góra dół, tańsze buty zwykle nie mają zbyt dobrze wyprofilowanej pięty). Ma być wygodnie, nic nie ma uwierać i boleć. Musisz czuć, ze palce dotykają końca buta bo to wszystko troche sie rozbije ale nie może boleć.
Ja pierwszy sezon przejezdzilem na pozyczonej desce (kupionej w Tesco), sezon pozniej kupilem pierwsza deske, wiazania i buty, pojezdzilem 2 sezony i 2 lata temu kupiem juz docelowa deske, przy czym buty i wiazania zostały. Jeśli nie masz od kogo pożyczyć sprzętu to kup w miare tanią deske i wiązania i troszke dołóź do butów. Nawet w źle dobranej desce jeszcze sie nauczysz i pojeździsz, ale w źle dobranych butach nie będziesz miał już zadnej przyjemności i szybko się zniechęcisz. |
|
|
|
 |
MadJack [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-05-02, 12:21
|
|
|
jaki masz numer buta? bo mam buty miekkie na zbyciu Deske z wiazaniami sprzedalem 2 lata temu, a buty leza |
|
|
|
 |
MEFIU

Motocykl: F3 PIES
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 2011-05-02, 12:28
|
|
|
Nie no wolałbym sprzęcik nówka, a ile tak musiałbym za te buty dać? A co do rozmiaru to mam 42-43 no a do zimy może noga podrośnie Jeśli możecie to podajcie linki będzie mi łatwiej w poszukiwaniach A co do znajomych to spoko, naukę będę miał zapewnioną |
|
|
|
 |
Dzik

Motocykl: Na 4 kołach :/
Imię: Wyśmienite
|
Wysłany: 2011-05-02, 12:44
|
|
|
| Szukaj butów Northwave Legend 2 - wygodne i bardzo polecane. Osobiście mam i swego czasu też dużo czytałem nt. sprzętu. Buty za około 300-400 pln do wyrwania, a reszta jak na początki to kup używkę bo jak nie połamiesz to na pewno zniszczysz i pieniędzy nie będzie szkoda. |
_________________ Gdyby kobiety rządziły światem, to nie byłoby wojen. Byłaby tylko kupa zazdrosnych krajów nie odzywających się do siebie.
Kobiety kłamią, ale mają cycki, a my lubimy cycki!
Kochajmy i szanujmy kobiety, tylko one mają cycki. |
|
|
|
 |
vegaamen

Motocykl: brak
Imię: mam
|
Wysłany: 2011-05-03, 01:12
|
|
|
| zrob tak jak ci radza koledzy i kolezanka:D najlepiej na poczatku sprawdz czy ci sie to spodoba........potem buty nowe a decha i wiazania uzywka ......chyba ze nie masz co z kasa robic......ale to juz twoja sprawa |
_________________ Nie ważne co robisz i tak jesteś byle kim. |
|
|
|
 |
prezesartur
Motocykl: Nie mam. Nie jestem cool.
Imię: Artur
|
Wysłany: 2011-05-03, 02:40
|
|
|
| Młody Ty zanim się za deskę zabierzesz to się za jedzenie weź. |
|
 |
haidi
Motocykl: tak
Imię: tak
|
Wysłany: 2011-05-03, 10:56
|
|
|
| Ja bym sie nie sugerował modelami butów i linkami z aukcji. Każda stopa jest inna i musisz przymierzyć, tutaj można zastosować porównanie do kasku motocyklowego, który też przed zakupem musisz przymierzyć. Zastanów się ile jesteś w stanie przeznaczyć na buty i jeździj po sklepach, przymierzaj i wybierz model, w którym najlepiej sie czujesz. Teraz za 500zł kupisz juz naprawde dobre buty, które wystarczą Ci na kilka lat. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• • • •  |